musso hakkında biligi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,897

sensar

Kamp II
Yer
ORDU
musso hakkında bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum..

Daewoo-Musso.jpg

Etiketler
Ynt: musso hakkında biligi

Güngören-Bağcılar Sanayi Sitesinde Ahmet Usta var. Bu araçların 15-20 yıldır bakım ve tamirini yapıyor, İstanbul'daki hemen hemen bütün musso ve korando sahipleri bu ustayı tanıyor ve tamir-bakım için ona gidiyor. Her halde sana bu ustadan daha iyi yardımcı olacak biri daha yoktur. İrtibat tel: 0 212 407 00 01-02

Merhaba, Musso ile ilgili neredeyse yerli yabancı tüm sitelere baktım ama tatmin olmadım. Acaba http://www.sahibinden.com/sangyong_mmuussooo-00WQQaXQQ22313291WQQpXQQdisplayitem bu araç alınabilir mi? Musso'nun şanzımanı veya diğer aksamları problem çıkarır mı? Off-road a pek fazla sürmeyeceğim sizce ne gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyım?

Araç resimlerinden güzel görünüyor. Musso, Musso sports ve korando araçlarda yaşanabilecek sıkıntı belki parça olabilir. o da problem olmaz, hallolur, buluruz parçasınıda. ancak, şuan piyasada dolaşan kyron, rexton parçası gibi kolay bulunamayabilir. sipariş üzerine koreden temin edebiliriz. bunun haricinde bu araçların motorları mercedes, direk üzerinde mercedesin yıldızını görmeniz mümkün. bildiğim kadarı ile şanzımanı da mercedes.

Ben sefaköy sanayideki yedek parça dükkanına sordum geçen haftasonu; kaporta hariç parça sorunu yok, ancak kaporta parçası için çok beklersin dedi.

Peki Musso'nun yakıt tüketimi nasıl? Bunu fiyat olarak sormuyorum;tükettiği yakıt karşısında iyi randıman alınabiliyor mu yani hakkını veriyor mu?

Berxolid' Alıntı:
Peki Musso'nun yakıt tüketimi nasıl? Bunu fiyat olarak sormuyorum;tükettiği yakıt karşısında iyi randıman alınabiliyor mu yani hakkını veriyor mu?

V6 3.2 motor 220 beygir daha ne olsun. 5.2 v8 zj'den bile daha güçlü. tüketim olarak da 1/3 daha az.

Aslında bilgiler yaptığım araştırmalara göre -mış -muş... Şuan veya geçmişte Musso kullanan yok mu hiç. Tenezzül edip bilgilerini paylaşsada bizlerde doğru ve gerçek bilgiyi öğrensek.

Araba dergisi'nin verileri:

.
Musso 3.2 Musso 2.9 Dizel
Motor Hacmi (cc) 3199 2874
Silindir Sayısı 6 5
Beygir Gücü (BG/d/d) 220/5750 120/4000
En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 307/4000 190/2400
0-100 km/s Hızlanma (sn) 10.2 19.0
Son Hız (km/s) 190 160
Yakıt tüketimi (100 km'de)
Şehir içi (litre) 18.0 12.0
Şehir dışı (litre) 12.0 10.8
Ortalama (litre) 14.0 11.3
Ağırlık (kg) 1935 1830
Dingil mesafesi (mm) 2630 2630
Uzunluk (mm) 4640 4640
Genişlik (mm) 1850 1850
Yükseklik (mm) 1720 1720
Bagaj Hacmi (litre) 780/1910 780/1910

bende 1998 2.9 td musso almayı düşünüyorum.motor ve şanzımanın mersedes olduğu kesin. fakat yakıtları ve araçların saağlamlığı vs. konusunda kimsenin ağzını bıçak açmıyor. parça sıkıntısını ben göz önüne alıyorum. fakat şöyle arabayı bilen tanıyan kapsamlıca bir anlatsa çok memnun olacaz yani. araçların geniş ve kullanışlı olması, iç donanımının tatminkar olması benim ilgimi çekti. aynı sınıftaki araçlarla aralarında dağlar kadar fark var. tek ricam bilen birinin paylaşımda bulunması...

musso kullanıcısı olarak bence özel bir araç. üzerinceki 3200cc lik mercedes motoru ve diğer mercedes altyapısı herşeyi acıklıyor. 3200 V6 sahibiyim ve yakıt olarak 35-40 kurus Lpg yakıyor. bu diğer arazi araçlarına göre mükemmel bir tüketim. yalnız dizel kullannanlardan aldığım bilgide 50-60 kurus yaktıgıdır. benzin+LPG biraz daha ekonomik oluyor bu safhada.araçlar sürekli 4 çeker 4H ve 4L olarak. arazide süpper uzun yoldada aynı sekilde. parça konusuna gelince bende almadan önce kafamı karıstırdılar parçayı nereden bulacaksın diye ama parça gereksinimi olunca allahtan cıkma parçaya muhtac kalmadım. www.ebay.com www.ebay.co.uk tan bazı parçaları bulunabiliniyor. bu diğer tüm araçlar içinde geçerli.1 haftada yurtdısından geliyor parça bir sıkıntı cıkmıyor. ayrıca çoğu parça yeni ssangyong lar ile aynı. sahsuvaroğlu yani türkiye distribitöründeki yedek parçacı musso parçası bizde yok desede bilmediğindendir. http://www.neoriginal.ru/cat/sy/group_J93 Bu siteden aracınızın parçasını ve numarasını bulursanız eger bu parça numarasındanda tuzladaki sahsuvaroğlundan sorgulatırsanız parçalar teker teker cıkıyor ve cokta pahalı değil bencede çok uygun . Buda benden parça sorunu çeken ssangyong musso severlere kıyak olsun :smiley:))

Musso'yu Galloper ile ilgili inceleme yaparken youtube'da görmüştüm. Buyrun bir video:

http://www.youtube.com/watch?v=ANMPLaf-tAg

Ynt: Musso Hakkında Biligi

Sevgili cakauska, o kadar değerli bilgi vermişsin ki... gönülden teşekkür ederim. Benim de 1998 musso'm var, yeni aldım. Aracımdan çok memnununın ön panel kısmı çatlak. Değiştirmek için arama yaparken sizi buldum. Yönlendirmelerinizle ilgili siteye girdim. Ancak ben o siteye girdiğimde parçanın hangisi olduğunu tam olarak anlayamadım. Ekte resmi koysam bunun kod numarasını bana yazar mısınız? Ona göre diğerlerini de çıkarırım artık. Şimdiden çok teşekkür ederim.

musso ön panel.gif

Ynt: Musso Hakkında Biligi

Arkadaşlar benim musso 98 model için Şahsuvaroğlu'nu arayıp;

http://avtochast.ru/ssangyong/detal/?cat=J93&grup=7&md=6&sd=11&var=3&typ=A web adresindeki katalogdan 7655005002AAC numaralı ürünü (ön konsol) ve
http://www.neoriginal.ru/cat/sy/part_J93____7_6_12_A web adresinden de 7655005402LAD numaralı ürünleri arattım. Maalesef bu numaralı ürünler bizde yok deniyor. :(

Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mıııı? ebay ve amazon'a da baktım, ancak fotoğraf olmadığından üründen de tam emin olamıyorum. Yardım lütfen. Şimdiden teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR