Motorunu Değiştirenlere Müjde :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,168

Etiketler

Ynt: Motorunu Değiştirenlere Müjde :smiley:

abı ozaman bunlar yasayı cıkarmadan bızım bu ısı aradan cıkarmamız gerek supeeer :smiley:))) guzel haber

berk' Alıntı:
abı ozaman bunlar yasayı cıkarmadan bızım bu ısı aradan cıkarmamız gerek supeeer :smiley:))) guzel haber

Yasa çıkarsa hiç sorun yok zaten, eğer imkanın varsa düz dizelden turbo dizele geçmek bu araçlarda farz. Araç başka bir kimliğe bürünüyor resmen..

Adana da Yüreğir tarafındaki Tüv de çalışan bir kişi bir aracın şasesinin çürüdüğünün tespitini orasına burasına tornavida sokarak yapınca araç sahibi o tornavidayı o çalışanın kalbine saplamıştır. Çalışan hayatını kaybederken araç sahibi hapisi boylamıştır.

huseyinyilmaz' Alıntı:
Adana da Yüreğir tarafındaki Tüv de çalışan bir kişi bir aracın şasesinin çürüdüğünün tespitini orasına burasına tornavida sokarak yapınca araç sahibi o tornavidayı o çalışanın kalbine saplamıştır. Çalışan hayatını kaybederken araç sahibi hapisi boylamıştır.
o ne öğle yaw bu millet nereye gidiyor ???

Adanalıar kızacak bana ama burası Adana :smiley: her an herşey olabilir. sıacktan insanların başı dönüyo zaten :smiley:

huseyinyilmaz' Alıntı:

İyi de bunun konuyla ne alakası var şimdi ???

foremost' Alıntı:
teşekkür ederim zaten tartışmaya kalksam aracı kople soktürüp geri toplatırlardı birde belaya kalırdım sanırım bu işlerim başındaki insanlarda yeteri kadar bu işin eğitimini almıyorlar onun için davranışlar bölgesen olarak değişebiliyor oysaki bana kılıfı yirtacaklarını söyleselerdi ben bile sökebilirdim ancak onlar kolay yolu seçtiler yazık eğitim şart ;D

konunun önceki sayfalarında göreceksiniz TÜV de araca verilen zararlardan bahsediliyor.

Aslında bu motor değişimini avrupa topraklarında planlıyorum yeterki mevcut aracla sınırdan dışarıya calışır durumda cıkış sağla

nordic1903' Alıntı:
Geçmiş olsun..Hangi TÜV'e gittiniz ?? Bilelim de yanından bile geçmeyelim..Başımızı belaya sokmayalım...Benim koltuğumu yırtanın ağzını yırtarım :smiley:

BU güzel :smiley:) paylaşım için tşk

bazden24' Alıntı:
Aslında bu motor değişimini avrupa topraklarında planlıyorum yeterki mevcut aracla sınırdan dışarıya calışır durumda cıkış sağla

Nasil bir planiniz var? Uyesi oldugum yabanci forumlardan birkac tane yabanci ulkede banada bu teklifi yaptilar? Nasil isleticez proseduru nedir? İstanbuldan trene yukleyip cikilamazmi? Duz dizelle de 3 ayda anca gidilir :smiley:)

Arkadaşlar TÜV de Motor Numarasının okunamaması hafif kusur. Ayrıca motor değişikliği şuanda kanunen mümkün benzinli dizel ancak gürültü testi, egzoz emisyon testi vb. 4 test var bunların bazılarını İTÜ bazıları TSE yapıyor araç ilgili yerlere gideceği için masraflı bir iş, benim çevremde kimse yok yaptıran. Yönetmeliğe göre aynı yıl veya daha yeni model bir motor %50 dizel, %30 benzinli motorda güç farkını geçmeden değiştirilebilir....(modifye yapılarak değil) nerden biliyorsun derseniz araç proje yapıyorum :smiley:))

AHimrek' Alıntı:
Arkadaşlar TÜV de Motor Numarasının okunamaması hafif kusur. Ayrıca motor değişikliği şuanda kanunen mümkün benzinli dizel ancak gürültü testi, egzoz emisyon testi vb. 4 test var bunların bazılarını İTÜ bazıları TSE yapıyor araç ilgili yerlere gideceği için masraflı bir iş, benim çevremde kimse yok yaptıran. Yönetmeliğe göre aynı yıl veya daha yeni model bir motor %50 dizel, %30 benzinli motorda güç farkını geçmeden değiştirilebilir....(modifye yapılarak değil) nerden biliyorsun derseniz araç proje yapıyorum :smiley:))
değerli arkadaşım dediklerin kısmen doğru ancak benzinliden dizele geçiş yok benim bulunduğum ilde mevcut değil en azından bunun araştırmasını yaptım senin gibi proje hazırlayan arkadaşlarla görüştüm bunun şu anda mümkün olmadığını ancak benzinliden-benzinliye başka bir motora geçiş mümkün aynı zamanda dizelden dizele de mümkün ancak benzinlidede durum vahim 2.5 benzinli aracım orjınal 3.5 ile değiştirmek istiyorum hopbala %30 en fazla çıkalıbilirsin deniyor buda 3.25 motora tekabul ediyor hadi ben nereden bulayım uygun 3.25 benzinli land motoru avrupa yasaları çıkartıyorlar birazda vatandaşın işini kolaylasınlar avrupa yasa çıkartsınlar isteyen istediği motoru atsın araçlarımıza özene bezene modifeye yapıp her yönü ile iş sahası açıyoruz ondan sonra müaynede cırmalıyoruz :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri