Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 539,779
Ynt: Navara Kullananlar

geographer kardeşim lambalar konusunda haklısın :smiley: benimde pek içime sinmedi ama tam 2 ay amerika pia nın peşindeydim yeni nesil sis farları için ama adamlar lütfedip dönmediler bende klasik olarak hella 3000 lere dayandım ve bu şekil ortaya cıktı ...... sisleri delme işine girmeden başka türlü monte edemedik ve bu barları yaptırdım daha ince birşey olabilirdi ama olmadı ne yapalım :smiley: evim şile tarafında bol bol sis oluyor bana da gerekliydi fazla düşünmedim uyguladım......ben arabamdan memnunum cok rahat ve hiç problemsiz diyelim kısacası her türlü konforuda mevcut bugüne kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım.akaryakıta gelince.... full depo 80 lt kullanıma göre 700/ 750 km yol yapıyorum ama 80 km hız limitini aşmamak kaydıyla....... eğer basarsan tabiki km düşüyor....şehir içinde ise 650 km aşagı yol yapmıyorum .... diğer araclarda nedir bilemiyorum ama yukarıda da söylediğim gibi ben cok memnunum .....kısacası herkese tavsiye ederim:smiley: kolay gelsin görüşmek üzere....

Etiketler

konuralp kardeşim sağol tşk ederim :smiley: herkesin zevki ayrıdır saygı duymak lazım biri beğenir diğeri beğenmez zevk işi birşey diyemezsin ama bana gelen tepkiler olumlu yönde ..........bence sende en kısa zamanda navara ya dönüş yap :smiley: sana da inşallah aynı sislerden takarız kolay gelsin :smiley:) görüşmek üzere.........

red34' Alıntı:
konuralp kardeşim sağol tşk ederim :smiley: herkesin zevki ayrıdır saygı duymak lazım biri beğenir diğeri beğenmez zevk işi birşey diyemezsin ama bana gelen tepkiler olumlu yönde ..........bence sende en kısa zamanda navara ya dönüş yap :smiley: sana da inşallah aynı sislerden takarız kolay gelsin :smiley:) görüşmek üzere.........

önümüzdeki yaz dönme niyetindeyim inşallah nasip olursa takarız :D

eski arabam :mad:

dsc05416v.jpg

dsc05420m.jpg

dsc05418x.jpg

dsc05421v.jpg

bulent bey cok tesekkur ederim.fiat da fena degil mis:smiley:ama mantiklisi o tabiki bencede.ocak ayi icinde allah nasip ederse araci alacagim 35-40 arasi butce ayridim.alinca yada almadan sizi rahatsiz ederim.tesekkur ederim.ben ankaradan tolga demir.

estafurullah tolga kardeşim ne zaman istersen ben buradayım istediğin an yardımcı olurum ben kolay gelsin.......

Merhaba Arkadaşlar,
Site içerisinde daha önce de navara konusu açılmıştı ama açıkçası bu kadar faydalı ve uzun olmamıştı. Gerçekten faydalı paylaşımlarınız olmuş. Ben 2007 4x4 manuel kullanıcıısyım, araca bugüne kadar arka kapak hariç herhangi bir modifiye yaptırmadım ama arazi tecrübem epey oldu. 2 yıldır Kars'ın bir beldesinde oturuyorum, belki bazılarınız bilir, gerek yol durumları gerekse hava şartları bu taraflarda kendinizi adeta off-road pistindeymiş gibi hissetmenize yol açıyor, avdı akraba ziyaretleriydi derken bu taraflarda gitmediğim yer kalmadı :smiley: Daha önceki mesajlarda kum tecrübesi ile ilgili bir soru vardı; aracı ilk aldığımda kumda ve hatta denizde :smiley: aracı denemiştim, o zaman İzmir'de oturuyordum, dikkatli kullanımda pek bir sorun yaşamamıştım. Yakıt harcamasına gelince araç epey yakıyor ki bunu sizde biliyorsunuz, ben bugüne kadar 750 km'nin üstüne çıkaramadım; aslında pekte uğraşmadım. Lastik basınçlarımı sürekli 35'te tutuyorum, biraz da hızlı kullanıyorum, bazen 350 km'de tekrar benzinliğe girmek zorunda kalıyorum ki buda o kullanmaya göre normal.
Bülent Bey size özelden ne kadar masraf yaptınız diye mesaj atmıştım, ileri ki mesajlarınızda yazmışsınız, yine de teşekkürler.
Navara resim ve paylaşımları için aranızda facebook kullanıcıları varsa orada "Nissan Navara" adında bir grup var, resim ve benzeri paylaşımları orada bulabilirsiniz, www.arctictrucks.com sitesinde de modifiyel, pikap v.b. araçlar hakkında bilgi alabirsiniz. Birde yine yabancı ww.clubfrontier.org adlı siteden de faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırladıkça yine yazarım.
Saygılarımla,
Turgay SUBAŞI

Sinbad' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Site içerisinde daha önce de navara konusu açılmıştı ama açıkçası bu kadar faydalı ve uzun olmamıştı. Gerçekten faydalı paylaşımlarınız olmuş. Ben 2007 4x4 manuel kullanıcıısyım, araca bugüne kadar arka kapak hariç herhangi bir modifiye yaptırmadım ama arazi tecrübem epey oldu. 2 yıldır Kars'ın bir beldesinde oturuyorum, belki bazılarınız bilir, gerek yol durumları gerekse hava şartları bu taraflarda kendinizi adeta off-road pistindeymiş gibi hissetmenize yol açıyor, avdı akraba ziyaretleriydi derken bu taraflarda gitmediğim yer kalmadı :smiley: Daha önceki mesajlarda kum tecrübesi ile ilgili bir soru vardı; aracı ilk aldığımda kumda ve hatta denizde :smiley: aracı denemiştim, o zaman İzmir'de oturuyordum, dikkatli kullanımda pek bir sorun yaşamamıştım. Yakıt harcamasına gelince araç epey yakıyor ki bunu sizde biliyorsunuz, ben bugüne kadar 750 km'nin üstüne çıkaramadım; aslında pekte uğraşmadım. Lastik basınçlarımı sürekli 35'te tutuyorum, biraz da hızlı kullanıyorum, bazen 350 km'de tekrar benzinliğe girmek zorunda kalıyorum ki buda o kullanmaya göre normal.
Bülent Bey size özelden ne kadar masraf yaptınız diye mesaj atmıştım, ileri ki mesajlarınızda yazmışsınız, yine de teşekkürler.
Navara resim ve paylaşımları için aranızda facebook kullanıcıları varsa orada "Nissan Navara" adında bir grup var, resim ve benzeri paylaşımları orada bulabilirsiniz, www.arctictrucks.com sitesinde de modifiyel, pikap v.b. araçlar hakkında bilgi alabirsiniz. Birde yine yabancı ww.clubfrontier.org adlı siteden de faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırladıkça yine yazarım.
Saygılarımla,
Turgay SUBAŞI

turgay bey hoş geldiniz kalabalıklaştıkça güçleneceğiz ve paylaşımlarda artacaktır..

Kars da yaşadığınızı söylemişsiniz bizim bir sosyal sorumluluk projemiz var okullara yardım gibi özellikle o bölge ile ilgileniyoruz ilerki zamanlarda bilgilerinize baş vurmak isterim

diğer arkadaşlarımdanda yardım talebinde bulnancğım tabi ama projenin tam olarak şekillenmesini bekliyorum

Selam, aranıza yeni katıldım. Daha çok şehir içi kullanımı için Bayram öncesi aldığım navara 2010 model 4*2 SE düz vites aracımla ile kartalkaya da yaptığım ilk offroad
test deneyimim, traktör sevgisi ile son buldu. Sık bir çimenlikte engebeli arazide herşey güzel falan derken, tümsekleri geçerken vs.. yağmurun artması ve önüme çıkan
çalılıktan dolayı aracı durdurdukdan sonra birdaha kaldıramadım. Hemen Navara çıkamadı olarak algılamayın, hata bende idi. Normal lastik, arka ağırlık olmadan ve de
4*4 olmadan birde ıslak çimen de(buz gibi) fazla heyecandan traktörcü olduk ;D Neyseki yeni aracımızı kırmadan asfalta attık.
Çaylak offroadcılar Siz siz olun ıslak çimeni normal bir arazi olarak kabul etmeyin. Futbolda neden çivili ayakkabı giyildiğini unutmayın.
Ama işte Navara işte macera. Daha ilk haftasında beni tutkunu yaptı. Tecrübelerimizi ve Navara larımızı paylaşacağımız bu forumda yer almakdan mutluluk duyacağım. Selamlar.

Beyazzz aramıza hoşgeldin :smiley: daha dur birde camurun keyfini alsan bak neler olacak :smiley: resimlerini bekliyoruz kolay gelsin.......

Navaracı arkadaşlara birkaç sorum olacak,
1- LSD yani kayma sınırlayıcı diferansiyelin çalışma prensibi nedir, benim aracımda nezaman ve nasıl devreye girer.(otamatik olduğunu biliyorum çünkü herhangi bir düğme yok 4*4 lerde olduğu gibi). Belli bir hız sınırı varmı yani.

2- LSD sert gazlarda kaymayı ve savrulmayı artırırmı.(yukardaki mesajımda da belirttiğim gibi çimende takılınca arkasını çok savurdu ve araba yer yer yanlara kaçtı)

3- Bu zevksiz bagajı, benim istediğim düz fiber ellerinde olmadığı için geçici olarak taktırdım. Ama şimdide Katlamalı veya kaydırmalı olanları beğendim. bu tip neden fibere göre daha pahalı. (2.000 tl), fiber 1.200 tl. Benim görüştüğüm satıcıdamı bir sorun var. Fiyatlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Eyvallah Bülent Bey; hoşbulduk memmun oldum. Daha aracı istediğim biçime sokamadım (Bagajı kapatmam lazım ama nasıl?) Yılbaşında yine Kartalkayada olacağım kısmetse.
Hem ozaman o malum arazide bu sefer karda deneme yapacağım ama ağırlık işini ve şu LSD kullanma işini bir halledeyim. Size ozaman sizinkiler gibi hoş fotolar göndermeyi bende isterim. Şimdilik birde şu foto var.

112509203627.jpg

hoş geldiniz sayın beyaz

lsd araç patinaja düştüğünde otomatik olarak boşta kalan lastiğe güç aktarmaya yarar ancak kilitli difff kadar başarılı değil limitlidir caöurda kumda karda çok işinize yaramaz özellikle 4X2 bi araçla arka ağırlık çok önemli hatta onu taktırdıktan sonra bile arka tarafda kayma yaşıyacaksınız hayırlı olsun tekrar hoş geldiniz

Barbaros kardeşim teknik acıklamayı cok güzel yapmış tşkler.:smiley: arka savrulma olayı malesef 4x2 lerde var aslında nissan problemi bir nebze giderdi ama ani yüklenmelerde ve dönüşlerde bu sıkıntı halen azda olsa var eğer boş yoldaysam ara yoldan ana yola cıkarken ben yol boşsa yükleniyorum tabii zevk için :smiley: ama 4x4 modundaysan bir sıkıntı yaratmıyor. her pikap aracın başında olan bir olay fazla büyütmeye gerek yok sadece biraz dikkat etmek gerekiyor...... arka bagaj kapatma olayına gelince her yerde ayrı fiat var tutturabildiğine kısacası ......ben arka kapağı katlamalı yaptım gayet sağlam vede kullanışlı ...... baştaki sayfalarda yazdığım tlf numaralarından ilgili kişiyle görüşebilirsen sana yardımcı olacaktır yada istanbula gelirsen haber ver ben yardımcı olurum ;) ve bence takmış olduğun kapağın yerine katlamalı siyah bir kapak tak araban bence daha şık durur.tabii bu benim fikrim yanlış anlaşılmasın lütfen........şimdilik bu kadar desem ayıp olmaz değilmi . :p görüşmek üzere........

Barbaros kardeşim servis ne oldu ..? ne dediler merakla bekliyorum kolay gelsin........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri