Ne Yapmalı Ne Etmeli Bu Mevsimde Nereye Gitmeli ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcecim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,380
Ynt: Ne Yapmalı Ne Etmeli Bu Mevsimde Nereye Gitmeli ?

Kazanlar kaynatılıyor bakıyorumda,o zaman şu üniversite kampını çıkartalım ve durumlarımızı iredeleyim.Mesela kaç günlüğüne gitmemiz daha iyidir,İlhan hocam nerede kalacağız senin arkadaşından bilgi alabilirmisin,vay be Yenice ormanları he,Türkiyenin en özel ormanlarını keşfetmek,hadi bakalım kazana nir odun daha atayım..

Ormanlarımızda, tropik bölgeler dışında dünyanın ender coğrafyalarında rastlanan çok çeşitli ağaç türlerinin bir arada bulunması, bunların dünyada ender görülen çap ve boya ulaşmış olmaları bilim ve eğitim bakımından önem arz eden nadir rastlanan, kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemler ve türlerin seçkin örneklerini ihtiva ettiği için Tabiatı Koruma Alanı olarak ayrılmıştır. Genetik özelliklerinin devamlılığını sağlamak, ilmi araştırmalar ve eğitim amaçlı çalışmaların hizmetine sunmak, nadir tabiat parçalarını gelecek nesillerin istifadesine milli bir miras olarak bırakmak amacıyla oluşturulan bu alanlar nesli tükenmeye yüz tutmuş yaban hayatı bakımından da çeşitlilik gösterdiğinden görülmeye değer yerlerdendir. Geyik, karaca, ayı, domuz, sansar, kurt, tavşan gibi yaban hayvanları, çulluk, güvercin, tahtalı güvercin, alakarga, atmaca, doğan ile çeşitli kuşlar mevcuttur. İlçemiz akarsu ve derelerinde kırmızı benekli alabalık bulunmaktadır.

Yenice Ormanları 1999 Yılında Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Avrupanın biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ve acil olarak korunması gereken 100 orman alanı içinde tanımlamıştır.

http://www.yenice.gov.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=875&Itemid=

http://www.tatil-yeri.com/tag/yenice-ormanlari-nerde

Karabük’ün Yenice ilçesi içinde yer alıyor. Bölgede belediyenin yaptığı çalışmalarla bir çok rota belirlenmiş. Bunlar arasında 15 yürüyüş, 5 kamplı, 7 bisiklet rotaları bulunuyor. Belirli mevsimlerde değilde istediğiniz her mevsimde gidebilirsiniz. sonbahar ve İlkbahar belirgin olarak yaşanıyor. Barındırdığı hayvan ve bitki türleri ile doyum olmaz bir yer. Buradaki Çitdere ve Kavaklı bölgeleri ekosistemleri sebebiyle koruma altına alınmışlar. Koruma bölgelerinden biri olan Çitdere’de porsuk, fındık, karaçam, Akçaağaç, sapsız meşe, dağ karaağacı bulunuyor. Kavaklı’da bulunan anıt porsuk ve fındık ağaçları hakim bir şekilde bulunuyor. Eğer sabah kahvaltı saatinde bölgede olursanız Fırından yeni çıkmış poğaçalarla yapabilirsiniz. Orman işletme müdürlüğü ile irtibata geçip ağaç evlerde kalabilirsiniz. Gittiğiniz zaman birde yağmur yağmışsa doğa mantarlar canlanmış şekilde bekleyecek sizi. Yürüyüşünüzü yaparken bölgede bulunan geyik ve ceylan ayak izlerine rastlarsınız. Hatta şansınız varsa kendilerini de görebilirsiniz. Sonbahara doğru ormanda rengarenk bir örtü oluşacak. En tepeye çıktığınızda yukardan bu güzellikleri izleyerek vaktinizi keyifle geçirebilirsiniz. Berrak suları şelaleleri güzel renkli gülleri kırmızıs renkli alabalığı ile mutlaka görülmesi gereken bir bölge.
Karabük valiliğinin bölgeye verdiği emekler ziyaretlerin çoğalmasını ve gezi dönüşü güleryüzlülükle ayrılmalarını sağlayan çalışmalar yapılmış. Yönünüzü kaybetme ihtimaliniz yok çünkü heryer yön levhaları ile dolu. Tanıtım ve bilgi vermek amaçlı Kitapçık çıkarılmış yürüyüş ve bisiklet parkurları haritasıda eklenerek güzel bir hizmet verilmiştir.
İstanbul’dan bölgeye gitmek için Bolu, Gerede, Eskipazar, Karabük güzergahını yada Bolu, Yeniçağ, Mengen, Gökçebey güzergahını takip etmeniz mümkün. Birçok ileden yeniceye düzenli seferler var.

[attachment=1]

DSC_0608_resize.jpg

Etiketler

Ciddi misiniz yoksa "geyik"mi çeviriyorsunuz... :D

Geyik çeviririz ama yakalanmamamız lazım,acaba hangisine yakalanmamız lazım,geyiğe mi ormancıya mı ona karar veremedik biz dün kampta Öyle değil mi Levent (buralpdi) hocam,ayrıca İlhan hocam bize çok değişik duygular tadabilirseniz deyince biraz tırstığımızı da itiraf edelim ama ben kendi teorimden yola çıkarak 3 haftadır tenise gidiyorum yani idmanlıyım,çok iyi kaçarım.
Net olmamakla birlikte hava şartlarınıda iyi seçebilirsek benim için ve yine emin olmamakla birlikte 22-23 ekim bana uygun gözüküyor ama 2 gün de az geliyor gözüme.Sizler nedersiniz.

buralpdi' Alıntı:
geyikleri bu özel zamanlarında niye rahatsız ediyor İlhan ağbi, erkek geyikler bu zamanda biraz stresli olurlar, mazallah bizi ziyarete gelmesinler sonra :eek: :eek: :eek:

Yenice ormanları dillere destan, birde kış gelmeden görelim dedik ama, geyik muhabbetine sarılmış.

mayıstosböce' Alıntı:
Geyik çeviririz ama yakalanmamamız lazım,acaba hangisine yakalanmamız lazım,geyiğe mi ormancıya mı ona karar veremedik biz dün kampta Öyle değil mi Levent (buralpdi) hocam,ayrıca İlhan hocam bize çok değişik duygular tadabilirseniz deyince biraz tırstığımızı da itiraf edelim ama ben kendi teorimden yola çıkarak 3 haftadır tenise gidiyorum yani idmanlıyım,çok iyi kaçarım.
Net olmamakla birlikte hava şartlarınıda iyi seçebilirsek benim için ve yine emin olmamakla birlikte 22-23 ekim bana uygun gözüküyor ama 2 gün de az geliyor gözüme.Sizler nedersiniz.

Sabah bizden yardımlarını esirgemeyeceğine inandığım arkadaşlarla telefon görüşmesi yapmaya çalışacağım. Yanılmıyorsa 15-25 Ekim zamanlaması, bölgenin hareketli olduğunu bildrmişlerdi.

Daha açık yazamıyorum, konu geyiğe dayattırılmasın.

mayıstosböce' Alıntı:
Geyik çeviririz ama yakalanmamamız lazım,acaba hangisine yakalanmamız lazım,geyiğe mi ormancıya mı ona karar veremedik biz dün kampta Öyle değil mi Levent (buralpdi) hocam,ayrıca İlhan hocam bize çok değişik duygular tadabilirseniz deyince biraz tırstığımızı da itiraf edelim ama ben

kendi teorimden yola çıkarak 3 haftadır tenise gidiyorum yani idmanlıyım,çok iyi kaçarım.

Bülent gelirsem tek şartım var her iki şarttada ben İlhan ağbi ile koşarım arkadaş, sen kendine başka birini bul

İlhan hocam senden bilgileri bekliyoruz.Hava şartlarını da kontrol edip oraları bir gezelim...Bu sene yapacağım en değerli gezi olacak ...

bahcecim' Alıntı:
Ben sırt üstü yatarım, koşamam...

Berkant dün Tarabya sırtlarında koşmazsan sonucun neler olacağı uzunca konuşuldu sanırım koşmanda
yarar var. Yada hiç gitmemek dahamı doğru olur.

buralpdi' Alıntı:
Bülent gelirsem tek şartım var her iki şarttada ben İlhan ağbi ile koşarım arkadaş, sen kendine başka birini bul

Levent kusura bakma rehberim İlyas beyle birlikte ikili hakkımı kullanmak isterim, kilo denk boydan 14 cm uzunum.

Evet arkadaşlar,artık Yenice ormanlarını asli yerine oturtalım.İlhan hocam,İlyas beylerin bize sağlayabileceği destek ne olabilir ve tarih,kalınacak gün sayısı sizce kaç gün olmalı ne diyorsunuz.22-23 ekim uygunmudur,cumadan perşembeden gidelim desek kaç kişi gelebilir,bu günden giden olursa haftasonu katılacak grup olurmu.

mayıstosböce' Alıntı:
Evet arkadaşlar,artık Yenice ormanlarını asli yerine oturtalım.İlhan hocam,İlyas beylerin bize sağlayabileceği destek ne olabilir ve tarih,kalınacak gün sayısı sizce kaç gün olmalı ne diyorsunuz.22-23 ekim uygunmudur,cumadan perşembeden gidelim desek kaç kişi gelebilir,bu günden giden olursa haftasonu katılacak grup olurmu.

Yengeyin yarın ki tahlil sonucuna göre, Yenice'ye ivme verecem.

Ben ilk ivmeyi verdim ,eber i taktırdım,kim korkar artık soğuk havadan(hoş pek de korkmuyordum ya)

mayıstosböce' Alıntı:
Ben ilk ivmeyi verdim ,eber i taktırdım,kim korkar artık soğuk havadan(hoş pek de korkmuyordum ya)

Bundan sonra hep 1600 m üstü yaylalardayız... ;D

Güle güle kullan reis...

Artık üşümek yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR