Motorunuz Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 383,341
Ynt: Motorunuz Nedir?

mrtvural' Alıntı:
Salı günü hariç önümüzdeki hafta hep yağmurlu. UFUKK abi Darıca falan diyordu ama, hava durumunu tekrar gözden geçirip yeniden görüşmek lazım bu konuyu. Gerekirse kapalı bir mekan kararlaştırılır Mehmet abi. Ben Kocaeli'den kalkıp gelirim.

UFUKK abi ile tekrar kararlaştırırız sizin de online olduğunuz bir zamanda.

Murat VURAL
KOCAELI
Evet neden olmasın ama biraz havanın yumuşamasını bekleyelim,mevsime göre fazla soğudu pastırmalarıda var bunun. :D

Etiketler

mrtvural' Alıntı:
Her ne kadar uzun yol almayı sevsemde motosikletimle oynamayı severim. Seda ve Kurosçu kadar olmasa bile yoldan çıkıp araziye, derelere, tarlalara, orman içlerine girmesini severim. O yüzden şu an kullandığım motosikleti aldım. ( Bütçem olsaydı daha farklı olurdu tabi )

Murat

Bende sizden farklı kullanmıyorum motosikletimi Murat Hocam. Kuroscu ile aynı kategoride yer alabileceğimi de sanmıyorum , kuroscu nereye ben nereye ohooooo. Olsam olsam endurocu çırağı olurum onun yanında. Ama sizi böyle düşünmeye ne itti onu da merak ettim açıkcası. ::smiley:

Sizi arazide motosiklet kullanırken görmedim sadece anlatılanlardan nasıl motosiklet kullandığınız konusunda fikir sahibi olabildim. Şu an kullandığım motosikletimi arazide kırmamak ve temizliğini korumak için cross'a vurmuyorum. Daha uygun bir makinam olsaydı durum farklı olurdu. Aslında boy ve kilolarımız cross yapmaya uygun. Kiloca ağır ve uzun boylu bir fizik pek makbul değil.

Murat

mrtvural' Alıntı:
Sizi arazide motosiklet kullanırken görmedim sadece anlatılanlardan nasıl motosiklet kullandığınız konusunda fikir sahibi olabildim. Şu an kullandığım motosikletimi arazide kırmamak ve temizliğini korumak için cross'a vurmuyorum. Daha uygun bir makinam olsaydı durum farklı olurdu. Aslında boy ve kilolarımız cross yapmaya uygun. Kiloca ağır ve uzun boylu bir fizik pek makbul değil.

Murat

Size bir şey söyleyeyim mi çok sert olmadığı sürece XL'yi her yere vurabilirsiniz. Denedim kırılmıyor. ;) Zaten benim yapmak istediğim de kros değil sadece limitlerimiz ölçüsünde gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Sizin de benim de bahsettiğim "enduro"dan başka bir şey değil aslında.
Not: Benimle ilgili anlatılanları da merak ettim hani. ::smiley:

Sevgili Seda,

XL, her şarta uygun bir makina ayrıca üstten gelen, motor kulaklarına bağlı şase ile motorun altında kalan ve motorun arka bağlantılarının bulundu yerleri krom boru ile birleştirdim bir çeşit karter muhafazası yaptım. Bu ek şaşeye extra mukavemet getirdi aynı cross makinalarda olduğu gibi.
Beni sıkıntım bu motorun o işi yapamıyacağı değil, aslında oldukça güçlü, arazi şartlarında da çok güzel randıman veriyor amortisörleri müthiş. Aldığımda çok temizdi, üzerinde hiçbir çizik yok, cross'a vurulmamış, zorlanmamış, rodajı da çok güzel yapılmış olması. O yüzden ben bu makinayı bu temizlikte kullanmak, korumak istiyorum. Sizde bilirsiniz ki çamurlu ortamlarda düşük hızda, yüksek devirli motosiklet kullanmak motorun ve bütün aksamlarının yarı ömrünü yiyor onda sonra Kurosçuya olduğu gibi yol ortasında motor iflas ediyor. İfadesine göre motor kısmında hiç sağlam birşey kalmamış.

Konu bundan ibaret.. Ekteki benim motorum, karter muhafaza takılmadan önce, ayrıca sele derisi kırmızı şu an.

Murat

HondaXL200.jpg

Benim gördüğüm kadarı ie seda bizim yanımıza hep uzun ve zorlu yollardan katılım sağlamıştır,gittiğimiz yerler hep arazi olup şehir alanlarından çok uzaklarda ve tehlikeli ataplardı sedanın motorculuğu tartışmaya kapalıdır çünkü o süper bir endurocu,ve uzun yol binicisi.Murata gelince kortej,de gözüm tabiki kendi klasmanım olan gurup,ta idi duruşu ve sürüş tekniği,tam not aldı benden kocaelinden gelip dönmeside bunu açıklıyor zaten.KUROSÇU yani bayramı yıllardır tanırım gerekse asfaltta gerekse arazide tartışmaya kapalı anlatabildimmi acaba 3 nüzde bilirkişi olarak çok iyisiniz unutmayın 3 nüzde enduo motora biniyorsunuz, ;) :D

UFUKK' Alıntı:
Benim gördüğüm kadarı ie seda bizim yanımıza hep uzun ve zorlu yollardan katılım sağlamıştır,gittiğimiz yerler hep arazi olup şehir alanlarından çok uzaklarda ve tehlikeli ataplardı sedanın motorculuğu tartışmaya kapalıdır çünkü o süper bir endurocu,ve uzun yol binicisi.Murata gelince kortej,de gözüm tabiki kendi klasmanım olan gurup,ta idi duruşu ve sürüş tekniği,tam not aldı benden kocaelinden gelip dönmeside bunu açıklıyor zaten.KUROSÇU yani bayramı yıllardır tanırım gerekse asfaltta gerekse arazide tartışmaya kapalı anlatabildimmi acaba 3 nüzde bilirkişi olarak çok iyisiniz unutmayın 3 nüzde enduo motora biniyorsunuz, ;) :D

abi bizde endurocuyuz ;D haziran da yapılan enduroclub festivaline 1000 km yoldan ta mersin'den gelmiştik. gerçi arkadaşın dobloyla ama olsun:smiley: bir söz vardı: enduro olsun çamurdan olsun. birde şu:ben motorcuları severim ama en çokta endurocu olanını ;D

mersin'den selamlar!

bora1071' Alıntı:
abi bizde endurocuyuz ;D haziran da yapılan enduroclub festivaline 1000 km yoldan ta mersin'den gelmiştik. gerçi arkadaşın dobloyla ama olsun:smiley: bir söz vardı: enduro olsun çamurdan olsun. birde şu:ben motorcuları severim ama en çokta endurocu olanını ;D

mersin'den selamlar!
Enduro çamurlu olur değilmi,sakın murat duymasın bunu,ayakkabısı bile cilalı,ve motoru tertemiz,de ortalığı karıştırmayayım sonra. :D

Sevgili Arkadaşlar,

Ben de 6 ayda 5.000 km yol yaptım enduro ile... Yazmasam da yazıları takip ediyorum, size biraz uzağım, ama unutmayın sadece biraz uzağım :smiley: En kısa zamanda görüşmek dileğiyle,

İzmir'den sevgiler

gezent-i' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar,

Ben de 6 ayda 5.000 km yol yaptım enduro ile... Yazmasam da yazıları takip ediyorum, size biraz uzağım, ama unutmayın sadece biraz uzağım :smiley: En kısa zamanda görüşmek dileğiyle,

İzmir'den sevgiler
O ruhu taşıyorsan,içimizdesin. ;)

gezent-i' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar,

İzmir'den sevgiler

En kısa zamanda görüşüp tanışmayı ben de isterim, Selam ve sevgler yoldaş.

UFUKK' Alıntı:
Benim gördüğüm kadarı ie seda bizim yanımıza hep uzun ve zorlu yollardan katılım sağlamıştır,gittiğimiz yerler hep arazi olup şehir alanlarından çok uzaklarda ve tehlikeli ataplardı sedanın motorculuğu tartışmaya kapalıdır çünkü o süper bir endurocu,ve uzun yol binicisi.

Eyvallah abi teşekkür ederim ama abartmışsın. Tekrar söylüyorum "olmaya çalışıyoruz daha "ham"ız."
Saygılar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR