Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,387

Etiketler
Ynt: Neden Dacia Duster?

Duster 'ın fiyatları hiç düşmedi ki reklamlar başından beri hep aynı şeyi söylüyorlardı..

ARKADAŞLAR MERHABALAR ÖNCELİKLE BU TOPİĞİ ACAN ARKADASA TESEKKURLERİMİ SUNUYORUM .GECENLERDE BİR ARKADASIM DUSTER 4X4 110 BG ALDI BERABER BIR GEZIYE CIKTIK DAGLIK BİR BOLGEYE .ARABANIN SERI OLUŞU BENI COK ŞAŞIRTTI OYLE BIR ARABANIN BUKADAR SERI BIR SEKILDE HIZLANMASI SOLLAMALAR YAPMASINA İNANAMADIM . BENIM KENDİ ARABAMA OKADAR YUKLENIYORUM AMA YOK . HA BENDE NEMİMI VAR NİSSAN QASGAİ 4X2 .BELKİ İŞCİLİK OLARAK QASGAİ GIBI DEĞİL 4X4 DUSTER AMA BENİM ARABAM İLE GİDEMEDİĞİM YERLERE GİTTİK VE BU ARABANIN 4X4 OLMASI İŞ ÇİLİKMİŞ ŞUYMUŞ BUYMUŞ GİBİ ŞEYLERİ GÖRMENİZİ ENGELLİYOR .İNANIRMISINIZ KEŞKE QASGAİ DEGİLDE DUSTER4X4 ALSAYDIM DIYE DUSUNDUM DURDUM .AMA SON PİSMANLIK FAYDA VERMEZ .BİRDE BURADA MİT-SU-BİS-Hİ CI VAR NEDEN SE DUSTERCİLERLE BİR ALIP VEREMEDIGIMI VAR ACEBA .EPEYCE KARALAMA KAMPANYASI YAPMIŞ .

Img0024.jpg

kodana' Alıntı:
ARKADAŞLAR MERHABALAR ÖNCELİKLE BU TOPİĞİ ACAN ARKADASA TESEKKURLERİMİ SUNUYORUM .GECENLERDE BİR ARKADASIM DUSTER 4X4 110 BG ALDI BERABER BIR GEZIYE CIKTIK DAGLIK BİR BOLGEYE .ARABANIN SERI OLUŞU BENI COK ŞAŞIRTTI OYLE BIR ARABANIN BUKADAR SERI BIR SEKILDE HIZLANMASI SOLLAMALAR YAPMASINA İNANAMADIM . BENIM KENDİ ARABAMA OKADAR YUKLENIYORUM AMA YOK . HA BENDE NEMİMI VAR NİSSAN QASGAİ 4X2 .BELKİ İŞCİLİK OLARAK QASGAİ GIBI DEĞİL 4X4 DUSTER AMA BENİM ARABAM İLE GİDEMEDİĞİM YERLERE GİTTİK VE BU ARABANIN 4X4 OLMASI İŞ ÇİLİKMİŞ ŞUYMUŞ BUYMUŞ GİBİ ŞEYLERİ GÖRMENİZİ ENGELLİYOR .İNANIRMISINIZ KEŞKE QASGAİ DEGİLDE DUSTER4X4 ALSAYDIM DIYE DUSUNDUM DURDUM .AMA SON PİSMANLIK FAYDA VERMEZ .BİRDE BURADA MİT-SU-BİS-Hİ CI VAR NEDEN SE DUSTERCİLERLE BİR ALIP VEREMEDIGIMI VAR ACEBA .EPEYCE KARALAMA KAMPANYASI YAPMIŞ .

Son nokta budur desem ???? Ben bundan sonra yorum bile atmam kimseye :smiley:)

Kahraman 1520 ustam tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Accent Era dizel araç kullanıcısıyım. 4 tekerde de Lassa kış lastiği var. Yokuş çıkarken 10-15 cm arası karda araç patinaja kalıyor ama yine de çıkıyor. Toroslardaki 20-30 cm. karda çekilen fotoğraflara baktım. Standart 4 mevsim lastiklerle mi yoksa kış lastiği ile mi yolculuk yaptınız? Eğer standart lastikler ile 47. sayfadaki bölgeye vardıysanız bu durum Duster'ın mükemmel olduğunu ispatlar. Çünkü fotoğrafını koyduğum yolda 2001 model Seat Toledo 4 mevsim lastiği ile ilerleyemedi. Yokuşta olduğu yerde patinaja düştü.
2. sorum:20-30 cm. karlı bir yokuşta durup 2wd ile kalkış yapmaya çalıştığınızda aracın patinaja düştüğü bir durumda Auto moduna geçince rahat çıkıyor mu? Lock konumuna ihtiyaç duyuluyor mu? Cevaplarınız beni de Duster 4wd sahibi yapabilir.

ALAÇAM-KIZLAN YOLU.jpg

Ümit Erkan ustam size de 42. sayfada Jimny ve Duster'ın detaylı karşılaştırma yazınız için teşekkür ederim. Lastikleriniz kış lastiği mi, 4 mevsim lastiği mi?
2wd ile karlı yokuş çıkma tecrübelerinizi yazar mısınız? Olduğu yerde patinaja mı düşüyor, iyi kötü ilerliyor mu? Auto konumuna geçince rahat çıkıyor mu? Lock konumuna ihtiyaç duyuluyor mu?

sefa55' Alıntı:
Ümit Erkan ustam size de 42. sayfada Jimny ve Duster'ın detaylı karşılaştırma yazınız için teşekkür ederim. Lastikleriniz kış lastiği mi, 4 mevsim lastiği mi?
2wd ile karlı yokuş çıkma tecrübelerinizi yazar mısınız? Olduğu yerde patinaja mı düşüyor, iyi kötü ilerliyor mu? Auto konumuna geçince rahat çıkıyor mu? Lock konumuna ihtiyaç duyuluyor mu?

Lastiklerim fabrika çıkışı Continental M+S yani Kar ve Çamur lastiği, kar ve çamurda iyi performans sergiliyor. 4 mevsim lastikten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Karda gidişi tırtıl gibi, ama sadece kar lastiği takılırsa neler yapabilir Allah bilir ;)

2wd ile karda rampa çıkarken araç önden patinaj çekiyor ve çekişi ve gücü sıkça kayboluyor. Ama Auto konumundayken araç patinaja düştüğü an çok kısa anlık bir sürede arkaları çalıştırarak ilerliyor. Auto özelliği her 4 çekerde olması gereken bir özellik. Hem süper bir ekonomi sağlıyor hem de örneğin; karda rampa çıkarken burdan 2 çekerle çıkar mı çıkmaz mı endişesi taşıtmadan sizin adınıza aracın çekişini kontrol ediyor. Ayrıca yağmurlu havalarda 2 çekerli araçlar yerdeki su birikintilerine hızlı girdikleri zaman aracının dengesinin bozulmasına yada yolda çıkmasına sebep olabiliyor, auto mod ise bu tehlikeleri ortadan kaldırıyor. Benim hiç sevmediğim yol türlerinden biridir bu yağmurlu yollar. Lock modu ise sürekli ağır kar ya da çamurun olduğu yerlerde kullanılmalı yani aracı hiç 2 çekere düşürmeden aracın çekişinin hiç azalmaması gereken yerlerde kullanılmalı. Ayrıca dik rampa inişlerde de Lock modunda 1.viteste inilmeli.

sefa55' Alıntı:
Kahraman 1520 ustam tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Accent Era dizel araç kullanıcısıyım. 4 tekerde de Lassa kış lastiği var. Yokuş çıkarken 10-15 cm arası karda araç patinaja kalıyor ama yine de çıkıyor. Toroslardaki 20-30 cm. karda çekilen fotoğraflara baktım. Standart 4 mevsim lastiklerle mi yoksa kış lastiği ile mi yolculuk yaptınız? Eğer standart lastikler ile 47. sayfadaki bölgeye vardıysanız bu durum Duster'ın mükemmel olduğunu ispatlar. Çünkü fotoğrafını koyduğum yolda 2001 model Seat Toledo 4 mevsim lastiği ile ilerleyemedi. Yokuşta olduğu yerde patinaja düştü.
2. sorum:20-30 cm. karlı bir yokuşta durup 2wd ile kalkış yapmaya çalıştığınızda aracın patinaja düştüğü bir durumda Auto moduna geçince rahat çıkıyor mu? Lock konumuna ihtiyaç duyuluyor mu? Cevaplarınız beni de Duster 4wd sahibi yapabilir.

2. sorunuzun cevabı; evet rahat çıkıyor. 2wd konumunda çıkamadığı yerde aracı auto moda alırsanız araç 2 çekerde çıkamadığı için hemen 4 çekere geçiyor. Eğer çok yoğun kar var ise Lock moduna almak daha iyi olacaktır.

Mutlu yıllar dilerim ümiterkan, Duster'ın yılmaz savaşçısı.

Yukardıaki mesajları okuyunca aklıma geldi, sorayım dedim.

Diyelim ki oto modundasın, hızın 70 km. civarı. O arada yamurlu-bol sulu bir ortamdasın; araç 4 WD'ye geçermi? (Çünkü 4 WD 40 km üstünde bir hızda kendini iptal ediyor bildiğim kadarıyla.) Yoksa, yukarıda bahsettiğin yağmurlu hava durumunda 4 WD hali 40 km.nin altında mı geçerli?

umiterkan, serkanefe, kahraman1520, olguncandan hocam ve diğer Duster kullanıcıları;
Son tüketim değerlerinizde değişilik var mı?
Periyodik bakımlar için servise gittiniz mi?

olguncandan' Alıntı:
Mutlu yıllar dilerim ümiterkan, Duster'ın yılmaz savaşçısı.

Yukardıaki mesajları okuyunca aklıma geldi, sorayım dedim.

Diyelim ki oto modundasın, hızın 70 km. civarı. O arada yamurlu-bol sulu bir ortamdasın; araç 4 WD'ye geçermi? (Çünkü 4 WD 40 km üstünde bir hızda kendini iptal ediyor bildiğim kadarıyla.) Yoksa, yukarıda bahsettiğin yağmurlu hava durumunda 4 WD hali 40 km.nin altında mı geçerli?

Size de iyi seneler dilerim. ;) 70km ile gidebilceğiniz bir ortam varsa çok zor bir ortam olmasa gerek. Dolayısıyla araç Lock moduna geçmez Auto modda kalır ve bu sizin için yeterli olacaktır.Zorlu ortamlarda yavaş gitmek gerektiğinden Lock modu da bu tip ortamlarda yeterli olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri