Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 545,870

Etiketler
Ynt: Navara Kullananlar

darktreys' Alıntı:
neyse o iş uzun iş , babam ırağa gidecekti iş için ne zaman giderse o zaman yaparız.

bu arad arkaya takoz konmaz makasın altına onun için başka bir aparat var o takılacak.ne zaman istersen yaparız

makasların altına demır takoz koyuyolar ancak saft acısınıda bozmamak ıcın kama yaptırman lazım cok zor bı işlem değil önede amortısor kulelerınden sablon alıp get yapılıyo 3 tanede cıvata lazım okadar.... ama takozu 36 mm den fazla koyma öne bu sefer ust salıncak kuleye carpıyo her kasısten geçtığınde tecrubeyle sabit ;D bende 44 mm war öne vınc takıcaksan 44 koy vınc takmıcaksan 36 koy doğuş

Doğuş takoz denen şey şöyle bişey çok basit ölçüleri araç üzerinden kendinde alabilirsin kafası çalışan hangi ustaya tarif etsen yapar muhakkak kepçelere iş yaptırdığın biri vardır

IMG_0589.jpg

00000 spacer.jpg

52_12.jpg

86_1.jpg

c6_1.jpg

Bu pdf dosyasında lift montajı detaylı şekilde anlatıyor resimlerdeki flanşı geçen yıl kendim yaptım ve 8-10 tl ye mal oldu bana

Ekli dosyalar

• lift install.pdf
    332.3 KB · Görüntüleme: 118

Yada makasla dingil arasına 50 mm demir takoz atarsın bence 50 mm için açı verilmesede olabilir nitekim yabancı forumların neredeyse tamamında orjinal kitlerde dahi açı verilmiyor malzeme olarakta kimi demir kullanmış kimi dökümden yapmış kimide aliminyumdan yapmış

prg%20block%20and%20bolt%20vs%20stock.jpg

IMG_1687.jpg

IMG_1688.jpg

IMG_1689.jpg

2346479_35_full.jpg

walla ben açı verdımdım cunku saft baya kasıntılı calısıyo zamanla mafsallara daha cok zarar verıcegınden dolayı yaptım.... dedığınız gıbıde olabılır tabıkı... önlerde dıkkat edılmesı gereken sey üst salıncak çunku araba cok sertleşıyo kalın flans koyarsan ve ust salıncagın rotılını cok cobuk bozmaya baslıyo

Gözükara kardeşim teşekkürler arkaların takozla yükseltildiğini biliyordum , hem makas küpesi hem takoz atsak ne olur..... ???

Bende 2 tane Navigasyon cihazı var 1 tanesini GPS gösterici olarak kullanıyorum diğerini Navigator..
Yükseklik , enlem , boylam , dijital hız , hava basıncı , nem oranı , yukarıdaki uyduların adlarını gösteriyor , Navking hava durumu market diye bir bölüm var oraya aylık 2dolar yatırarak hava basıncı , nem oranı gibi bilgilere hatasız ulaşıyorsunuz. Diğer navigasyonumda Medion GoPal 100 onuda normal şehir içi-dışı sesli navigator olarak kullanıyorum. L200 ve patrollerdeki arazi göstergelerine ihtiyac duymuyorum . Bu sorunuda bu şekilde çözdüm.

Doğuş

darktreys' Alıntı:
Gözükara kardeşim teşekkürler arkaların takozla yükseltildiğini biliyordum , hem makas küpesi hem takoz atsak ne olur..... ???
Bence normal makas küpesinin 10 cm uzununu yaptır hem az bişe açı vermiş olursun hemde yükseltmeni yapmış olursun
Hem makas küpesi hem takoz hem masraflı olur hemde 5cm için boşa uğraşmış olursun ama 5-6 inch yükselteceksen ikisini birden kullanman lazım ozamanda araba bituhaf olur birde fren hortumlarınıda uzatman gerekebilir

şimdilik 2.5 inch yeterli olur. çok yükseltirsem sertleştirmem lazım arabayı oda - konfor demek yani yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal

bnm arabada 2bucuk ınc yukseltıgımde abs ve fren hortumları cok getılmıstı uzattırmıstım ayrıca amortısorlerıde asagı almak gerekıyo yada uzatmak arazıye gırınce bacak acmıyo bu sefer

Ben balçığa gidim çıktım 80 kım ye gelmeden direksiyon titreme yapıyor artık , henüz yıkamadım ama balans bozuldu galiba , inş yıkayınca geçer... Tolga kardeş senin görüşün nedir ???

çamur dolmustur jantların içi gecer yıkayınca eger kursunlar duşmedıyse ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR