Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 535,905
Ynt: Neden Dacia Duster?

Görüntüsü biraz daha iyi olsa Duster'in işi gerçekten çok zor olurdu.Dusterin dış görüntüsü Yetinin motorları ve donanımı mükemmel bir araç olurdu ;D

Bu arada Yetinin ingiltere fiyatları:

Skoda Yeti 1.2 TSI E 2WD £14,645
Skoda Yeti 1.2 TSI S 2WD £15,245
Skoda Yeti 1.2 TSI SE 2WD £16,705
Skoda Yeti 1.2 TSI Elegance 2WD £18,740
Skoda Yeti 1.4 TSI S 2WD £16,040
Skoda Yeti 1.4 TSI SE 2WD £17,500
Skoda Yeti 1.4 TSI Elegance 2WD £19,535
Skoda Yeti 1.8 TSI SE 4WD £20,285
Skoda Yeti 1.8 TSI Elegance 4WD £22,320
Skoda Yeti 1.6 TDI CR 105 S Greenline II £16,865
Skoda Yeti 1.6 TDI CR 105 SE Greenline II £18,325
Skoda Yeti 1.6TDI CR105 Eleg Greenline II £20,185
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 E 2WD £15,985
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 S 2WD £16,585
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 SE 2WD £18,045
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 Elegance 2WD £20,080
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 S 4WD £18,330
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 SE 4WD £19,790
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 110 Elegance 4WD £21,825
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 140 SE 4WD £20,615
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 140 Elegance 4WD £22,650
Skoda Yeti 2.0 TDI CR 170 Elegance 4WD £23,485
Close

Etiketler

olguncandan' Alıntı:
Dostlar, bir şey aklıma geldi.

Diğer başlıklarda tartıştığımız KARUS rumuzlu katılımcı, bir zamanlar ümiterkan'ı hedef seçen selim diye bir katılımcı vardı, o olmasın?????

Karus kardeş, selim misin değil misin?

Hani yanılmış da olabiliriz; o arkadaşımız "halkımızın kandırılmasını önleme misyonu" yüklenmişti de o bakımdan.

Benzetmiş de olabiliriz.

Bende bende :D

Yukarıdaki fiyat listesiyle Türkiye'dekini karşılaştırıp farkı eklediğinzde, 20.000 sterlinlik fiyat 57 civarına denk geliyor.

Diğer bir konu da, WV'ın dizel motor teknolojisi sorunu.

Vaktiyle biraz araştırmıştım; commonrail teknoloji ile TDI arasında bazı farklar varmış. TDI'lar biraz gürültülü çalışıyormuş vs. vs.

Gerçi kim neyi hangi fiyattan satarsa satsın, onların sorunu.

vw grubun şuan kullandığı TDI motorların tamamı Common rail teknolojisine sahip. hatta motoru araştırırsanız "1.6TDI CR" ifadesini görürsünüz. Saygılar

CAN...

Birileri kulağımı çınlattı....her aklı selim mi Selim zannetmeniz hoş tabii....
Ancak gerçek Selim burada...

;)

Siz Clio motorlu çakma 4x4 ya da 1.6 Megan motorlu Dastırlarınızla kendinizi eylerken....millet neler yapıyor...

Son aylarda avrupanın bir kaç ülke ve şehrini dolaştıktan sonra geçen ay son aracımı satın aldım...
1.6 Dizel ...DSG şanzıman...250 tork çeviren mu makinanın yakıt rakamları inanılmaz...teknolojinin ulaştığı nokta...

Son renomu da geçen ay sattım....adamlar 2011 model araçlara hala aynı motorları kullanıyor...DSG nin çakması olan bir EDC şanzımanı da bu araçlara adapte ediyor...
(Çıkacak sorunları bu yıl içinde göreceksiniz) ya da eski otomatik şanzımanı eski motora üleştirip Fluence yapıyor ...14 litre yakıyor araç...benzin 4 bini geçeli çok oldu...

Duster ın rakibi 1.6 dizel skoda imişşş....yok canım....buna inanan var mı gerçekten....

Siz kendi kendinizi kandırmaya devam edin....milleti yanıltın...

Bu boş balona çakma cipe kucak dolusu para vermek yerine ....sağlam bir alman ya da japonun 2. elini değerlendirin arkadaşlar.....

Selim

Aaaaa, demek ki iki tane selimimiz oldu.

Ama selimsarper aslı, diğeri çakma

Selim Bey merhaba, hoşgeldiniz. Doğrusu sizi özlemiştik.

Gerçi yeteri kadar kopyanız var ama, doğrusu sizin yerinizi tutamıyor.

Yazdıklarınız, yazış tarzınız ilginç. Yanılmışız, karus=selimsarper değilmiş. ;D

Valla dediğinizde haklı olabilirsiniz. Yani şu DSG (her ne ise, bilmiyorum; mutlaka iyi bir şeydir) tork ve yakıt konusu.

Napalım, elimizde sadece Duster var. Galiba başkası olamadan fani dünyayı bizden sonrakilere terk edeceğiz.

Uzun zamandır yoktunuz. Haliniz keyfiniz nasıl?

Olgun,
teşekkürler....iyiyim ....
karşılıklı komplimanlar yerine yine faydalı bişeylerden bahsedeyim...

vw grubundaki 1.9 TDI gürültülü ancak sağlam ve performanslı bir motor idi...
İlginç olan 1.9 un yerine geçen yeni çıkardıkları 1.6 TDI nın aynı hp ve nm değerlerini vermesi....105 ve 250...
bu motor pasattan caddy ye octavia ve superb e uygulandı....motor çok sessiz...iktisatlı ve tabii vergi avantajlı....
1.9 performansa.... 1.6 vergilendirme ve yakıt avantajı..

DSG şanzıman ise birçoğuna göre yüzyılın en önemli keşiflerinden biri...7 ile olanı kullanıyorum şu anda...audi ve bugatti 8 ileri olanı kullanıyor...
ms ler düzeyinde hızlı ve sarsıntısız vites geçişleri...ve 7. vitesin sağladığı yakıt tasarrufu....

sevgiler

DrSS

Selimsarper, karşılıklı muhabbet iyi dileklerle başlamalı. Hem adet bu hem de iyi bir şey.

WV motor teknolojisi konusunda benim biryerlerde okuduğumu netleştirmişsin, teşekkür.

Öyle teknik detay bana göre değil, onun için ayrıntıyı aklımda tutamamıştım.

Demek ki motor teknolojisindeki son gelişmeleri izlememişim.

Şayet yazdığın doğruysa, Yeti bizim Duster'ları kalp hale getirecek demektir.

Hem zaten NCAP'ı da geçemedik.

Hüzünlüyüz vesselam.

Bir de şu vites ve şanzuman meselesi. Nasıl yüzyılın keşfi oluyor anlamadım ama boş vaktimde bir ara araştırayım. Neymiş, nasıl çalışırmış.

"....sağlam bir alman ya da japonun 2. elini değerlendirin arkadaşlar." demişsin. Kabul, ne alacağız?

Dizel olacak, fazla yakmayacak, sağlam olacak, vergi avantajı olacak, 4 çarpısı olacak.... Fiyatı da öyle 60-70'lerde olmayacak....

Senin dediğine göre, üç-beş sene daha bekleyip mesela Yeti'nin ikinci elini almak gerek.

Bize en yakın RAV4 ama dizeli yok eski modellerin. Yenileri bilmiyorum.

Yani senin anlayacağın, çaresizlikten gittik Duster'a yapıştık. ;D

olguncandan' Alıntı:
"....sağlam bir alman ya da japonun 2. elini değerlendirin arkadaşlar." demişsin. Kabul, ne alacağız?

Dizel olacak, fazla yakmayacak, sağlam olacak, vergi avantajı olacak, 4 çarpısı olacak.... Fiyatı da öyle 60-70'lerde olmayacak....

Senin dediğine göre, üç-beş sene daha bekleyip mesela Yeti'nin ikinci elini almak gerek.

Bize en yakın RAV4 ama dizeli yok eski modellerin. Yenileri bilmiyorum.

Yani senin anlayacağın, çaresizlikten gittik Duster'a yapıştık. ;D

Pajero 2.8 turbo dizel, 25-30 000 lere bulunabiliyor :smiley:

Kürşat Bey, orada da motor hacmi sorunu ve model/parça sıkıntısı var diye düşünüyorum.

Gerçi onların model/fiyatına bakmadım ama, muhtemelen epeyce yaşlı olmalı.

Daha önemlisi, 2.8 motor. :-X

Selimsarper hep tavsiye etti/ediyor da, seçenek sunmuyor.

Mesela Quaskai olur mu selim Bey? Şayet olur dersen, fiyat sorununu ne yapacaz? ;D

Seçenekler sandığından çok daha fazla ....
İnterneti sadece Duster muhabbeti için kullanma ;)
Beklentiler, ihtiyaçlar ve amaçlar belirler seçenekleri...

Örneğin offroad yönünde bir eğilim varsa ...dizelde ısrar etmek anlamsız olur...
gerçek bir 4x4 seçilmesi, sağlamlık, diff lock vb faktörler ön plana çıkar
Ne yeti ne Qasqhai ne de Rav4 çok uygun olmaz...ZJ, Defender, Vitara hatta Lada bile düşünülebilir..

on road seçenekler ise çok daha fazla.....

Yani çaresizlik diye bişey yok ki insan gidip Duster alsın..... :smiley:
Ne istiyorsun nerde kullanacaksın gibi ....beklentiler önemli

quickcan' Alıntı:
vw grubun şuan kullandığı TDI motorların tamamı Common rail teknolojisine sahip. hatta motoru araştırırsanız "1.6TDI CR" ifadesini görürsünüz. Saygılar

CAN...

Çok şey öğrenmen gerek çooook

selimsarper' Alıntı:
Seçenekler sandığından çok daha fazla ....
İnterneti sadece Duster muhabbeti için kullanma ;)
Beklentiler, ihtiyaçlar ve amaçlar belirler seçenekleri...

Örneğin offroad yönünde bir eğilim varsa ...dizelde ısrar etmek anlamsız olur...
gerçek bir 4x4 seçilmesi, sağlamlık, diff lock vb faktörler ön plana çıkar
Ne yeti ne Qasqhai ne de Rav4 çok uygun olmaz...ZJ, Defender, Vitara hatta Lada bile düşünülebilir..

on road seçenekler ise çok daha fazla.....

Yani çaresizlik diye bişey yok ki insan gidip Duster alsın..... :smiley:
Ne istiyorsun nerde kullanacaksın gibi ....beklentiler önemli

Teşekkür ederim, bu tavsiyeni unutmayacağım; yani interneti Duster için kullanmamam gerektiğini. ;D

off roadın layt olanına eğilimim var. Dolayısıyla defender, land'ın her sınıfını, vitara vs.yi elemek zorundayım. Hatta toyotayı bile.

Da," biraz on biraz off" seçeneği söz konusu olunca, bir de nakit ve vakit durumları, seçenek kalmıyor selimsarper.

Yukarıda yazdım;
1.4x4'ü olacak (çakma makma)
2.Yüksek olacak, tekerlekleri de kocaman olmalı.
3.Dizel olacak; benzin uçucu ve uçurucu, gaz zaten uçar gider; onunla uğraşamam. Hem yolda gaz bitse taşıyamam.
4.Vergisi cep yakmayacak, dolayısıyla motor hacmi 1.6'dan düşük olacak.
5.Yeni olacak; sanayicilerle ikide bir muhabbet etmeyi sevmem
6.En sonuncusu da, ilk alışı keseme göre olacak.

Hadi buyur.

Mahindra desem, olmaz. Gerçi japon değil ama kimbilir, havasından suyundan olabilir mi birşeyler... diyecem ama, onlarda da galiba 2.4 motor vardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri