torhan
Kamp II
Ynt: Motorunuz Nedir?
ramzey qm200gy yi tavsiye ediyorum arakdaşım gerçekten çok başarılı bir motor.
ramzey qm200gy yi tavsiye ediyorum arakdaşım gerçekten çok başarılı bir motor.
Merhabalar Vedat. Ustam "EnduroCu" (Murat Kızak)'ın kafama vura vura ilk öğrettiği şeydir zincir bakımı. Önemli ve hassas bir konu. Tabi asfalt dışına çıkmıyor diyorsunuz ancak yinede belirli aralıklarla zincir bakımını yapmak gerekir. KM olarak bir şey diyemem ama siz zaten bakınca anlarsınız bakıma ihtiyacı olduğunu, ellediğinizde yağının kalmadığını. Bakıma gelirsek; öncelikle mazot ya da gazyağına batıracağınız eski bir diş fırçası yardımıyla temizliği sağlanır. Kesinlikle benzinle değil ;D Benzin o-ringli zincirlerde aralardaki o-ringlerin erimesi neden olacağı için kullanılmaz. Önerim gaz yağıdır en iyi temizliği o sağlıyor. Temizliğini sağladıktan sonra uygun bir zincir yağını zincire sıktık mıydı işlem tammaam. Kolay gelsiiiin.VEDAT01' Alıntı:selam arkadaşlar,
siteye yeni üyeyim.
benim daha önce 1100 dragstar clasic vardı 2 yıl kullandım. Şaftlı olduğu için şaft bakımı diye birşey yoktu. Serviste bakımı yapılıyodu. Ağırlığı nedeni ile sabit manevra zor olduğundan 3 ay önce sattım. şimdi bir suzuki vstrom dl 650 kullanıyorum. Ancak sohpetler sırasında zincir bakımı ve yağlaması yapmak gerektiği söylendi. Ben şimdiye kadar öyle birşey yapmadım. aldığımdan beri sadece asfaltta kullandım 1500-2000 arası kilometre yaptım. bu konuda tavsiyeleriniz nedir. ayrıca zincir bakımı nasıl yapılır. Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
SedaOzkok' Alıntı:Merhabalar Vedat. Ustam "EnduroCu" (Murat Kızak)'ın kafama vura vura ilk öğrettiği şeydir zincir bakımı. Önemli ve hassas bir konu. Tabi asfalt dışına çıkmıyor diyorsunuz ancak yinede belirli aralıklarla zincir bakımını yapmak gerekir. KM olarak bir şey diyemem ama siz zaten bakınca anlarsınız bakıma ihtiyacı olduğunu, ellediğinizde yağının kalmadığını. Bakıma gelirsek; öncelikle mazot ya da gazyağına batıracağınız eski bir diş fırçası yardımıyla temizliği sağlanır. Kesinlikle benzinle değil ;D Benzin o-ringli zincirlerde aralardaki o-ringlerin erimesi neden olacağı için kullanılmaz. Önerim gaz yağıdır en iyi temizliği o sağlıyor. Temizliğini sağladıktan sonra uygun bir zincir yağını zincire sıktık mıydı işlem tammaam. Kolay gelsiiiin.
Metal_Militia' Alıntı:Tabi calissa ne güzel olurdu :d tirnak törpüsü niyetine :d