National Geographic Fotograf Yarışması Türkiye Dereceleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alize Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,818

Etiketler
Ynt: National Geographic Fotograf Yarışması Türkiye Dereceleri

tebrik ederim derece alan fotografcıları.

murat bey aman oyle olsun ne mutlu sarı cizmeli mehmet aga nın hakkı yenmesindense ufak tefek saibeler olsun ben razıyım. 29 ekim yarısmasındaki fiyaskoları duydunuz mu bilmiyorum. surekli aynı isimler hile hurda sonuclar acıklandı, sonra ititraz olunca iptal oldu. bir suru ic karartıcı durum.

odulunuzu cani yurekten kutlarım.

selamlar
ugur.

İlgi ve desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim Uğur hocam. 29 Ekim fiyaskosunu çok iyi biliyorum hatta o yarışmaya uygun fotoğraflarım da vardı ama göndermedim. Buna benzer bir durum da yaşadığım il olan Kocaeli Belediyesinin düzenlediği bir yarışmada oldu yakın bir zamanada. Fotoğrafa aşına birçok kişi bile şaibelerin farkında. Diğer bir olay ise yine benim katıldığım Kocaeli'deki başka bir yarışma. Bu örneklerden sonra fotoğraf yarışmalarına bakış açım da değişti.
Başka bir sorun ise Kocaeli'de faaliyet gösteren özel bir işletme. Çektiğiniz fotoğrafları uzman bir kişi para karşılğında PhotoShop ile profesyonelce işliyor ve ulusal ve uluslar arası yarışmlara gönderiyor sizin adınıza. Hatta o kişi birgün itiraf etti. PS ile müdahele olduğunu anladılar diskalifiye ettiler diye gülerek anlattı hatta fotoğrafları nasıl montajlayıp ödül kazandıklarını. Siz istediğiniz kadar en güzel çekimi yapmaya çalışsanız bile Uğur hocam, PhotoShop ile müdahele edilmiş çalışmalarla başedemiyorsunuz. Ne yazıktır ki bu şekilde ödül almış arkadaşlar göğüslerini gere gere Kocaeli'de dolaşmakta, birçok kişi de onları alkışlamakta.

Sizin ve benim gibi fotoğrafa emek verip katkıda bulunanlar ise hep geri planda kalmakta Sarı Çizmeli Mehmet Ağa olmakta.
Haklısınız aslında. Böyle kalmakta fayda var.

Selamlar

Murat VURAL

Murat Bey, başarınızı yürekten kutlarım.
Ne yazık ki fotograf yarışmaları artık photoshop yarışması şekline döndü :(
Selamlar.
H. Avni Çinçin

Haklısınız Avni bey, Aslında fotoğraf makinalarımız gerekli renk ve ışık efeklerini sağlayabiliyor fhotoshop gibi ama biraz hakim olmak lazım makinaya..

Çek teşekkür ederim desteğinizden dolayı.
Selamlar
Murat VURAL

Murat bey, yürekten kutlarım...

Kapak fotoğrafı niteliğinde bir fotoğraf.

İnatla "GDO" suz fotoğraflara, ikinci olsakta ;)

Çok teşekkür ederim Hakan Hocam, sizin gibi birinin desteğini aldığım için. Zaten benim fotoğrafa bakış açım, gördüğümü çekerim, gerisi izleyiciler kalır. Fotoğrafım kapak olabilir. Oğuz HAKSEVER de öyle dedi. bakalım...
" GDO" çalışmalar Kocaeli'de moda oldu. Özel bir işletme para karşılığı fotoğrafınızı çok güzel bir şekilde işliyor ve yarışmalara yolluyor. O yarışmalardan ödül alanlar da gerine gerine biz Ödüllü fotoğrafçıyız diye geziyor sokaklarda, saygı görüyorlar. Ben ve birkaç arkadaşımın da böyle şeylere ihtiyacı yok, takılıyoruz kafamıza göre, fotoğraf adına güzel şeyler çekmeye uğraşıyoruz.

Artık önümüzdeki malara bakıcaz, daha çok çalışacaz, deplasman çalışmaları yapmak gerekiyor ama havalar bozdu. Malzeme sıkıntısı çekiyoruz ( 70-200mm yada 70-300mm zoom ihtiyacımız var ) şimdilik elimizdeki tek geniş açı lensle idare ediyoruz

Kocaeli'den selamlar

murat bey

bosverin tele ile kacak guresmekle iyi sonuc cok cıkmıyor, sizin yaptıgınız en dogrusu bende bir 24 70 le konuya yaklasabilirsem cekiyorum. :smiley:)
70-200 , 70-300 e gore daha iyi olur diye dusunuyorum, sizin hakkını vereceginiz bir lens.

tekrar tebrikler.
ugur

Hocam ben TAMRON 17-50 f/2.8 lens kullanıyorum gayet te menunum ama bazen tele lense ihtiyaç duyuyoruz. Gönülde 70-200mm f/2.8 var ama bütçeler müsait değil zaten şu an çalışmıyorum da. o yüzden 70-300mm'de razıyım demek istedim.

Bazen insan çekimlerinde modelin yanına gidemiyorsunuz giderseniz eğer modelin dikkati dağılıyor, size bakıyor o doğallık gidiyor poz verdirtmeyi sevmiyorum çok yapmacık oluyor o doğal his verilemiyor. Aslında 50mm f/1.4 yada f/1.8 lazım bana :-\

murat bey

konuyu dagıtmak yada haddimi asmak istemem.

ben 9-10 yıldır bu tutkuya bogazına kadar saplandım. bahsettiginiz lensleri kullanma sansım oldu hepsini sattım.
tamron 17 50, canon a gore ters yone zoom yapması dısında netlemesi yavas ve sesli idi. ama gordugunuz gibi sonucları fiyatına gore iyi.
2.8 70-200 u inanmayacaksınız agır diye sattım. canta 7-8 kiloyıu gecince fotograf tat dan cıkıp iskence haline gelmisti. ilk param oldugunda bende 70 200 F4 IS dusunuyorum, 3 kat hafif ve daha keskin bir lens. ancak F4 malum porte ye cok uymaz. 70-300 lerden 3-4 tane kullandım 70 -300 DO yu spot 2000 tl ye almıstım 750 tl zor sattım. oteki 70 300 ve 75 300 ler daha ucuz ama F 8 lerden once keskin foto vermiyordu. ben kendim adıma 70 200 F4 IS yi almazsam, 200 F 2.8 II, yada 300 F4 IS alacagım. 50 1.4 le 50 1.8 yakın isi elinizdeki tamron da nispeten yapar aslında. o lenslerde 2.8 den once keskin sonuc vermez cunku 1.4 olduguna aldanmayın. 85 1.8 yada 100 F2 dusunebilrisniz belki planlı portler icin. zaman zaman ekipman icin bilgi paylasımı yaparak birbirimize yardım edebilriz. ben fazla basınızı agrıtmadan konuyu kapatayım.

bende 4-5 yıldır calıstıgım isimde 3-4 ay oldu ayrıldım. 2-3 yıldır biraz askıda olan bu tutkuya daha rahat eyilecegim bazı projelerim var simdi kafamda. hakikatten binlerce foto, onlarca ekipman sadece hobi olarak kalmamalı...

selamlar
saygılar
ugur

Üstat.. Lensleri gayet iyi tanırım aslında. DO lensleri pek tavsiye etmem... CANON nun geliştirdi bir sistem var onlarda. Lensler özel bir yöntemle iç içe geçiyor, lensin boyu kısalıyor ama netlikten çalıyor.

Benim marka takıntım yoktur. Ne CANON'cuyum ne NIKON'cuyum. Ben teknik yönüne bakarım işin.. Fiyat -performans ilgilendirir beni, çekmek istediğim tarzda hangi makina istediğim performansı ve renkleri veriyorsa onu kullanırım. O sebepten dolayı şu an CANON 40D kullanıyorum ve Tamron 17-50mm.. Tamron oldukça keskin bir lens, choramatik sapmalar çok az gayet memnunum. TAMRON'nun 70-200mm Lensini denemenizi tavsiye ederim. Sonuçları karşılaştırın diğer 70-200 lerle.
Dediğim gibi marka takıntısı olmayan birisiyim ama ekipmanları çok çok ince elekten geçirir bütün teknik verileri ve sonuçları karşılaştırırım. Şu an yurt dışında CANON 70-200 L serisini elden çıkartıyor ahali TAMRON alıyor nerdeyse karaborsaya düşecek. Bir bildikleri vardır herhalde.
Tamron biraz sesli çalışıyor ama beni rahatsız etmiyor
Bu lenslerin özellikleri, karşılaştırmaları sabaha kadar sürer çünkü her lensin karakteristik özelliği kendine haz hatta içindeki camların özelliği bile farklı. Siz bence 1 kere deneyin TAMRON 70-200mm yi sadece fikir sahibi olun derim..

tamam oneriniz icin tesekkurler.

tamronda 28 75 le 17 50 yi kullanmıstım dedigim gibi bazı rahatsızlıklarım olmadı degil. 70 200 unu denemedim. eger cok agır degilse mademde 2.8 iyi bir altarnatif gibi gozukuyor oneriniz. Marka evet uzerinde durulmaması gereken bir konu, neyle rahat ediliyorsa neyle istenen sonuc alınıyorsa odur dogrusu. zaten hasselblad lara falan anlam vermek daha bir zor. genelde begenilmeyen ikinci plana atılan tamron, sigma vs derli toplu markalar.

ben simdilik cıkıyorum, oneriniz icin tekrar tesekkurler.

selamlar
ugur.

cok memnum olurum murat bey,

hatta siz belki tamron u almıs olursunuz, sizden alırım yorumları. incelemeleri guzel bir lens gercekten de.

tebrik icin acılan yerde, biraz is konusur gibi oldu. arzu ederseniz donanım mesajlarımı silebilrim, konu dagıldı forumunuzda kirlikik olmasın isterim.

selamlar
ugur.

Burası sohbet yanında bilgi alış verişi yaptığımız bir site.. Tebrik te olur, lens te. Forumun bu bölümüne bakan arkadaşlar genelde bu konularla da ilgilenen insanlar zaten varsın bu sefer de iki kelime bu başlık altında edelim.

National Geographic tarafından çalışmama uygun görülen ödülden dolayı bana destek veren ve tebriklerini esirgemeyen bütün dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Murat VURAL
KOCAELI

gerçekten tüm resimler harika. çeken arkadaşları can-ı gönülden tebrik ederim. bu siteye daha yeni üye oldum ve müdavimi olacağımdan da eminim. teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.