Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,357
Ynt: Neden Dacia Duster?

chnyildirim' Alıntı:
umiterkan, serkanefe, kahraman1520, olguncandan hocam ve diğer Duster kullanıcıları;
Son tüketim değerlerinizde değişilik var mı?
Periyodik bakımlar için servise gittiniz mi?

Daha aracı yeni aldığımızdan bakıma gidecek kadar km yapmadım. Karma tüketim değerlerim hava şu sıralar soğuk olduğundan 100km/6-7,5lt civarı. Son 1 aydır aracı sürekli auto modda kullanıyorum.

Etiketler

chnyildirim' Alıntı:
umiterkan, serkanefe, kahraman1520, olguncandan hocam ve diğer Duster kullanıcıları;
Son tüketim değerlerinizde değişilik var mı?
Periyodik bakımlar için servise gittiniz mi?

Yıldırım arkadaş, ben aldığım bütün yakıtları ve km.leri, kullanım şartlarını, bir nevi benim not defterim olsun, hem de merak eden arkadaşımız oradan öğrenebilsin diye, "Bir Duster Aldım" başlığı altında not ediyorum. Arasıra oraya göz atarsan, düzenli ölçümleri bulabilirsin.

En son 7.01 idi. Oraya not ettiğimden beri yakıt almadım. Bir de tabii kış mevsimi, sağa sola gidilmiyor; fazla km. yapılamıyor. Mesela şu anda, son yakıt aldığımdan beri 130 km. gitmişim. Henüz yakıt almadım.

Ümit'in verdiği ortalama değerle benimkiler örtüşüyor.

Şu anda toplamda 1300'lü km.lerdeyim. Yani henüz motorun fazla yaktığı dönemlerdeyim. Ümit'in de belirttiği gibi, kış şartları. Mesela evden çıkıp işyerine gidene kadar yahut tersi, (7 km), motor henüz ısınmamış oluyor. Doğal olarak yakıt fazla olmalı... Servise gelince; Ümit'in dediği gibi, servis zamanı da henüz gelmedi.

olguncandan' Alıntı:
Yıldırım arkadaş, ben aldığım bütün yakıtları ve km.leri, kullanım şartlarını, bir nevi benim not defterim olsun, hem de merak eden arkadaşımız oradan öğrenebilsin diye, "Bir Duster Aldım" başlığı altında not ediyorum. Arasıra oraya göz atarsan, düzenli ölçümleri bulabilirsin.
....

Hocam açtığınız konuyu da takip ediyorum. Binitiniz güzel... Teşekkürker...

Sayın Sefa55 Özellikle bana güvenip fikrimi sorduğun için teşekkür ederim. Biz o günkü gezimizde araç nereye kadar çıkarsa gidecektik kafamıza koymuştuk. Bir kaç yerde dik yokuşda dur kalk yaptım .Araç sağa sola kayıyor mu frenler tutuyor mu tekrar kalkışda sorun oluyor mu diye araç bana bu konularda güven verdi.( Buradaki kar seviyesi resimlerdeki kadar değildi) Ama araç karlı yola girer girmez 4wd konumundaydı. Lastikler normal fabrika çıkışı. Ama şunu belirteyim kar o gece yağmıştı ve halada yağıyordu bizim buradaki tabirle kepek kar yani buzlanma falan yoktu. Resimlerde gördüğün derecede karda aracımız aşağıdan geldiğimiz hızla giderken takılmadı. Önümüzde karayollarının çalışma araçları olduğu için durmak zorunda kaldık. O seviyedeki karda araç dört tekerle patinaj çekti ve teker sert zemini bulunca kendini kurtardı ve bizi kimseye muhtaç etmedi (Buraya dikkat edin sanırım sizin aradığınız cevap burada 25-30 cm karda araç patinaja düşüyor. Kar lastiğinin ne kadar fark edeceğini bilemiyorum Adanaya kar yağmıyor zaten ihtiyaçda duymuyorum) Sahip olduğum aracı övme meraklısı değilim Allah herkese gönlüne göre versin. Kimseye yanlış fikir verip ahını almakta istemem. Aracı alma konusunda kararınızı kendiniz vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

100 km de 7.3 litre tüketim. Biraz agressif sürücüyüm. %15 aşağısı bence mümkün.[attachment=2][attachment=3]

yakıt.jpg

km.jpg

100 km deki 7.3 olan ortalama yakıt tüketimi araç alındığı günden bugüne kadarki ortalamadır. Değerleri sıfırladıktan sonra normal bir sürüş tarzı ile elde edilen değer 100 km de ortalama 5.5 litredir. Araç 9200 km de olduğu için rodaj süresi bitmiş en ekonomik yakıt tüketimidir.[attachment=1][attachment=2]

yakıt.jpg

km.jpg

Kaharaman, selam olsun sana

Şu yukarıda fotoğrafını çektiğin göstergeler....

İlk ikisinde km.yi ve ortalama yakıt tüketimini anladım. Ama "değerlerin sıfırlanması"nı anlayamadım. Çünkü orada da 5.5 görünüyor.

Bu soruları özelden sormamamın sebebi, okuyanların da bilgilenmeleri.

1. 7.3 değerinin yol bilgisayarı nasıl hesaplıyor? son 100 km'ye göre mi?
2. Değerler nasıl sıfırlanıyor?
3.5.5 değeri şehir içi mi dışı mı?

Yol bilgisayarında bazı değerleri tekrar baştan öğrenebilmek için silebiliyorsunuz. örneğin: kozandan adanaya gidip geleceksiniz.bu gidiş geliş esnasında kaç km yaptım ortalama kaç litre yakıt tükettim. gibi. göstergedeki 7.3 olan yakıt tüketimi aracın kontağı ilk açılıp 9200 km yapılana kadarki ortalama yakıt tüketimi idi. rodaj sireside içinde dahil. Burada konu ne kadar yaktığına gelince 7.3 olan yakıt tüketimini gösteren fotoğrafı yayınladım. daha sonra arkadaşla dışarı çıktık aklıma geldi biraz kontrollü sürünce ne kadar yakıt tüketiyor diye ortalama yakıt tüketimini gösteren ekranı sıfırladım.( ortalama yakıt tüketimini gösteren ekrana gelip, saat ayatı yaptığınız çubuğun üzerine bir kaç saniye basılı tutunca sıfırlanıyor) 17 km yol yaptım arkadaşla şehir turu attık anlayacağın ama hızlı dur kalk yok son derece sakin. o şekildeki sürüş tarzıyla 100 km yapsaydık ortalama 5.5 yakıt tüketecektik göstergede çıkan sonuç bu.

slm arkadaşlar ben Giresun"un Şebinkarahisar ilçesinden aranıza katılıyorum yaklaşık iki aydır özellikle dacia duster ile ilgili konuları gezenbilir forum sitesinde takip ediyorum.Sizlerle fikirlerimi paylaşmak için duster 4x4 aracımı almayı bekledim.Aracımı 4 gün önce teslim aldım ve sizilerle fikirlerimi objektif bir şekilde paylaşcam.Dacia duster almamda bana en çok yol gösteren araç hakkındaki bilgilerini paylaşan ümit erkan beyede ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.Almış olduğum araç dacia duster in 4x4 modeli lauteta paketlisi.Aracımda opsiyon olarakta esp,asr,güvenlik paketi ve deri direksiyon, ve vites topuzu var.
Araca sonradan benim eklediklerim ise tavan folyosu. renkli cam filmi,aracı 133 ps çıka yazılım,bagaj havuzu .225/70/16 kar lastikleri (pirelli scorpion), muz tipi cam silgeçleri,tavan lambasının içresinie 16 lı led yerleştirilmesi, bagaja sıralı led takılması, ayna kapaklarının pilatin renginden beyaza boyanmas.Aracın resimlerinide hemen paylaşıyorum sizlerle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR