Nemrut - Atatürk Barajı - Harran – Şanlıurfa – Halfeti – Gaziantep
3 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’dan Niğde’ye gidip geceyi bacanağım da geçirdikten sonra sabah saat 06:00’da kalkıp Kahta’ya Nemrut’a gitmek üzere yola çıktık.
1.Gün
Kahta için Adana, Nur Dağı, Narlı/Kahramanmaraş, Pazarcık, Gölbaşı ve Adıyaman üzerinden Kahta’ya geldik. Pazarcık’a kadar (Kahramanmaraş’ın ilçesi) otoyoldan gidiyorsunuz, sonrasında Gölbaşı , Adıyaman arası çift şerit geliş/gidiş rahat bir yol. Kahramanmaraş sınırları içinde Maraş dondurmasını paket servis satan yerler var.
Kahta’da daha önceden arayıp konuştuğumuz Kommagene oteli ilgilisi Abdullah beyi (Tel:5324920595) bulup biz geldik dedik ve gün batımı (uzun tur) için otel bahçesine arabamızı park edip tur zamanı olan 14:00 bekledik.Tur fiyatına ilave olarak Arsemia’da girişte Nemrut için 11 TL ödeniyor. Öğrenci indirimi var. Bu gezi için ayağınızda rahat bir ayakkabı olsun ve yanınızda gün doğumu ve batımı için kalın giysiler bulundurun.
Nemrut’a kendi aracınız ile de gitmeniz mümkün bunun için; Kahta’dan Nemrut Dağı Tümülüs tapınak bölgesine giden 2 yol var.
1.Yol, Kahta – Narince – Karadut yolu ile Nemrut Dağı Milli Parkı girişine, sonra da Nemrut Dağı Tümülüsü’nün yamacına (Kommagene Kralı 1. Antiochos’un mezarı olan tepeye) gelmek. Bu yol kilit taşları ile döşenmiş düzgün dik ve dar bir yol. Kısa tur diye adlandırılan tur sadece Nemrut’a çıkıp inmek için yapılan bir tur olup bunu aracınıza ve kendinize güveniyorsanız yapabilirsiniz. Buna kısa tur deniliyor ve 4 saat sürüyor.
2. Yol, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü (Eski kale), Yeni kale, Arsemia Antik kent ve Kommagene Krallığının Kutsal Kraliyet Tapınaklarının ve idare binalarının bulunduğu bu antik şehirde, Antiochos-Heracles tokalaşma steli ve bunun önünde döneminin Anadolu da bilinen en büyük kitabesini gördükten sonra Nemrut’a çıkıyoruz. Yollar zaman zaman dar, bozuk ve dik. Burada Romalıların yaptığı en geniş kemerli 2 nci köprü , Dünyanın kullanılan en eskisi olan Cendere köprüsü çok hoşumuza gitti buraya kendi aracınız ile gelip gitmek de mümkün yolun sıkıntılı kısmı aslında buradan sonra. Bu tura uzun tur adı veriliyor ve 5-6 saat sürüyor.
Nemrut’da araçtan indiğiniz de burada bir kafeterya var gün batımı veya gün doğumu için erken gelenler yukarıda rüzgarda üşümemek için burada biraz oturuluyor çay kahve içiyorlar. Hediyelik eşyalara bakıyorlar.Kafeterya arkasında merdivenli yol üzerinden zirveye çıkıp eğer şanslı iseniz sis/duman yoksa Güneşin doğuşunu veya batışı seyretmek için bir yer bulup beklemeye başlıyoruz. Merdivenli yolda yukarı çıkarken bir şey dikkatimi çekti uğur böcekleri ne kadar çok bu böcekler yukarıya çıkan bizler tarafından hep ezilmişler. Kafeteryadan tümülüs tapınak terasına zirveye merdivenli yoldan yürümek 25 – 30 dakika sürüyor. Yaş 45-50 üzerinde ise yolda durup birkaç dakika dinlenme molası veriyorsunuz. Nemrut’a çıkmak isteyenler eğer yaşlı ve yürüme zorluğunuz varsa bir kez daha düşünün! Ama onlar içinde ücretli eşek/katırlar var onlar ile ücreti karşılığında çıkabilirler.
Biz gün batımı için gitmiştik hava çok müsait olmadı gün batımını seyredemedik. Nemrut’un zirvesinde Kommagene kralı Antiokhos adına yapılan Tümülüsü ve Doğu-Batı Teraslarını, burada bulunan devasa heykelleri görüp fotoğraf çektik tepede ne kadar çok insan varsa fotoğraf çekmek de o kadar zor oluyor.
Heykellerin arkasındaki tepe, Nemrut Tümülüsü yani Antiochos’un, kralın mezarıdır.
Gün doğumu için ise ilk olarak Nemrut’a çıkılıyor ve dönüşde Arsemia, Antiochos-Heracles tokalaşma steli, Cendere köprüsü ve Karakuş Tümülüsüne gidiliyor. Kısaca gün batımı turunun tersi yapılıyor bu tur içinde sabaha karşı 02:30 gibi yola çıkılıyor.
Gün batımı sonrası merdivenlerden aşağıya inerek araca binip 1 saat süren 50 km bir yolu aşağıya iniyoruz. Kommagene otel gün doğumu ve batımı için gelip kalma yeri olmayanlar için ideal bir yer. Biz Nemrut’tan inip Adıyaman’a dönüp akşam bir sosyal tesiste kaldık.
2.Gün :
Sabah Adıyaman’dan simitlerimiz alıp doğru Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktık yolda Bozova’ya gelmeden sol tarafta Atatürk Barajı yazılı tabeladan içeri girip 2-3 km sonra Atatürk barajını seyir kafeteryasında çayımızı içip simidimiz yedik. Atatürk Barajını tepeden görünümünü seyrettik baraj yapımında çalışan ve hayatını kaybeden işçiler için yapılan isimlerinin de bulunduğu anıt önünde ruhlarına Fatiha okuyup ayrıldık.
Harran’a gitmek için yola devam edip Dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran’a geldik.Bir yazıda okumuş olduğum Dünya’da sadece 3 bölgede bulunan Konik Kubbeli Evleriyle koruma altına alınmış olan Harran’da;ilk önce Harran Evlerini, Ulu Cami Kalıntıları, Höyük, Şehir Surlarını gezdik. Kale kapalı olduğu için dışından baktık.
Harran’dan 35 derece sıcakta arabamıza binip Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktık Şanlıurfa’ya 2 km uzaklık da bulunan Eyyübiye Mahallesine gidip, sabrı ile bilinen Eyüp Peygamberin çile çektiği mağarayı ve makamındaki kuyuyu ziyaret ediyor ve sabır için, şifa için musluklardan akan sulardan içiyor dostlara ikram etmek üzerede bir bidon doldurup beraberimizde getiriyoruz. Bidon orada satılıyor giderken kendi bidonun uzu da götürebilirsiniz.
Hz. Eyüp mağarasından Şanlıurfa’ya gelip otelimize yerleşip arabamızı park ettikten sonra Şanlıurfayı gezmeye başlamadan önce burada kebap nerede yenir diye 2-3 kişiye sorup ortak noktayı buluyoruz. Besesten çivarında esnaf lokantası (kösenin yeri)’da kebap yiyoruz. Anyzeliha gölü civarındaki lokantalar daha pahalı bilginize.
Şanlıurfa gezme bakımından gezme yerleri çoğunlukla birbirine yakın mesafelerde Şanlıurfa, Hz. İbrahim’in doğduğu,
Hz. Eyyüb’ün yaşadığı, Hz. İsa'nın kutsadığı kent, bir açık hava müzesi Şanlıurfa.
İlk olarak Dünyada teknik olarak eşi ve benzeri olmayan Amazon kraliçelerinin resmedildiği Halepli bahçe mozaikleri,
Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Hz.İbrahim'in Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer, gül bahçeleri ve kutsal sayılan balıklarıyla Balıklıgöl, Kale, Gümrükhan, Bakırcılar ve Kilimciler (Bedesten) çarşısı, Ulu camii, Şanlıurfa sokakları gezmeye değer yerler. Biz bir günde Göbekli Tepe hariç hepsini gezdik.
Gümrükhanda menengiç kahvemizi içip çıkış da isotculardan alış veriş yaptık.
Geceyi Şanlıurfa’da Aslan Quest House’da geçirdikden sonra sabah
3.Gün :
Bireciğe gidip Birecik köprüsünü ve Kel aylakların koruma altına alındığı yeri görüp fıstık bahçeleri arasındaki yollardan Halfeti’ye gittik.
Halfeti (eski)
Birecik Barajının yapılması ile sular altında kalan eski Halfeti'de tekne turu ile Rum Kale, Savaşan Köyü ve civarına tekne ile bir gezi yaptık. Fırat'nın üzerinde gezmek müthiş bir şey eski yaşam alanının üzerinde olduğunuzu bilmek ve tekne ile bir köyün üzerinden geçmek...İlginç. Gezinin ortalarında Rumkale'ye yanaşılıp isteyenler inip gezebiliyor. Fırat kenarında restoranlar mevcut. Fırat'tan tutulan Şabut balığını yiyebilirsiniz. Savaşan Köyü'nün de batık caminin yanında bir çay ocağı var özel tekne ile gidince burada çay molası verip çay içmek mümkün.
Tekne turu için gitmeden önce internetten yapmış olduğum araştırma sonucun da telefon ile aramış olduğum tekne sahiplerinden aldığım fiyatlara göre uygun olan Çobanyıldızı Tekne: Salih Kaptan 0536 336 95 82 ile gezdik.
Halfeti sonrası Gaziantep Zeugma müzesine yola çıktık
Müzenin en gözde eseri Çingene Kız mozaiği 1992 yılında çıkarılan bu mozaikteki kadın figürü gizemli bakışları ile
Zeugma'nın simgesi haline gelmiş. İlk çıktığı yıllarda kim olduğu konusunda kesin bir tanımlama yapılamayan bu mozaiğe figürdeki, kadın resminin çingene kızlarını andırması nedeniyle Çingene Kız adı verilmiş. Müzede ayrı bir bölümde sergileniyor. Bu mozaik antik kent ile birlikte Gaziantep'in de simgesi olmuş. Her yerde bu mozaiğin resmini, hediyelik eşyalarını görmek mümkün.
Müze Şanlıurfa’dan gelirken Gaziantep’in girişinde yol üzerinde sağ taraf da önünde geniş bir oto park alanı mevcut. Müze ziyaretinden sonra gps’imizi kale civarında bir otoparka ayarlayarak yola çıkıyoruz.
Halk arasındaki adı "Kara Basamak Bedesteni " olarak bilinen 17. yüzyılda yapılmış tarihi çarşının içinde 73 dükkan bulunuyor. 3 farklı kapıdan bedestene girmek mümkün.Çarşı içinde yemeniden kutnuya, baharattan bakıra, ahşap süs eşyasından çantaya kadar bin bir çeşit hediyelik eşya var.
Zincirli bedestene yaklaşık 300 metre aşağıda Arasa meydanında Gaziantep tarihi Tahmis kahvesi gidip yabani fıstıktan yapılan sütlü melengiç kahvesinden içtik Tahmis 'kahve dövülen yer' anlamına geliyormuş. Daha sonra da geldiğimiz yoldan geriye Almacı Pazarı, Tütün Han'a da uğrayarak arabamızı park ettiğimiz yere giderek gezimizi tamamlıyoruz.
Gaziantep’de geziye kale civarından başlayarak aşağı doğru Gaziantep’i kısa zamanda gezip kebap ve baklavanızı rahat rahat yersiniz.
Yine her zaman olduğu gibi kendi turumuzu kendiniz planladık ve özgürce kimselere bağımlı kalmadan zamanı da uygun kullanarak çok rahat gezdik.
Siz de; Ayağınıza ayakkabınızı kendiniz giyebiliyor ve elinizde baston yokken bol bol gezin !
Okan UZUN
okauzun@hotmail.com
GPS kullananlar için bazı yerlerin koordinatları :
Karakuş Tümülüsü : N 37.86787°, E 38.58706°
Cendere Köprüsü : N 37.93079°, E 38.60950°
Yeni kale : N 37.94467°, E 38.65197°
Arsemia Antik kent : N 37.94346°, E 38.65792°
Atatürk Barajı Seyir Mevki : N 37.46957°, E 38.31232°
Harran Evleri : N 36.86177°, E 39.03622°
3 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’dan Niğde’ye gidip geceyi bacanağım da geçirdikten sonra sabah saat 06:00’da kalkıp Kahta’ya Nemrut’a gitmek üzere yola çıktık.
1.Gün
Kahta için Adana, Nur Dağı, Narlı/Kahramanmaraş, Pazarcık, Gölbaşı ve Adıyaman üzerinden Kahta’ya geldik. Pazarcık’a kadar (Kahramanmaraş’ın ilçesi) otoyoldan gidiyorsunuz, sonrasında Gölbaşı , Adıyaman arası çift şerit geliş/gidiş rahat bir yol. Kahramanmaraş sınırları içinde Maraş dondurmasını paket servis satan yerler var.
Kahta’da daha önceden arayıp konuştuğumuz Kommagene oteli ilgilisi Abdullah beyi (Tel:5324920595) bulup biz geldik dedik ve gün batımı (uzun tur) için otel bahçesine arabamızı park edip tur zamanı olan 14:00 bekledik.Tur fiyatına ilave olarak Arsemia’da girişte Nemrut için 11 TL ödeniyor. Öğrenci indirimi var. Bu gezi için ayağınızda rahat bir ayakkabı olsun ve yanınızda gün doğumu ve batımı için kalın giysiler bulundurun.
Nemrut’a kendi aracınız ile de gitmeniz mümkün bunun için; Kahta’dan Nemrut Dağı Tümülüs tapınak bölgesine giden 2 yol var.
1.Yol, Kahta – Narince – Karadut yolu ile Nemrut Dağı Milli Parkı girişine, sonra da Nemrut Dağı Tümülüsü’nün yamacına (Kommagene Kralı 1. Antiochos’un mezarı olan tepeye) gelmek. Bu yol kilit taşları ile döşenmiş düzgün dik ve dar bir yol. Kısa tur diye adlandırılan tur sadece Nemrut’a çıkıp inmek için yapılan bir tur olup bunu aracınıza ve kendinize güveniyorsanız yapabilirsiniz. Buna kısa tur deniliyor ve 4 saat sürüyor.
2. Yol, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü (Eski kale), Yeni kale, Arsemia Antik kent ve Kommagene Krallığının Kutsal Kraliyet Tapınaklarının ve idare binalarının bulunduğu bu antik şehirde, Antiochos-Heracles tokalaşma steli ve bunun önünde döneminin Anadolu da bilinen en büyük kitabesini gördükten sonra Nemrut’a çıkıyoruz. Yollar zaman zaman dar, bozuk ve dik. Burada Romalıların yaptığı en geniş kemerli 2 nci köprü , Dünyanın kullanılan en eskisi olan Cendere köprüsü çok hoşumuza gitti buraya kendi aracınız ile gelip gitmek de mümkün yolun sıkıntılı kısmı aslında buradan sonra. Bu tura uzun tur adı veriliyor ve 5-6 saat sürüyor.
Nemrut’da araçtan indiğiniz de burada bir kafeterya var gün batımı veya gün doğumu için erken gelenler yukarıda rüzgarda üşümemek için burada biraz oturuluyor çay kahve içiyorlar. Hediyelik eşyalara bakıyorlar.Kafeterya arkasında merdivenli yol üzerinden zirveye çıkıp eğer şanslı iseniz sis/duman yoksa Güneşin doğuşunu veya batışı seyretmek için bir yer bulup beklemeye başlıyoruz. Merdivenli yolda yukarı çıkarken bir şey dikkatimi çekti uğur böcekleri ne kadar çok bu böcekler yukarıya çıkan bizler tarafından hep ezilmişler. Kafeteryadan tümülüs tapınak terasına zirveye merdivenli yoldan yürümek 25 – 30 dakika sürüyor. Yaş 45-50 üzerinde ise yolda durup birkaç dakika dinlenme molası veriyorsunuz. Nemrut’a çıkmak isteyenler eğer yaşlı ve yürüme zorluğunuz varsa bir kez daha düşünün! Ama onlar içinde ücretli eşek/katırlar var onlar ile ücreti karşılığında çıkabilirler.
Biz gün batımı için gitmiştik hava çok müsait olmadı gün batımını seyredemedik. Nemrut’un zirvesinde Kommagene kralı Antiokhos adına yapılan Tümülüsü ve Doğu-Batı Teraslarını, burada bulunan devasa heykelleri görüp fotoğraf çektik tepede ne kadar çok insan varsa fotoğraf çekmek de o kadar zor oluyor.
Heykellerin arkasındaki tepe, Nemrut Tümülüsü yani Antiochos’un, kralın mezarıdır.
Gün doğumu için ise ilk olarak Nemrut’a çıkılıyor ve dönüşde Arsemia, Antiochos-Heracles tokalaşma steli, Cendere köprüsü ve Karakuş Tümülüsüne gidiliyor. Kısaca gün batımı turunun tersi yapılıyor bu tur içinde sabaha karşı 02:30 gibi yola çıkılıyor.
Gün batımı sonrası merdivenlerden aşağıya inerek araca binip 1 saat süren 50 km bir yolu aşağıya iniyoruz. Kommagene otel gün doğumu ve batımı için gelip kalma yeri olmayanlar için ideal bir yer. Biz Nemrut’tan inip Adıyaman’a dönüp akşam bir sosyal tesiste kaldık.
2.Gün :
Sabah Adıyaman’dan simitlerimiz alıp doğru Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktık yolda Bozova’ya gelmeden sol tarafta Atatürk Barajı yazılı tabeladan içeri girip 2-3 km sonra Atatürk barajını seyir kafeteryasında çayımızı içip simidimiz yedik. Atatürk Barajını tepeden görünümünü seyrettik baraj yapımında çalışan ve hayatını kaybeden işçiler için yapılan isimlerinin de bulunduğu anıt önünde ruhlarına Fatiha okuyup ayrıldık.
Harran’a gitmek için yola devam edip Dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran’a geldik.Bir yazıda okumuş olduğum Dünya’da sadece 3 bölgede bulunan Konik Kubbeli Evleriyle koruma altına alınmış olan Harran’da;ilk önce Harran Evlerini, Ulu Cami Kalıntıları, Höyük, Şehir Surlarını gezdik. Kale kapalı olduğu için dışından baktık.
Harran’dan 35 derece sıcakta arabamıza binip Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktık Şanlıurfa’ya 2 km uzaklık da bulunan Eyyübiye Mahallesine gidip, sabrı ile bilinen Eyüp Peygamberin çile çektiği mağarayı ve makamındaki kuyuyu ziyaret ediyor ve sabır için, şifa için musluklardan akan sulardan içiyor dostlara ikram etmek üzerede bir bidon doldurup beraberimizde getiriyoruz. Bidon orada satılıyor giderken kendi bidonun uzu da götürebilirsiniz.
Hz. Eyüp mağarasından Şanlıurfa’ya gelip otelimize yerleşip arabamızı park ettikten sonra Şanlıurfayı gezmeye başlamadan önce burada kebap nerede yenir diye 2-3 kişiye sorup ortak noktayı buluyoruz. Besesten çivarında esnaf lokantası (kösenin yeri)’da kebap yiyoruz. Anyzeliha gölü civarındaki lokantalar daha pahalı bilginize.
Şanlıurfa gezme bakımından gezme yerleri çoğunlukla birbirine yakın mesafelerde Şanlıurfa, Hz. İbrahim’in doğduğu,
Hz. Eyyüb’ün yaşadığı, Hz. İsa'nın kutsadığı kent, bir açık hava müzesi Şanlıurfa.
İlk olarak Dünyada teknik olarak eşi ve benzeri olmayan Amazon kraliçelerinin resmedildiği Halepli bahçe mozaikleri,
Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Hz.İbrahim'in Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer, gül bahçeleri ve kutsal sayılan balıklarıyla Balıklıgöl, Kale, Gümrükhan, Bakırcılar ve Kilimciler (Bedesten) çarşısı, Ulu camii, Şanlıurfa sokakları gezmeye değer yerler. Biz bir günde Göbekli Tepe hariç hepsini gezdik.
Gümrükhanda menengiç kahvemizi içip çıkış da isotculardan alış veriş yaptık.
Geceyi Şanlıurfa’da Aslan Quest House’da geçirdikden sonra sabah
3.Gün :
Bireciğe gidip Birecik köprüsünü ve Kel aylakların koruma altına alındığı yeri görüp fıstık bahçeleri arasındaki yollardan Halfeti’ye gittik.
Halfeti (eski)
Birecik Barajının yapılması ile sular altında kalan eski Halfeti'de tekne turu ile Rum Kale, Savaşan Köyü ve civarına tekne ile bir gezi yaptık. Fırat'nın üzerinde gezmek müthiş bir şey eski yaşam alanının üzerinde olduğunuzu bilmek ve tekne ile bir köyün üzerinden geçmek...İlginç. Gezinin ortalarında Rumkale'ye yanaşılıp isteyenler inip gezebiliyor. Fırat kenarında restoranlar mevcut. Fırat'tan tutulan Şabut balığını yiyebilirsiniz. Savaşan Köyü'nün de batık caminin yanında bir çay ocağı var özel tekne ile gidince burada çay molası verip çay içmek mümkün.
Tekne turu için gitmeden önce internetten yapmış olduğum araştırma sonucun da telefon ile aramış olduğum tekne sahiplerinden aldığım fiyatlara göre uygun olan Çobanyıldızı Tekne: Salih Kaptan 0536 336 95 82 ile gezdik.
Halfeti sonrası Gaziantep Zeugma müzesine yola çıktık
Müzenin en gözde eseri Çingene Kız mozaiği 1992 yılında çıkarılan bu mozaikteki kadın figürü gizemli bakışları ile
Zeugma'nın simgesi haline gelmiş. İlk çıktığı yıllarda kim olduğu konusunda kesin bir tanımlama yapılamayan bu mozaiğe figürdeki, kadın resminin çingene kızlarını andırması nedeniyle Çingene Kız adı verilmiş. Müzede ayrı bir bölümde sergileniyor. Bu mozaik antik kent ile birlikte Gaziantep'in de simgesi olmuş. Her yerde bu mozaiğin resmini, hediyelik eşyalarını görmek mümkün.
Müze Şanlıurfa’dan gelirken Gaziantep’in girişinde yol üzerinde sağ taraf da önünde geniş bir oto park alanı mevcut. Müze ziyaretinden sonra gps’imizi kale civarında bir otoparka ayarlayarak yola çıkıyoruz.
Halk arasındaki adı "Kara Basamak Bedesteni " olarak bilinen 17. yüzyılda yapılmış tarihi çarşının içinde 73 dükkan bulunuyor. 3 farklı kapıdan bedestene girmek mümkün.Çarşı içinde yemeniden kutnuya, baharattan bakıra, ahşap süs eşyasından çantaya kadar bin bir çeşit hediyelik eşya var.
Zincirli bedestene yaklaşık 300 metre aşağıda Arasa meydanında Gaziantep tarihi Tahmis kahvesi gidip yabani fıstıktan yapılan sütlü melengiç kahvesinden içtik Tahmis 'kahve dövülen yer' anlamına geliyormuş. Daha sonra da geldiğimiz yoldan geriye Almacı Pazarı, Tütün Han'a da uğrayarak arabamızı park ettiğimiz yere giderek gezimizi tamamlıyoruz.
Gaziantep’de geziye kale civarından başlayarak aşağı doğru Gaziantep’i kısa zamanda gezip kebap ve baklavanızı rahat rahat yersiniz.
Yine her zaman olduğu gibi kendi turumuzu kendiniz planladık ve özgürce kimselere bağımlı kalmadan zamanı da uygun kullanarak çok rahat gezdik.
Siz de; Ayağınıza ayakkabınızı kendiniz giyebiliyor ve elinizde baston yokken bol bol gezin !
Okan UZUN
okauzun@hotmail.com
GPS kullananlar için bazı yerlerin koordinatları :
Karakuş Tümülüsü : N 37.86787°, E 38.58706°
Cendere Köprüsü : N 37.93079°, E 38.60950°
Yeni kale : N 37.94467°, E 38.65197°
Arsemia Antik kent : N 37.94346°, E 38.65792°
Atatürk Barajı Seyir Mevki : N 37.46957°, E 38.31232°
Harran Evleri : N 36.86177°, E 39.03622°