Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,478
Ynt: Neden Dacia Duster?

Burak Bey siz benim ne demek istediğimi çok güzel anladınız ;)
Dalga geçmek deyince durup da SUV'lara nanik yapmadığım aşikar.
Hep bir kıyaslama içinde herkes. Lada'yla kıyaslarsanız, Duster normal kullanımda Rolls Royce derim ben de.
Ama o zaman da başka bir lüx SUV ya da 4x4'le kıyaslamaya başlıyorlar.
O takdirde tabii ki daha düşük nitelikleri olan bir arabadır, ona şüphe yok.
Ama neden Duster'ı şu an bulunduğu tam orta noktada kabul edip ona göre davranmıyoruz?

1990 model x bir aracı alın diyen var, Jimny sürün diyen var. Lada süper diyen var.
O araçlar NCAP'ten geçebiliyorlar mı?
Duster'in 3 yıldız almasının sebebi, teste giren araçta emniyet kemeri ikaz ışığının olmaması ve ESP'nin standart olmaması.
Tamam 5 yıldız almaz belki ama 4 yıldız alır.

Benim gördüğüm ölümlü kazaların çoğu lüks araçlarla yapılmış olanlar.
Demek ki o güvenlikler de yeterli değil ayrıca ;)

Etiketler

Engin bey bunlar tercih meselesidir. Benim tercihim duster a 60 bin tl verene kadar ( bilmiyorum belkide daha bile pahallıdır dizel 4x4 full olanı) 2006 Grand cherokee bakarım Tiguan bakarım. Bu benim tercihimdir. Kimisi de illa da 0 olsun ne olursa olsun der.
Neticede görüyor okuyoruz burada. 2 yıllık duster da paslanma başlığı da var. Camların kapanması ile alakalı komik sorunlar da var. Ben Scrniv II ilk çıktığında dinamik paketini aldım 4 sene kullandım. Sonra dizel laguna aldım turbosu 2 yılda patlayana kadar kullandım. Renault un kalitesi maksimum ne kadar çok iyi biliyorum. Ezbere konuşmuyorum. Diğerlerine binene kadar farkı anlatamazsınız. Iyi günler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

En donanımlı 4x4 dizel Duster'a 65.000TL gibi bir para vermek yerine daha düşük veya aynı fiyata 2.el kmsi düşük kazası olmayan birçok kaliteli ve donanımlı 4x4 araç bulmak mümkün.

1- Az yakma: 1.5 dci 110 hp motor seçeneği
2- Renault altyapısı ve servis (usta) ağı
3- Fiyat ve vergi dilimi

Milletin Duster alma nedenini kavrayamamış çok kişi görüyorum mecburen yazma gereği hissettim, ayrıca 60bine Duster almak yerine 2. el araç önerenler için; 2. el 4wd Duster 35bin civarından başlıyor. 1.5 dizel az yakan bir arazi aracı almak isteyen bir kişiye 3-5 litre hacimli motorlu Land/Cruiser veya Amerikan tavsiye edilmesi çok anlamsız. Ayrıca Duster 5 kapılı aile aracı, 2 kapılı niva ile karşılaştırma uygunsuz olacak. Bu belirttiğim kriterlede varsa tavsiye tavsiyeleriniz buyrun,, aksi taktirde Duster zaten tam kapasiteli bir arazi taşıtı değil bunu alan da konuşan da biliyor.

Yorumların yarısından fazlasını okudum, Duster'cılar ile anti Duster'cılar olarak fikirler ikiye ayrılmış durumda, arada çok mantıklı yapılan yorumlar da var onlara bi tane bile cevap gelmemiş, aklın yolu bir çünkü :smiley: öncelikle herkesin bildiği birşeyi tekrardan hatırlatmak istedim, İnsan kendinin başkaları tarafından eleştirilmesini istemez sevmez, özellikle bizim Türk insanı hangi konuda olursa olsun eleştiriye kapalıdır, hemen savunma mekanizması devreye girer kadın erkek fark etmez..tabiki istisnalar kaideyi bozmaz..bu bizim yapımızda yok napalım :smiley: kimse doğru olduğunu bildiği halde yoğurdum ekşi demiyor kolay kolay :smiley: çünkü insan psikolojisine aykırı, nefse zor gelen şeylerden birisidir böyle şeyleri kabullenmek.Ayrıca zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama tartışılıyor görüldüğü üzere :smiley: bu tartışma uzar gider sonucu olmayan bir konu, bence burada tek çıkış noktası Duster'ın fiyatı... ne zaman Duster'lar Niva'lar gibi halk jipi olur o zaman bu tartışmalar biter, bu işlerle az çok uğraşmış herkesin Niva hakkında bir fikri vardır, çünkü 16-17 Bin TL ye binilebilecek ve keyif alınabilecek bir arazi taşıtıdır, hee rakam 65.000 TL ' ye çıktığında böyle sayfalar dolusu tartışma çıkar ortaya...çok normal...nacizane görüşüm Duster o parayı hak etmiyor..

oguzhoca' Alıntı:
orgamstrom dostum. ben SIFIR duster alacağım. ve en az 8-10 yıla yakın kullanmayı düşünüyorum. 5 yılı kesin. benim sorum 4x2 mi 4x4 mü tercih edemiyorum. burada kullanıcıların bana yol göstermesini sebeplerimi açıklayarak istedim. gelmiş vıdı vıdı yapıyorsun yok o para verilmez hyundai al falan.. sorduğum sorunun cevabını verebiliyorsan ver veremiyorsan gürültü yapma. kusura bakma ağır oldu ama burada insanlar senin gereksiz ve çirkin muhabbetin yüzünden sana laf yetiştirebilmek için benim sorumu es geçtiler. lütfen insanların tercihlerine saygı duy. hakkını helal et kırdıysam özür dilerim ama görüşüm budur.
oguzhoca' Alıntı:
orgamstrom dostum. ben SIFIR duster alacağım. ve en az 8-10 yıla yakın kullanmayı düşünüyorum. 5 yılı kesin. benim sorum 4x2 mi 4x4 mü tercih edemiyorum. burada kullanıcıların bana yol göstermesini sebeplerimi açıklayarak istedim. gelmiş vıdı vıdı yapıyorsun yok o para verilmez hyundai al falan.. sorduğum sorunun cevabını verebiliyorsan ver veremiyorsan gürültü yapma. kusura bakma ağır oldu ama burada insanlar senin gereksiz ve çirkin muhabbetin yüzünden sana laf yetiştirebilmek için benim sorumu es geçtiler. lütfen insanların tercihlerine saygı duy. hakkını helal et kırdıysam özür dilerim ama görüşüm budur.

Oğuz hocam selamlar,

Siz zaten birinci aşamayı geçmiş ve hangi marka/model aracı alacağınıza karar vermişsiniz.
Bende Giresunluyum ve yıllık izinlerimde Yayla Cenik gezerim :smiley: Bizim oralarda yaylalarda size 4x2 Duster yeterde artar bile. Gereksiz 4x4 hantallığı ve yakıt fazlalığına mahkum olmayın. Ama aracınız mutlaka ESP' li olmalı.

EURO NCUP da 5 yıldız almış citroen C3 ile 3 yıldız almış Duster'ın kafa kafaya kazalı halini görmüş birisi olarak şunu çok rahat söyleyebilirimki hafif arazi şartları için üretilmiş Duster, standart binek otomobillerden kırılma burkulmaya mukavemeti bir kaç tık daha yüksektir. Ayrıca otomobil statüsünde olan Dusterin, şehirler arası yolculuklarınızda diğer arazi araçları gibi düşük hız limitinde olmaması da bir diğer avantajdır.

Sağlıcakla kalın, tekeriniz düz bassın.

2015 model Dusterda arka koltukta yolculuk yapdım diz mesafesi çok dar rahat edemedim arka koltukta yolculuk yapanları da düşünmek lazım. dusterin iyi tarafı 4 çekiş ve hususi geçmesi başka artısı yok bana göre. Renault arabalarını çok iyi biliyorum sanayide en çok reno marka otomobiller var iyi para kazandılar reno sayesinde tamirciler. Doblo trekking almaya karar verdim donanım ve genişlik olarak çok iyi. Her sene muayene ve hız sınırı benim için sorun değil zaten ben çok hız yapmıyorum. 65000 tl verip arabayı çamura dağ taşa sokmak benim için mantıklı değil hafif arazi yeterli.

2015 model Dusterda arka koltukta yolculuk yapdım diz mesafesi çok dar rahat edemedim arka koltukta yolculuk yapanları da düşünmek lazım. dusterin iyi tarafı 4 çekiş ve hususi geçmesi başka artısı yok bana göre. Renault arabalarını çok iyi biliyorum sanayide en çok reno marka otomobiller var iyi para kazandılar reno sayesinde tamirciler. Doblo trekking almaya karar verdim donanım ve genişlik olarak çok iyi. Her sene muayene ve hız sınırı benim için sorun değil zaten ben çok hız yapmıyorum. 65000 tl verip arabayı çamura dağ taşa sokmak benim için mantıklı değil hafif arazi yeterli.
doblo 1.3 motor cok agır haberın olsun

para benim değil mi arkadaşlar :smiley:
harcayacak yer bulamıyorum :smiley:
canım gidip tenekeye 68 bin lira vermek istedi :smiley:
psikolojik sorunlarım var :smiley:
kendimi böyle ifade ediyorum hayata karşı :smiley:
......
gibi sebeplerle 2016 model 4x4 duster aldım ve kullanıyorum, 7 ayda 20.000 km yol yaptım, arazi (kaba kum ve çamur) -asfalt-şehir içi-dışı...
yeni bakıma girdim 504 lira 9 taksitte ödedim :smiley: daha arabadan tık ses gelmedi, maşallahı var, üstelik chip yaptırdım, 141 beygir net güç üretiyor ve 317 Nm tork var :smiley: nal toplatıyorum bir çok araca, hele rampalarda

bana kalırsa burada ki bazı arkadaşların açlıktan ağızları kokmuş vaziyette, lada alacak paraları yok, hayallerinde bir 4x4 var ve alamıyorlar, bu sebepten çeşitli bahanelerle sağa sola saldırıyorlar :smiley: inanın sadece dustera laf etmiyor bu kardeşlerimiz, yeni ergenler, bunlar cherooke sitesinde onlara laf atıyorlar, lada sitesinde onlara bulaşıyorlar, suzuki sitesinde onlara laf atıyorlar :smiley: bakın bu dediğimin bilimsel kanıtları vardır, şaka değil

arkadaşlar bu tarz kişilere cevap verip mutlu etmeyin, çünkü onların zekaları o kadar ileri ki, bizim yerimize de düşünüp karar veriyorlar, ama o kadar ileri zekaya sahipler ki, bizim gibi gerizekalıları ikna etmeye ve paramızın cebimizde kalmasına uğraşıyorlar :smiley: yazık bunlara,
bizler, yani bir grup gerizekalı, yediğimiz kazıkla oturalım, bu arkadaşlara da tavsiyem, kesinlikle bizimle zaman kaybetmesinler, mümkün olan en kısa zamanda kendi seviyelerine uygun kişilerle muhabbet edip iletişime geçsinler ;)

Paranız çoksa ve hayatını değerli değilse Duster alın ama yok paramın değerini bilirim sevdiklerimin hayatı önemli diyorsanız lütfen bu markadan ve bu modelden uzak durun. Benim bu konuda başım ağrıdı aman sizlere birşey olmasın. Saygılar, iyi akşamlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

para benim değil mi arkadaşlar :smiley:
harcayacak yer bulamıyorum :smiley:
canım gidip tenekeye 68 bin lira vermek istedi :smiley:
psikolojik sorunlarım var :smiley:
kendimi böyle ifade ediyorum hayata karşı :smiley:
......
gibi sebeplerle 2016 model 4x4 duster aldım ve kullanıyorum, 7 ayda 20.000 km yol yaptım, arazi (kaba kum ve çamur) -asfalt-şehir içi-dışı...
yeni bakıma girdim 504 lira 9 taksitte ödedim :smiley: daha arabadan tık ses gelmedi, maşallahı var, üstelik chip yaptırdım, 141 beygir net güç üretiyor ve 317 Nm tork var :smiley: nal toplatıyorum bir çok araca, hele rampalarda

bana kalırsa burada ki bazı arkadaşların açlıktan ağızları kokmuş vaziyette, lada alacak paraları yok, hayallerinde bir 4x4 var ve alamıyorlar, bu sebepten çeşitli bahanelerle sağa sola saldırıyorlar :smiley: inanın sadece dustera laf etmiyor bu kardeşlerimiz, yeni ergenler, bunlar cherooke sitesinde onlara laf atıyorlar, lada sitesinde onlara bulaşıyorlar, suzuki sitesinde onlara laf atıyorlar :smiley: bakın bu dediğimin bilimsel kanıtları vardır, şaka değil

arkadaşlar bu tarz kişilere cevap verip mutlu etmeyin, çünkü onların zekaları o kadar ileri ki, bizim yerimize de düşünüp karar veriyorlar, ama o kadar ileri zekaya sahipler ki, bizim gibi gerizekalıları ikna etmeye ve paramızın cebimizde kalmasına uğraşıyorlar :smiley: yazık bunlara,
bizler, yani bir grup gerizekalı, yediğimiz kazıkla oturalım, bu arkadaşlara da tavsiyem, kesinlikle bizimle zaman kaybetmesinler, mümkün olan en kısa zamanda kendi seviyelerine uygun kişilerle muhabbet edip iletişime geçsinler ;)

Bu arkadaşa sesleniyorum, geçen sene tam da bu sıralar gidip sıfır duster almıştım başıma gelenleri forumdan ce şikayetvar.com'dan paylaştım. Lütfen bir dost tavsiyesi uzak durun bu firmadan hem paranıza hem canınıza yazık. İsteyen herkese bu firma aramızda geçen hukuki sorunları yaşadığım tüm sıkıntıları ve dosyasını dijital ortamdan gönderebilirim.isteyen olurSa özelden mesaj göndersin mail adresine gönderebilirim. Müşteriyi hiçe sayan ve geri zekalı yerine koyan bir anlayışa sahipler üstelik te mafya bozuntusular.

Forumda "2015 Duster'ın tavan kısmında gelen sesler ve servis" isimli bir konu açmıştım geçen sene, orada başımdan geçen bu üzücü olayı be moral bozukluğunu dile getirmiştim, arzu edenler okuyabilir

Forumda "2015 Duster'ın tavan kısmında gelen sesler ve servis" isimli bir konu açmıştım geçen sene, orada başımdan geçen bu üzücü olayı be moral bozukluğunu dile getirmiştim, arzu edenler okuyabilir

Sn. @lucias oncelikle gecmis olsun , TR de maalesef arac kriteri km kac krs yakar sorusu ile sınırlı , guzel ulkemizde ortak bilinc henuz olusmadigi icin iyi niyetli uyarilar cahilce cevaplarla karsilik buluyor.Umudumu yitirmedim henuz sanirim 200 sene sonra , ben toplumu gidip biz toplumu gelecektir ins.

Selamlar saygilar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri