Neden Feroza ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,402
Ynt: Neden Feroza ?

mdr' Alıntı:
Kemal bey,
MAP sensöründen bir şikayetim yok ama ,
bilgi açısından soruyorum.Bildigim kadarıyla yakıt-hava oranını ayarlayan bir sensör.Dolayısı ile LPG takıldıgında ayrıca ayar yapılıyor..(sıralı sistem )..Sizin araç sanırım 1997 modeldi.Nasıl bir uyarı verdi de MAP sensör arızası çıktı.nEREDE UYARI IŞIGI YANDI ?
Ben aracı alacagım zaman Daihatsu yetkili servsise expertiz için götürmüştüm.Bütün kontrolleri yaptılar.Sadece arıza veya servis bilgileri için bilgisayar baglantısı yapmadılar.Sordugumda 1996 modellerde baglantı olmuyor dediler...

Benim araç 1996 model. Bursa'daki Daihatsu servisinde uygun soket yoktu.. Fakat Bursa'da Raif Usta ile Toyota soketi bağlayıp arızayı bulduk. Zaten şuan aracın üzerindeki MAP sensörüde Toyota'nın..
Bende direkt olarak motor arıza ışığı yanıyordu ve yüksek yakıt tüketimi, kara duman atma gibi şikayetlerim vardı.

Bende diğer enjeksyonlu model kullanıcılarına yakıt tüketimini soracaktım. Ben uzun yolda Bursa 5 evler küçük sanayi sitesindeki gazcı Suat Usta'nın ayarından sonra 16 - 16,5 kuruş yaktım. Sizinkiler ne alemde acaba?

Etiketler

Benim LPG BRC sıralı sisem..Yapılan ayarla ilk başta 1-2 dk (ısınıncaya kadar) benzinle çalışıyor.Öyle ayarlanmış.Sonra LPG ye otomatik geçiyor.
LPG ile 0.210-0.220 krş gibi yaktım.Benzinle hiç ölçmedim..

Sizin verdiğiniz değer şehiriçi ve şehirdışı karışık heralde ama yinede çok iyi rakamlar.. Yalova'da yaşıyorsunuz gördüğüm kadarıyla,,, Bursa'da bu araçların doktorlarını uzun bir koşuşturmadan sonra buldum.. İnşallah hiç yaşamazsınız ama herhangi bir sorunla karşılaştığınız zaman yardım etmek isterim...

Saygılar,,,

Kemal bey;
Evet Yalovada yaşıyorum..
Lazım olur mutlaka..Aracın ruhsatı içine Feroza ile ilgili kazım olan bütün parçası,tamirci v.s bilgilerini yazıyorum.
Eger Bursadaki doktorumuzun bilgilerini geçerseniz onuda yazarım..

Teşekkürler Kemal bey,

Bu arada köpeginiz de çok güzel..cinsi nedir ??

Bu da benim ödüllü köpegim.. " GOLDY"

_ISM5235.jpg

İsmail Bey,

Selamlar, bu resimdeki Feroza diferansiyel değil gibi geldi bana, bende fazladan bir arka diferansiyel var az envel baktımda benzemiyorlar pek.

Saygılar

Ersan

;D ;D ;D ;D

Ersan bey müthişsin ..
İnan sen uyarmasan ben öyle bilecektim.netten feroza forumları ve sitelerine girdigimde kaydetmiştim.Eger dikkatli bakıpta Feroza olmadıgını açıkladıktan sonra mesele yok..
sileyim

İsmail Bey,

Yanlış anlamayın, zamanında çok aradım Feroza diferansiyeli ile ilgili bilgileri, diferansiyel benim çok beğendiğim mekanik bir tasarımdır, icat eden kişin işi o kadar basit çözmüşkü tasarımı bende hayranlık uyandırmıştır. Feroza'yı aldıktan sonra kilitli arka diferansiyel yapmak için Muğla'dan arka diferansiyel almıştım, hala fabrikada depoda pek çok Feroza parçası yanında durur, ilk aldığımda ölçülerini almıştım o yüzden şekli şemali ezberimdedir, fırsat bulupta başlayamadım kilitli hale getirmeye.
Resmi silmenize hiç gerek yok bence, ayrıca bir Feroza sahibi başka bir aracın diferansiyelini kullanmış ve resmi bir foruma koymuş olabilir, gerçi diş sayısına bakınca çevrim oranı Feroza'nın 5,285 (diğer bir tabirle 7/37) den küçük gözüküyor, olaki bu Feroza'da kullanılmışsa aracın hızı artmış ama arazi kabiliyeti düşmüştür.

Saygılar

Ersan

Ersan bey,

eger olurya arka diferansiyeli kilitli yaparsanız ilk talipli ben olurum...Bulup buluşturur bende sizin yolunuz takip edecegim...

ersan bey öncelikle nasılsınız sizinle beyler beyi gezisinde tanışmıştık bende sizingibi bir vinç satın aldım huma otomotivden t-max 6500 sizden montaj için yardımınızi bekliyorum teşekkürler.

İsmail Bey,

Ben arka diferansiyeli üzerindeki ayna mahruti dişlilerini kullanmak için aldım, bize okulda bütün dişli hesaplarını öğretmişler ama hipoid konik dişli hesaplarını öğretmemişler (çünkü öğreteceklerde bilmiyormuş :smiley: ) Hipoid konik dişli diferansiyellerde kullanılan, daha ufak çap ve modülde daha geniş ve mukavim dişli yüzeyine sahip, yüksek devirde sessiz çalışan bir dişli. Bunu ülkemizde yapabiliyorlar ama orjinalini götürürseniz ondan kopyalarak (3 tane ayna mahruti dişil yapan yere sordum), yani hesaplayarak yenisini tasarlıyamıyorlar. Ben eldeki diferansiyelin dişlilerini kullanarak bir tane kilitli diferansiyel yapabilirim. Ama şu aralar başka bir araç projem var, belki kilitli diferansiyeli yapmak için uğraşacağıma kilitli diferansiyel kolayca uygulanacak bir araç sahibi olmak en kolay ve ucuz yöntemi.
Saygılar
Ersan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR