Neden Feroza ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,396
Ynt: Neden Feroza ?

Turgut beycigim..
Aracın üstünü açan açana... ;D ;D ;D

Söz bende yarın açıyorum.....ve fotografını da yüklüyorum..

Ama bu arad söylemeden de edemeyecegim..Aracınızın albenisi var yani...çok begeniyorum..Hele bu renge hasta oluyorum... ;D
Allah agız tadıyla binme nasip etsin.İnşallah bizlere çook uzun süre hizmet ederler..
Asla bu özellikleri...bu fiyata başka araçlarda bulamayız....
degerini bilelim..

Etiketler

İsmail beycigim,

Saolun eksik olmayin. Evet bu tipte piyasada hakikaten arac yok, bana gore Muadil olarak tuttugum ( bunuda daha oncesinde bende olan ) suzuki kisa sase vitaradir.ama Dahiatsuyu marka olarak ele alacaksak FEROZA bir baska alem. ( tekne misali ) bir alirken birde satarken sevindiren otomobil ;D ;D ;D
Dolayisiyla elimizdeyken ve kullanirken sizinde dediginiz gibi kiymetini bilerek binelim ve hatta dikkatli ve tedbirli kullanalim.
Ben sahsen aracimdan menunum. isimi cok rahat goruyor. .zaten bu tipte bir arac ancak keyif ve orta derecede adrenalinler icin bicilmis kaftan .
Bu arada eger yarin tavani cikartacaksaniz. aman DİKKAT diyom. cunki belkide uzuuun sure tavan cikarilmamis olabilir. bu durumda bana gore once vidalari hafif bir yoklamanizi oneririm.eger olurda yuvada bir aksilkik oluveririse ayikla sonra pirincin tasini. gelde bul ayni tavandan yada vida yuvasindan. neyse arka bagaj kapagini actiginda ustte ( sag ve sol ) taraflarda ikişser vida goreceksiniz bunlarin her birinin ic kisma bakanlari sokuyorsunuz. en sag ve en soldakiler demonteyle alakalari yok.sonra sirayla ictekiler arka direkler ve cam hizalari ile ust tavanda da 4 adet sonra en arka koselerden ust tarafa bir yumruk edasiyla vuruyorsunuz hop tavan pimlerde kurtulu veriyor . ama ha 2 kisi olunuz. tek basina sakin indirmeyi denemeyin cunki bagaj esnek.ve maaz allah yan camlardan birini kirabilirsiniz.

birazdan ic kisim vidallarin yerlerini resmini cekip koyucam

selamlarimla

Turgut

Evet resimleri ekliyorum sirasiyla
KOLAY GELE [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

ABCD0009.jpg

ABCD0010.jpg

ABCD0011.jpg

ABCD0012.jpg

DEVAM[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

20082010381.jpg

ABCD0013.jpg

ABCD0014.jpg

ABCD0015.jpg

ABCD0016.jpg

Turgut bey;
o kadar güzel açıklama yapmışsın ki....
hata yapmamak için 2.yerde tereddütüm var.

iç kısımda 5 tane karşıda ve içerdeki bütün vidaları sökecegim degil mi ?

[attachment=1]

17896342.jpg

Ayrıca arka camı çıkartmak için hangi vidaları sökmek lazım..işaretler misin tek tek..
Silecek ana baglantının sökmeyle işi nedir ?

Hayhay derhal cizimli izah edeyim.
Sirasiyla numaralandiridigim vidalari sokuyoruz . aman ha 2 kisi olalim Lütfen. arka cam havali cam ve yenisini yaptirmak oldukca zor.
siz vidalari sokerken partneriniz de cami tutsun. boylesi daha kolay. sonra arka silceki 8 anahtar lar cıkarabilirsiniz. boylesi cok daha hos duruyor. cunki silecegin yaslanacagi cam unitesi orada olmadiginda muallakta duracaktir. cıkarilmasi en dogru karar.
Not: Kriko ve yangin sondurma tupune dikkat. olasi park ettiginiz yerde yoldan gecen kalbi bozuk kisiler icin tam bir firsat.caldirmamak icin ben onlari da evde biraktim. simdiden kolay gele

Turgut[attachment=1]

ABCD0015.jpg

Turgut bey merhaba,

Dün bu konudaki tavsiyelerinize göre hiç zorlanmadan söktüm.Terslik de olmadı..Yardımların için teşekkür ederim..

Biz alışmışız normal kullanmaya....Kendimi bir an için Alman cabriolet arabalarına (Audi-BMW) biniyormuşum gibi geldi.Müthiş zevkli..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

DSCF1009.jpg

DSCF1019.jpg

DSCF1020.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Bana müsade..Bi dolaşayım...Tadını çıkartalım... ;D :D ;D :D

DSCF1010.jpg

DSCF1011.jpg

DSCF1022.jpg

DSCF1024.jpg

İsmail bey,

Sunrofu da cikarsaydiniz. yan camlarida acin ohhh püfür püfür. gezin agiz tadiyla. ben gecen aksam ailemide yanima alarak Eyup sultan mevkii sonrasi Sarayburnuna dogru sahilde püfür püfür dolastim. hele hele trafik tikandimi yandaki araclardan sizin araca nasil baktiklarini goreceksiniz. iste Bizleri ayricalkikli kilan FEROZA dir.

saygilarimla

Turgut

Ersanim,

aldigim illegal bir duyuma gore bu FEROZAlar sudada iyi gidiyormus ;D
uayrin icin tesekkurler

Turgut

Ersan bey;

O hava durumu İstanbula göredir .. ;)

Biz İstanbullu degiliz...İzmit-Karamürsel-Yalova üçgeninde-pardon düzlemindeyiz.

Benim aracı aldıgımda arkadaş kış ayları için lazım olur diye üzerini elbise gibi örten özel şeffaf naylon da vermişti..Yagmurluk yani. ;D ;D ;D

Yaz geldi...geçti...bir üstsüz güneşlenmeyecekse ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D :D araçlarımız neye yarar... :eek: :eek: :eek:

İsmail Bey,
Benim Feroza'nın üstünü çıkartamıyorum, vidaların kafaları yalama olmuş, kıskandığım için yağmur yağacak diye kendimi avutuyorum. Araç güzel olmuş, çıkartmalarda takmışsınız. Kışa doğru Değirmendere'ye geldiğimde çıkarız dağlara birlikte.

Saygılar

Ersan

Ersan bey;
her zaman.daima beklerim..
şöyle...
Yuvacık üstlerindeki yaylalarda..serin havalarda közde sucuk-ekmek güzel de gider hani.. ;D üstünede mevsim meyvelerinden..

Yuvacık üstündeki yaylalar, çok güzel yaylalar, Menekşe Yaylası favori yerimdir, iki kere kamp yapmıştım, gündüz +25 sıcaktı, gece -2 ye düşmüştü Mayıs sonu, bende yazlık uyku tulumu götürmüştüm, gece yarısı kalkıp ateş için odun aramıştık :smiley:
Tekrar gitmek için Eylül sonunu bekliyorum, ben oraya üst sepeti malzemeyle doldurup gidiyorum, sucuk ekmek kesmez o güzel havada kanımca.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR