National Geographic Fotograf Yarışması Türkiye Dereceleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alize Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,774

alize

Yeni Üye
Yer
bodrum
Herkese slmm! İnsan kategorisinde birinci olan fotoğraf Erden Cantürk tarafından Muğla,Milas, Çomakdağ Köyü'nde çekilmiş.

ii_1_b.jpg

Etiketler

Ynt: National Geographic Fotograf Yarışması Türkiye Dereceleri

2.lik ödülünü de gezenbilir üyesi Murat Vural almıştır...Tekrar tebrik ederiz...

2.L?K ÖDÜLÜ.jpg

Ödüllü ftoğrafın nerede çekildiğini ve hikayesini bizzat çekenden öğrenmek isteriz ;) ...

2. olan fotograf güzel Murat Bey e tebrikler ama 1. yi hiç beğenmedim , şaka gibi geldi hatta.

1 rinciye verilen ödüle bak,murat kardeşime verilen ödüle bak eşitlik ilkesine bu kadar ters düşermi.sadece 1 yıllık dergi aboneliği,öteki amerika seyahati,3 bin tl değerinde makina vs vs,olsunda bu kadar uçurum olmasın yahu. ??? ???

ve üçüncülük ödülünü alan fotoğraf:

ii_3_b.jpg

Zevk meselesi :smiley:

seçici kurulun keyfine kalmış bir durum. Arkadaşımız olduğu için değil, kesinlikle bu gibi durumlarda acımasız eleştirebilirim. Ama tüm "insan" kategorisi fotoğraflarına baktığımda 1.lik Murat arkadaşımızınmış diyorum.. Bu da benim zevkim..

1. olan arkadaşımızı da tebrik ederim. Ama kusura bakmasın bana hitap etmiyor.. Biraz hazır fotoğrafçılık diyorum ben buna. Yani yüzü tablo gibi birini bul çek :smiley: Özellikle köylerimiz bu yüzlerle dolu.. Güneş altında yıllarca tarlada çalışmaktan , yüzü kırışmış, çatlamış büyüklerimiz.
Bir köye 100 kişi fotoğraf çekmeye gitsek 99 umuz o yaşlı kırışık yüzü yakalar.. Ama sadece 1imiz o çuvalın ardından bakan gözleri yakalayabilir..

Umarım emeğe saygısızlık olarak değerlendirilmez ama Fotoğraf bana göre biraz da anı yakalamak.. Bu da 2. olan fotoğrafta var :smiley:
Gönlümün 1.si Murat Vural arkadaşımız :smiley:

Murat Bey'in site üyesi olduğunu bilmiyordum.Murat Bey tebrikler..Sanırım belirtmeliyim ki bende birinci fotoğraftan ziyade 2. veya 3. fotoğrafın birinciliği hakettiğini düşünüyorum..İki fotoğrafıda çok sevdimm...

Eftalya merhaba sana kesinlikle katıldığımı söylemeliyim.Fotoğrafı sanat yapan şeyin de bu 'anı yakalama ' meselesi olduğunu düşünüyorum.Aslında herkes fotoğraf çekebilir ama önemli olan 'o an' ı ayrıntıların içerisinden çekip çıkarmak bu göze ve hise sahip olabilmek diye düşünüyorum.

Bir fotografın değerli olması için, ya kritik bir anı yakalaması, ya ışığın güzel bir kullanımı yada sıradışı bir kompozisyon veya kadraj olmalı. 1. olan fotografda bir ödül verilecekse fotografçıya fotografı için değilde o nineye güzelliği ve yaşadığı seneler için verilebilir.
:smiley:

National Geographic Fotograf Yarışması Hakkında..

Selamlar Dostlar, İlgi ve desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

Bu fotoğrafı Ağva yakınlarında Çataklı köyüne, mangal kömürü yapanları çekmeye gitmiştim. Yaklaşık 20-25 aile, köyün biraz dışında bir meydanda ocaklar halinde mangal kömürü yapıyorlardı. Bu küçük kız, ordaki köylülerden birinin torunu. O kadar güzel ve anlamlı bakışları vardı ki her fırsatta fotoğrafını çekmiştim ve her fotoğrafta bakşa bir anlam vardı.

Ödül alan fotoğrafım ise tam anlamıyla bir " O an " çalışması. Köylüler kilim ve çuvallardan yaptıkları barakalarda kalıyorlardır. Biz bu barakaların yanında başka birşeyler çekiyorduk aslında ve o kiz yırtıktan bakınca bir anda çekiverdik bu kareyi. Biz 3 kişiydik o an ve bu karenin benzeri sadece üçümüzde var ama sadece ben gönderdim yarışmaya. Aslında ödüle layık olabilecek başka fotoğraflar da var aynı kıza ait ama National Geographic Fotograf Yarışması en uygununun bu olduğunu düşündüm.

Yorumlarınızdan bu fotoğrafın 1. olması gerektiğini belirtmişsiniz. Teşekkür ederim. Başka yerlerde de aynı yorumlar oluyor hatta bana mailler geliyor. 1. Olan arkadaş tanınmış bir fotoğrafçı bildiğim kadarıyla.. Murat VURAL ise adı sanı duyulmamış, sarı çizmeli Mehmet ağa... Yine de böyle prestijli bir yarışmada böyle bir derece almak gerçekten bir başarı bence.

Ödül dağılımı çok komik bence de.. 1. olan kişiye SonyALFA700 makina ve 5 günlük ABD National Geographic merkezine gezi ( bütün masraflar şirketten ) ödül olarak verilirken 2. olan kişiye ise National Geographic dergisi, 3 yıllık aboneliği.. ;D ;D Ben zaten aboneydim.

Sonuç olarak benim gibi biri için büyük durum. Artık önümüzdeki maçlara bakıcaz, çalışmalara çekimlere tam gaz..

Selamlar
Murat VURAL

alize' Alıntı:
Murat Bey'in site üyesi olduğunu bilmiyordum.Murat Bey tebrikler..Sanırım belirtmeliyim ki bende birinci fotoğraftan ziyade 2. veya 3. fotoğrafın birinciliği hakettiğini düşünüyorum..İki fotoğrafıda çok sevdimm...

Alize.... çok teşekkür ederim...

Tempus' Alıntı:
Bir fotografın değerli olması için, ya kritik bir anı yakalaması, ya ışığın güzel bir kullanımı yada sıradışı bir kompozisyon veya kadraj olmalı. 1. olan fotografda bir ödül verilecekse fotografçıya fotografı için değilde o nineye güzelliği ve yaşadığı seneler için verilebilir.
:smiley:

bu yoruma sonuna kadar katılıyorum...

Murat Bey ödülleri boşverin, NG'den 2.lik almak en güzel ödül bence...amatör bir fotoğrafçı olarak da, fotoğrafınız kıskanılacak kadar başarılı! Gönülden tebrik ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.