National Geographic Fotograf Yarışması Türkiye Dereceleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alize Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,818

Etiketler
Ynt: National Geographic Fotograf Yarışması Türkiye Dereceleri

Yalnız benim anlamadığım birşey var...

1.lik alan fotoğrafın arkaplanı simsiyah! Bunu stüdyo haricinde yaratmanın bir yolu gece açık arazide flaşlı çekim yapmaktır. Ama bu model sol üstte saat 10 yönünden serte yakın bir ışık almış...yani bu fotoğraf tepe flaşıyla çekilmemiş. Öyle olsa direkt ışık alması gerekirdi...o zaman da bu derinlik ve hatlar ortaya çıkamazdı zaten. Fotoğrafı yermek için sormuyorum ama NG dijital müdahaleyi kabul ediyor mu acaba? Fotoğrafta müdahale yoksa nasıl bir ortamda çekilmiş çok merak ettim gerçekten.

Ben evimde siyah arkaplan yaratmak için 5x9 metrelik siyah bir kumaşı tavana asıyorum...hafif bir dolgu flaşı ve diğer ana ışıklarla çok çok iyi sonuçlar alabiliyorum...tabii kendi seviyeme göre "iyi" :smiley:

neyse konudan saptım...başlığın amacını değiştirmeyeyim...

Hocam.. Şimdi moda, Portreyi ön plana çıkarmak için arka plan PhotoShop ile karartılıyor. Aslında güzel bir noktaya deyindiniz. Olan birşeyi silme yada olmayan birşey ekleme yasaktı şartnamede. Fotoğrafçı ünlü tanınmış olunca demek ki kurallar esnetiliyor.

Murat bey merhaba,

Uzun zamandır siteye giremiyordum, bugün girip, tesadüfen bu güzel haberle karşılaşınca çok sevindim.
Başarılarınızın devamını diliyorum, adalet eninde sonunda yerini bulur ;)

Selam ve saygılarımla
Sedat

Merhaba Murat Kardeşim, bu güzel başarın için seni tekrar kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
Selamlar.

Mehmet abim, teşekkür ederim, her yerde yakalıyorsun beni.. Bi organize yapalımi beraber çekimlere çıkalım senle. Bende zoom lens yok ama 17-50mm ile idare ediyoruz faka izmitte kuş çekmeyi çok seven bir Ahmet abimiz var. Seni tanıştırmak isterim Motosikletini de görmek ister. Motosikleti yok ama BMW'cidir o.

Saygılar
Murat VURAL

Tebrik ederiz Murat Bey

Başarılarınızın devamını dileriz.

Gurur duyduk

bendede optik zom yok ama iyi yakalarım, ;) ;D

UFUKK abü, sen varken zaten sesimi çıkarmıyorum farkındaysan... ama yakındır senin de D-SLR makinaya geçmen. Ben varım tek "K" lı ufuk var, mehmet abimiz var.. ohooo saymayla bitmez. bi sen kaldın.

mrtvural' Alıntı:
Mehmet abim, teşekkür ederim, her yerde yakalıyorsun beni.. Bi organize yapalımi beraber çekimlere çıkalım senle. Bende zoom lens yok ama 17-50mm ile idare ediyoruz faka izmitte kuş çekmeyi çok seven bir Ahmet abimiz var. Seni tanıştırmak isterim Motosikletini de görmek ister. Motosikleti yok ama BMW'cidir o.

Saygılar
Murat VURAL

Murat inşallah bundan sonra sık sık görüşüp, hem motor hem de fotoğraf gezileri yaparız.
fotokritiğe üye isen benim fotoğraflara bir bak derim.
Sen üye isen fotoğraflarını görmek isterim.
Selamlar.

Üyeyim abi ama bir süredir fotoğraf yüklemedim çünkü çekemdim. Birkaç firmanın katolog işini aldım, onların çekimleri ve tasarımları ile uğraşıyordum, sanatsal çekim yapamadım araya bu yarışmayı sıkıştırdım işte. yakında rahatlarım kendi siteme de fotoğraf yüklüyorum.

Kulanıcı adım mrtvural, Fotokritik, fotoiz'de bulabilirsin beni

Tebrikler Murat hocam.
Daha iyi yerlerde görmek ümidiyle...

Yani o resimde müdahale var ve 1.lik almış, bravo demek ki NG'nin de suyu çıkmış...bunu 2. lik size ait olduğu için söylemiyorum. Ben bu fotoğrafı arkadaş ortamı arasında da görsem aynı şeyi söylerdim, hatta bunu benim hocam görse daha neler neler söylerdi :smiley:) neyse olmuş bitmiş...siz ödülünüzün ve fotoğrafınızın tadını çıkarın :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.