Motosikletinizle Yılda Ortalama Kaç Kilometre Yol Yapıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,964

Motosikletinizle yılda ortalama kaç kilometre yol yapıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    40
Ynt: Motosikletinizle Yılda Ortalama Kaç Kilometre Yol Yapıyorsunuz?

insan bile kendine iyi baktığında sağlıklı uzun bir ömür sürebiliyorsa,motorlarda aynı,yağını zincirini zamanında bakımını yap seninle beraber ömür sürsün. ;)

Etiketler

Haklısınız. babam kaportacı olduğu için elim biraz takım tutar. Honda fazla bakım gerektşrmiyor aslında. Ara sıra genel bakım ve temizliğini yapıyorum. Motosikletimi hor kullanmıyorum, arazide kırmıyorum. Devrinde kullanıyorum, sürat yapıp sıkıştırmıyorum. Bugün yağını değiştirdim makina kendine geldi. ;)
Egzantrik zinciri hakkında bilgim var. Zamanla bu tür yedek parçalarımı toparlamayı düşünüyorum zaten. şu an 19.000 km de zaten. bayaa bir süre bir parça değişimi gerektirmez inşallah.

Selamlar
Murat VURAL

mrtvural' Alıntı:
Haklısınız. babam kaportacı olduğu için elim biraz takım tutar. Honda fazla bakım gerektşrmiyor aslında. Ara sıra genel bakım ve temizliğini yapıyorum. Motosikletimi hor kullanmıyorum, arazide kırmıyorum. Devrinde kullanıyorum, sürat yapıp sıkıştırmıyorum. Bugün yağını değiştirdim makina kendine geldi. ;)
Egzantrik zinciri hakkında bilgim var. Zamanla bu tür yedek parçalarımı toparlamayı düşünüyorum zaten. şu an 19.000 km de zaten. bayaa bir süre bir parça değişimi gerektirmez inşallah.

Selamlar
Murat VURAL
muratçım 2 kişi binmediğin sürece motoruna pek bir şey olmaz sonuçta 200 cc ekzantrik zorlamadan genleşir ve şakırdar,ben 70,80 bin km yiyiyorum ekzantrik zincirini,abim bu hafta 25 eylül cuma saroza dalışa gidiyoruz inşallah,etkinlikler bölümünde ,yaklaşan etkinliler kısmında olmadığından pek dikkat çekmiyor. :smiley:

Konu anlaşılmıştır... 2 kişi binmiyorum motoruma sadece biryere gideren çanta-malzeme bağlıyorum bagaja o kadar.

Buradaki konular haricinde başka konu başlıklarına pek bakamıyorum ama size şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler diliyorum. Hayırlısı ile gidin gelin. Fotoğraflarınızı bekliyorum

Murat VURAL
KOCAELI

mrtvural' Alıntı:
Honda fazla bakım gerektşrmiyor aslında.

Aslında her motosiklet yaklaşık aynı düzeyde bakım gerektirir.Manuelde periyodik olarak belki 50 farklı noktanın bakımı vardır ama çoğu kişinin yaptığı motor yağı değişimi,zincir yağlanması ve subap ayarından ibarettir.Ben de eskiden bu servis kılavuzları işi abartıyor,çok ayrıntıya girmişler derdim ama bakım zamanını geçirilen her ayrıntının sonradan başa dert olabileceğinin farkına vardım.Soğutma sıvısı değişimi,fren hidrolik değişimi,süspansiyonların yağ değişimi ve kontrolü,debriyaj-gaz ve jikle tellerinin yağlanması,ön furş rulmanlarının yağlanması,arka süspansiyon pro-link rulmanlarının yağlanması,benzin filtre ve seperatörlerinin kontrolü,motosiklet üstündeki çeşitli mesnet,yatak ve keçelerin kontrolü ve bunlar gibi birçok ayrıntı aslında yapılması zorunu bakımlar.

Haklısın Sinan Hoca.. Ben bildiklerimi mümkün olduğu kadar kontrol etmeye çalışıyorum. Ben motosikletimi 2. al aldım ve ne bakım klavucu var nede rehber olacak herhangi bir döküman. Danıştığım birkaç kişi ise benim bildiğimden fazlasını bilmiyor. Bu konu ile ilgili rehber olabilecek döküman bulabilsem, periyodik olarak bakımlarını yapabilirm aslında.

XL200 Manuel..

Hocam... Çok teşekkür ederim yaa.. nerden buldun bunu? Ben kendimi interneti iyi kullanır zaanediyordum. Eşelemediğim yer kalmadı ne zamandır, sen lööp diye çıkardın karşıma teşekkür ederim. Kısa zamanda hatim ederin onu ben şimdi. Gerçekten bayram hediyesi oldu bana.

Tekrar teşekkür ederim

Murat VURAL
KOCAELI

2000 model Bmw 1150 gs var
hiç bir arızası olmada 125,000 km deyim
4 yıldan beri 100 ,000 bin yaptım yıllık 25,000 km
işe kullanmadan sadece hafta sonları

Bravo Murat hocam... Allah kaza bela vermesin, yolun açık olsun. F650 için GS1200 yada 1150 gibi sağlam uzun ömürlü olmadığını söylüyorlar. Sizin bilginiz var mı bu konularda?

Murat VURAL
KOCAELI

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR