Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 539,297
Ynt: Navara Kullananlar

Selam, araç telsizi aldım (president jackson II) henüz montajını yaptırmadım, araç telsizi takılı olan arkadaşlardan mümkünse (takılı cihaz) resim rica ediyorum, veya araç içinde en uygun yer tavsiyesi de işime yarar, şimdiden teşekkür ederim...

Etiketler

selam arkadaşlar ben izmirden ismail inşallah doğru bölüme yazıyorumdur bende artık NAVARA kullanıcısıyım ve daha önceden neden almamışım diye kendime kızıyorrum forumu kullanmayı daha bilimiyorum hatalarım olursa maruz görün ve yönlendirin lütfen tekrar selamlar.

Arkadaşlar dün öğleden sonra Ulaştırma Bakanlığı Adana İl Müdürlüğüne gittim ve K2 belgesi ile ilgili aklıma takılanları sordum . K belgeleri ile ilgilenen müdürün dediğine göre aracınız ile herhangibir ticari yük taşıyorsanız K2 almanız gerekiyor aracınızın şirket adına yada şahıs adına olması birşeyi değiştirmiyor fakat buradaki sorun taşıdığınız yükün neye göre ticari olup olmadığının belirlenmesi ile ilgili yani isteyen polis yada jandarma aracınızdaki yüke bakarak güzel bi ceza yazabilir Sonuç olarak müdüründe tavsiyesiyle üç adet çift kabin kamyonetimden şirket adına kayıtlı Navarama K2 belgesi için başvuruda bulundum vatana millete hayırlı osun

gözükara bilgiler için teşekkürler , yani süpermarketten 150 kilo şeker alıp arabanın arkasına koyunca polis cezamı yazcak demek istiyorsun ?

belirli bir sigorta süresi olanlara kursa gitmeden Ankara ulaştırma bakanlığından gönderiyorlar 2010 senesine girmeden önce ben almıştım hem yolcu hemde yük nakli src 2 ve src 4 belgesi...

darktreys' Alıntı:
gözükara bilgiler için teşekkürler , yani süpermarketten 150 kilo şeker alıp arabanın arkasına koyunca polis cezamı yazcak demek istiyorsun ?
Aynen öyle mesela ben yeri geliyor çiftliğe 600-700 kg tarım ilacı veya gübre götürmek zorunda kalıyorum yada bahçeden 15-20 çuval portakal hısım akrabaya götürüyorum K2 yi almak için önce kararsız kaldım ama daha sonra şirkete kayıtlı navaraya almaya karar verdim aslında bir pikap kendi adıma bitanede babamın adına var artık onlarıda daha dikkatli kullanacaz

gozukara' Alıntı:
Aynen öyle mesela ben yeri geliyor çiftliğe 600-700 kg tarım ilacı veya gübre götürmek zorunda kalıyorum yada bahçeden 15-20 çuval portakal hısım akrabaya götürüyorum K2 yi almak için önce kararsız kaldım ama daha sonra şirkete kayıtlı navaraya almaya karar verdim aslında bir pikap kendi adıma bitanede babamın adına var artık onlarıda daha dikkatli kullanacaz

kanun muallak; "yolcu ve yük nakli yapmaya yarayan ticari araçlar" diye geçiyor.
buda içinde yolcu yada yük olmasını gerektirmiyor malesef, yukarıda da yazmıştım aynen başıma geldi tutulan tutanakta "yük nakli yaparken diye yazmış memur bey! halbuki aracın içinde tabanında döşeli halıdan başka hiç bir şey yoktu
paşa paşa ödedim avukatıma ve başka avukatlara danışmama rağmen yolu yok, öde itiraz et uğraşabilirsen belki bişeyler tutturabilirsin mantığı ile yazılmış kanunlarla yönetiliyoruz. 3.5 ton üzeri araçlar için zaten durum daha vahim
35. t altı 2044 TL üstüne 5000 küsür TL olarak düzenleniyor, ayrıca cezayı trafik cezası olarak ödemiyorsunuz ulaştırma bakanlığı idari para cezası olarak kestiği için araç vergisi tahsili yapılabilen vergi dairelerine ödeniyor.
saygılar.
Aydın

gozukara' Alıntı:
Aydın bey ceza yiyen aracınız şirket adınamı yada şahıs adınamı kayıtlıydı acaba

Şirket adına kayıtlı ama şahıs adına kayıtlı araçlar içinde değişen bir şey yok maalesef, yoruma açık bir düzenleme mevcut nihayetinde.
araçın ruhsatında kapalı kasa kamyonet, camlı kamyonet, camlı van, kamyonet, kamyon (ki aynı tür araçlarımda bile değişik ifadeler kullanılmış nasıl bir düzenlemeyse) gibi ifadeler mevcutsa K2 kapsamında değerlendiriliyormuş. sadece benim değil birkaç arkadaşımın daha başına kabak patladı, şirket üstüne kayıtlı ve ruhsatlarında benzer ifadeler geçen araçlarım için K2 belgesi aldım ayrıca her araç içinde bir bilgi kartı geliyor, direk sistemden kontrol edilip sistemde şirket kaydı görünmüyorsa ceza yazılıyor, kaydı yaptırdıktan sonra Kastamonu girişinde bir uygulamaya da ben denk geldim kayıt olduğu için yırttık polis memuruna sorduğumda araçta yük olmasına gerek yok insan da olsa K2 belgen yoksa uygulamaya tabisin dedi
SRC belgeleri için şimdilik soru sormuyorlar ama yılbaşından sonra onlarda sorulacakmış. SRC yi şahış araçlarında nasıl uygulayacaklar bilemiyorum ama şirket araçlarında kesin sorulacak cezası da şirkete 5000 TL kullanana 250 TL olarak uygulanacakmış.
Allah sonumuzu hayretsin ehliyet almakla iş bitmiyor bi de SRC ydi K2 di kastırıp gidiyolar.
iyi günler.
Aydın

Arkadaşlar 2011 model yeni navaralar için kargo kapağı, bagaj kapağı, ROLLBAK ve BAKFLİP 'ler elimize ulaşmıştır. İsteği olan arkadallar bize ulaşabilirler. www.elementtrade.com

bakflip-1.jpg

rollbak-15.jpg

rollbak-20.jpg

bakflip-closed-rearview.jpg

bak-rollbak-truck.jpg

gozukara' Alıntı:

benim araştırdığım kadarıyla hobi amaçlı husisi araç olarak kullanılan şahıs adına kayıtlı araçlarda k2 istenmiyormuş.tabi bundada bazı yoruma açık noktalar var bana göre.zamanla bu konu da bir netliğe kavuşur bence.yoksa bu pick up lar ve panelvan tarzı araçların satışlarını bitirir.bu konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşan arkadaşlar bizlerle paylaşırsa sevinirim :smiley:

zaten ticari araç niteliğinde olduğu için bu araçların vergisini hususi araçlara göre fazladan ödüyoruz ama maliyenin yanında ulaştırma bakanlığının da kaynağa ihtiyacı var ve bunu da karşılamak yükümlülüğümüz!!!

outdoor' Alıntı:
zaten ticari araç niteliğinde olduğu için bu araçların vergisini hususi araçlara göre fazladan ödüyoruz ama maliyenin yanında ulaştırma bakanlığının da kaynağa ihtiyacı var ve bunu da karşılamak yükümlülüğümüz!!!

:smiley: aa olurmu daha milli eğitim ve saglık bakanlığınada kaynak lazım bunlar iyi günlerimiz.sonuçta satacak millet bu araçları bir dahada almayacak.bu araçları üreten şirketler düşünsün artık :smiley:haa unutmadan diyanetede kaynak ayırsınlar malum trafik kazaları ölümler cenaze işleri falan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR