Motorunuz Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 383,147

Etiketler
Ynt: Motorunuz Nedir?

Merhabalar, kardeşim benden önce motora başladı ve ısrarı üzerinde önce ehliyet aldım, daha sonra da Honda'nın Güvenli Sürüş Eğitimi II'ye katıldım ve şimdide kardeşimin F650 GS'ine (2001) ortak oldum. Motor gerçekten bambaşka bir zevkmiş :smiley:

selam arkadaşlar,
siteye yeni üyeyim.
benim daha önce 1100 dragstar clasic vardı 2 yıl kullandım. Şaftlı olduğu için şaft bakımı diye birşey yoktu. Serviste bakımı yapılıyodu. Ağırlığı nedeni ile sabit manevra zor olduğundan 3 ay önce sattım. şimdi bir suzuki vstrom dl 650 kullanıyorum. Ancak sohpetler sırasında zincir bakımı ve yağlaması yapmak gerektiği söylendi. Ben şimdiye kadar öyle birşey yapmadım. aldığımdan beri sadece asfaltta kullandım 1500-2000 arası kilometre yaptım. bu konuda tavsiyeleriniz nedir. ayrıca zincir bakımı nasıl yapılır. Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

VEDAT01' Alıntı:
selam arkadaşlar,
siteye yeni üyeyim.
benim daha önce 1100 dragstar clasic vardı 2 yıl kullandım. Şaftlı olduğu için şaft bakımı diye birşey yoktu. Serviste bakımı yapılıyodu. Ağırlığı nedeni ile sabit manevra zor olduğundan 3 ay önce sattım. şimdi bir suzuki vstrom dl 650 kullanıyorum. Ancak sohpetler sırasında zincir bakımı ve yağlaması yapmak gerektiği söylendi. Ben şimdiye kadar öyle birşey yapmadım. aldığımdan beri sadece asfaltta kullandım 1500-2000 arası kilometre yaptım. bu konuda tavsiyeleriniz nedir. ayrıca zincir bakımı nasıl yapılır. Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar Vedat. Ustam "EnduroCu" (Murat Kızak)'ın kafama vura vura ilk öğrettiği şeydir zincir bakımı. :smiley: Önemli ve hassas bir konu. Tabi asfalt dışına çıkmıyor diyorsunuz ancak yinede belirli aralıklarla zincir bakımını yapmak gerekir. KM olarak bir şey diyemem ama siz zaten bakınca anlarsınız bakıma ihtiyacı olduğunu, ellediğinizde yağının kalmadığını. Bakıma gelirsek; öncelikle mazot ya da gazyağına batıracağınız eski bir diş fırçası yardımıyla temizliği sağlanır. Kesinlikle benzinle değil ;D Benzin o-ringli zincirlerde aralardaki o-ringlerin erimesi neden olacağı için kullanılmaz. Önerim gaz yağıdır en iyi temizliği o sağlıyor. Temizliğini sağladıktan sonra uygun bir zincir yağını zincire sıktık mıydı işlem tammaam. ;) Kolay gelsiiiin. :smiley:

ilgi ve bilginize teşekkür ederim.
bu hafta sonu ilk işim belirttiğiniz şekilde kontrol ve yağlama olacak.

seda hocam bilgileriniz için çok teşekkür eder,vedat arkadaşımada buradan hoş geldiniz derim aramıza. :smiley: :smiley: ;) :D

SedaOzkok' Alıntı:
Merhabalar Vedat. Ustam "EnduroCu" (Murat Kızak)'ın kafama vura vura ilk öğrettiği şeydir zincir bakımı. :smiley: Önemli ve hassas bir konu. Tabi asfalt dışına çıkmıyor diyorsunuz ancak yinede belirli aralıklarla zincir bakımını yapmak gerekir. KM olarak bir şey diyemem ama siz zaten bakınca anlarsınız bakıma ihtiyacı olduğunu, ellediğinizde yağının kalmadığını. Bakıma gelirsek; öncelikle mazot ya da gazyağına batıracağınız eski bir diş fırçası yardımıyla temizliği sağlanır. Kesinlikle benzinle değil ;D Benzin o-ringli zincirlerde aralardaki o-ringlerin erimesi neden olacağı için kullanılmaz. Önerim gaz yağıdır en iyi temizliği o sağlıyor. Temizliğini sağladıktan sonra uygun bir zincir yağını zincire sıktık mıydı işlem tammaam. ;) Kolay gelsiiiin. :smiley:

ben normal fırça ile yapıyorum, diş fırçası çok küçük geliyor ;D , bu arada motorun çalışmaması gerektiğini söyleme gerek yok sanırım :p

Metal_Militia' Alıntı:
Tabi calissa ne güzel olurdu :d tirnak törpüsü niyetine :d

;D orta ayağa almadan ve orta ayağı olmayanlar kolaylık olsun diye motor çalışırken zinciri yağlamaya çalışanlar var...

Selam Arkadaşlar,

Motor kullanma amacımdan başlıcası ki aslında söylemeye gerek yok küçük yaşlardan itibaren 2 tekere olan tutkunluk ve büyük bir metropolde ulaşım rahatlığı. Bu da benim dül dül :smiley:

Herkese kazasız sürüşler dilerim.

15467538.th.jpg

mrb özkan,murat,cım sanada mrb. ;)150 lik bir otamatik kısrak desek doğru olur düldül demeyin alınır sonra nede olsa işimizi görüyorlar. :D saygılar

murat endurocu genelde camurlu olur sen pırıl pırılsın maşallah motorun bile tertemiz yoksa kirlanmeden evvelki son pozmu :D

Geri fondaki dağ manzarasını ve yolun gidişatını ve kıyafetimin tewmizliğini de göz önüne alarak, daha yol alacağımız kesin. Yolda bir mola verim suladık kendimizi ben fotoğraf çekiyordum arkadaslarda beni çekmiş. Fazla çamurla haşır-neşir olmadık ama çok zorlu orman yollarına girdik hatta yollardan çıktık. O günlerde yağmurlar başlamamıştı henüz.. Ben zaten temiz bakarım makinama...

1111.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR