Motorunuz Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 384,361
Ynt: Motorunuz Nedir?

senolsel' Alıntı:
Selam
Ben Bursa'dan Şenol SEL
BMW F 650 GS ilk motorunuz olarak fazla büyük bence.Kesinlikle ilk yani başlangıç motoru değil.Ve nacizane tavsiyem bir eğitim kuruluşundan eğitim alın.
Saygılarımla
Şenol SEL
16 RJ 806
Bursa
Şenol hocam merhaba.
yıllar öncesinden bir hevesile bende aranıza katılmak istiyorum. bir süredir yamaha bvs 100 kullanıyorum Bursada şehir içinde ve yakın çevreya kaçabileceğim bir motor almak istiyorum Enduro tarzı yakıtı az ve parçaları çok pahalı olmayan bir motor almak istiyorum Kararsızım Skooter tarzı Burgman 400 veya xmax 250 - de düşündüm fakat fiyatlarına baktığımda ikinci elleri 7 / 8 binlira civarında bu kadarınıgözden çıkardığımda da doğrudürüst bir motor alayım diyorum boyum 1,68 bir yamaha x 660 r denedim boyu yüksek geldi gezenbilirde araştırdım fazla vibrasyon olduğunu ve çok rüzgar aldığını öğrendin önerilerinizi bekliyorum.

Etiketler

Mavi1659' Alıntı:
merhaba. benimdeboyum 1,68 biz endurocu olamıyacakmıyız.

selamlar

Benim boyum sizden de kısa. Ama bizden endurocu olmaz diye bir şey yok, yeter ki isteyin. Yalnız olsaydınız size DR-Z400'ü gözüm kapalı önerirdim ancak eşinizle de yolculuk yapacağınızı yeri geldiğinde araziye de gireceğinizi düşünerek duyduklarımdan ve gördüklerimden TRANSALP'i önerebilirim. Haddim olmayarak tabi bu kadar motosiklet konusunda bilgili tecrübeli kişi varken. ;)

SedaOzkok' Alıntı:
Benim boyum sizden de kısa. Ama bizden endurocu olmaz diye bir şey yok, yeter ki isteyin. Yalnız olsaydınız size DR-Z400'ü gözüm kapalı önerirdim ancak eşinizle de yolculuk yapacağınızı yeri geldiğinde araziye de gireceğinizi düşünerek duyduklarımdan ve gördüklerimden TRANSALP'i önerebilirim. Haddim olmayarak tabi bu kadar motosiklet konusunda bilgili tecrübeli kişi varken. ;)

sende bilgilisin seda:smiley: bayan motorsiklet sürücüsü ve hatta enduro kullanman zaten bu işe ne kadar gönül verdiğinin göstergesidir. mt 21 ler noldu, takınca resimlerini bekliyoruz motorunun.:smiley:

SedaOzkok' Alıntı:
Mrb bence seda hocamın söylediklerine kulak vermek lazım nede olsa usta endurocu seda hocam sen hiç düştünmü ben görmedimde. ;)

bora1071' Alıntı:
sende bilgilisin seda:smiley: bayan motorsiklet sürücüsü ve hatta enduro kullanman zaten bu işe ne kadar gönül verdiğinin göstergesidir. mt 21 ler noldu, takınca resimlerini bekliyoruz motorunun.:smiley:
Nezaketin için sağol Bora. Biz sadece endurocu olmaya çalışıyoruz. MT 21ler çok yakındaaaaaa.... ;)

UFUKK' Alıntı:
Merhaba bence seda hocamın söylediklerine kulak vermek lazım nede olsa usta endurocu seda hocam sen hiç düştünmü ben görmedimde. ;)
Ustalik bir yana sadece endurocu olmaya çalışıyorum Ufuk abi. Asla düştüğümü de saklamam gizlemem Kartaltepe'ye çıkarken 1 kere inerken de 1 kere motoru devirdim birini sen de gördün! Ama ben ne motoru devirmekten ne de düşmekten gocunmam...

SedaOzkok' Alıntı:
Ustalik bir yana sadece endurocu olmaya çalışıyorum Ufuk abi. Asla düştüğümü de saklamam gizlemem Kartaltepe'ye çıkarken 1 kere inerken de 1 kere motoru devirdim birini sen de gördün! Ama ben ne motoru devirmekten ne de düşmekten gocunmam...
Ben bişi görmedimki arabadaydım ve önde gidiyordum geldiğimde motorunda sende ayaktaydınız. :D

Valla dostlar... Motosiklet alırken birden fazla kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor her motorun ve modelin kendine göre avantajları ve handkapları mevcut. Bu sebepten motosiklet almak isteyen kişi ile karşılıklı sohbet etmekte, kafasındakini öğrenmekte fayda var ayrıca motosiklet tecrübesi de önemli bir kıstastır. Her motosiklet almak isteyen kişinin birtakım beklentileri vardır bunları karşılayabilecek en iyi modeli seçmek gereklidir. İyi bir motora yanlış lastik seçimi bile o kişiyi motordan soğutabilir.

MT 21 lastikleri ben pek sevmedim. Asvaltta frenajda biraz sıkıntı yaratabilir sana Seda. Ayrıca benim gibi Enduro ile Racingçiler gibi virajlarda yatıyorsan uygun bir lastik değil ama anladığım kadarıyla safi cross amaçlı kullanacaksın. Ben MT90 benzeri desenli lastik kullanıyorum gayet te memnunum. Ben cross yapmıyorum ama daha çok enduro amaçlı dağ, dere, tepe, orman, patika, yokuş, taş toprak gibi parkurlar ilgimi çeker. Yeni lastiklerini güle güle kullan.

Boy konusunda hepimizin az çok sorunları olmadı değil. İlk aldığımda bende devirdim makinam durduğum yerde çünkü honda oldukça yüksek bir makina. Selesinin süngerini değiştirdim ancak parmak uçlarım değmeye başladı böle idare edicez artık Enduro'dan dönüş yok. UFUKK abümüzü de aramıza kattık mı kadro tamamdır

Murat VURAL

[attachment=1]

yamaha xtz 660 tenere

DSC_2289.jpg

mrtvural' Alıntı:
Valla dostlar... Motosiklet alırken birden fazla kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor her motorun ve modelin kendine göre avantajları ve handkapları mevcut. Bu sebepten motosiklet almak isteyen kişi ile karşılıklı sohbet etmekte, kafasındakini öğrenmekte fayda var ayrıca motosiklet tecrübesi de önemli bir kıstastır. Her motosiklet almak isteyen kişinin birtakım beklentileri vardır bunları karşılayabilecek en iyi modeli seçmek gereklidir. İyi bir motora yanlış lastik seçimi bile o kişiyi motordan soğutabilir.

MT 21 lastikleri ben pek sevmedim. Asvaltta frenajda biraz sıkıntı yaratabilir sana Seda. Ayrıca benim gibi Enduro ile Racingçiler gibi virajlarda yatıyorsan uygun bir lastik değil ama anladığım kadarıyla safi cross amaçlı kullanacaksın. Ben MT90 benzeri desenli lastik kullanıyorum gayet te memnunum. Ben cross yapmıyorum ama daha çok enduro amaçlı dağ, dere, tepe, orman, patika, yokuş, taş toprak gibi parkurlar ilgimi çeker. Yeni lastiklerini güle güle kullan.

Boy konusunda hepimizin az çok sorunları olmadı değil. İlk aldığımda bende devirdim makinam durduğum yerde çünkü honda oldukça yüksek bir makina. Selesinin süngerini değiştirdim ancak parmak uçlarım değmeye başladı böle idare edicez artık Enduro'dan dönüş yok. UFUKK abümüzü de aramıza kattık mı kadro tamamdır

Murat VURAL
muratçım kortejden sonra bol bol sohbet ederiz,kurosçuda gelecek zaten,o daha yakın bu konuya. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.