Merhabalar, bu ilk mesajım olacak.
Duster ilk duyurulduğunda, hatta kimsenin alamadığı 29900 TL.' lik versiyonuyla, gerçekten bu tür araçlara ilgi duyanlarda heyacan uyandırdı. Ben de epey inceledim. Ama gördüm ki, Dacia' nın diğer modelleri gibi, 'çıplak araba' fiyatıyla müşteri çekip, üstüne klima, ABS ,radyo-teyp, hatta hava yastığı ekleyip çok daha yüksek fiyatla müşteriyi gönderiyorlar.
Pazarlama taktiği mi? Bence, 2010 yılında yüz kızartıcı bir durum! Çin malı, Hint malı arabalar bile çok üst düzey donanımlarla müşterilerinin karşısına çıkıyorlar.
Dacia, bu stratejisini umarım en kısa zamanda gözden geçirir.
Şimdi, gelelim Duster' a...
Dediğim gibi bu aracı gerçekten inceledim, iyi inceledim... ???
Alıp, kullanmaya başladığınızda, arbanıza alacağınız eşinize-dostunuza mahçup kalmamak için aracın en fulünu almalı ve akseuarlarını da eklemelisiniz. Çünkü en fulü bile boş! Ama fiyat 48000 TL. civarına geliyor ki, yazık o paraya!
Araç için, kapsamlı olarak şurası şöyle, burası böyle diyaloglarına girmeyeceğim, önceki sayfalarda yeterince dile getirilmiş.
Benim merak ettiğim, (daha doğrusu arzuladığım) bu aracı daha da çıplak olarak alabilir miyim? Nasıı? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Açıklayayım; Aracın dışına laf yok, ama içi malum. İçini bom boş istiyorum! Kokpit olmasın, direksiyon olmasın, kapı döşemeleri olmasın hatta koltuklar bile olmasın! Çıkma megan III parçalarını ben adapte ederim, QQ den bile güzel olur! ;D
Ya da içini Megan III gibi istesek yaparlar mı? Nasıl olsa içindeki her şey eski Reno arabalarından, maliyet olarak çok ta fark etmez.
Belki de içini kasa uzatılınca değiştiricekler, Megan III gibi yapacaklar. (QQ uzadı, bu da uzayacaktır) İçini bomboş verirlerse sıfırını alırım. Vermezlerse, 2-3 yılsonra 2. elini 25000 TL' ye alıp, dediğim gibi yaparım. Belki de o zamana kadar hem kasayı uzatırlar hem de içini megan III gibi yaparlar. Bide 2.0 motor koyarlarsa... Tadından yenmez!
Biraz uzadı, özür dilerim. Alanlara iyi günlerde, kazasız-belasız kullanmalarını dilerim.
saygılar...