Motorunu Değiştirenlere Müjde :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,185
Ynt: Motorunu Değiştirenlere Müjde :smiley:

Beemer' Alıntı:
10 gün kadar önce Tüv'e araç muayenesi için gittim.Geçen sene ve bu seneki kontollerde motora hiç bakmadılar.Tekrar yazayım motora hiç bakmadılar.Sadece şasi no ya bakıldı.Motor numarasını okuyamama hafif kusur olarak geçiyor.Bazı durumlarda da yetkili servise motor numarası okunmuyor diye gönderip servisten buna göre düzenlenmiş evrak istiyorlar.Bu olaya şahit oldum.Ancak motor numarasına kimse bakmadı.Tabi bu aslında bir avantaj...7-8 bin TL'ye ambulans kasa al.Sonra bir tane dizel motor ile mevcut benzinliyi değiştir.Daha ne olsun.
Bu arada tespit edilirse bu bir suçtur.Kaçakçılıktan hüküm giymeye kadar gider bilginiz olsun.

Ruhsatında benzinli yazan aracın dizel motorla çalışması oldukça dikkat çeker bence. Elinizde motorunuzun faturası da varsa kimse sizi kaçakçı yerine koyamaz diye düşünüyorum...

Etiketler

Bu işden başı yanan çoktu bir ara.Aslında bir yaptırım olması lazım. Aksi takdirde herkes istediği motoru taktırır aracına ve elini kolunu sallayarak gezer.
Ancak faturası olmak kaydıylada isteyen istediği motoru aracına taktırıp işletebilmeli bence.Bu kadar kasmaya gerek yok.Zaten Tüv muayeneleri gerçek kriterleri yansıtmıyor.Adamlar eksoz emisyonuna ağır kusur verirken,yerinden çıkmak üzere olan rot başına hafif kusur yazabiliyorlar.

Beemer' Alıntı:
10 gün kadar önce Tüv'e araç muayenesi için gittim.Geçen sene ve bu seneki kontollerde motora hiç bakmadılar.Tekrar yazayım motora hiç bakmadılar.Sadece şasi no ya bakıldı.Motor numarasını okuyamama hafif kusur olarak geçiyor.Bazı durumlarda da yetkili servise motor numarası okunmuyor diye gönderip servisten buna göre düzenlenmiş evrak istiyorlar.Bu olaya şahit oldum.Ancak motor numarasına kimse bakmadı.Tabi bu aslında bir avantaj...7-8 bin TL'ye ambulans kasa al.Sonra bir tane dizel motor ile mevcut benzinliyi değiştir.Daha ne olsun.
Bu arada tespit edilirse bu bir suçtur.Kaçakçılıktan hüküm giymeye kadar gider bilginiz olsun.
ben de dün muayne istasyonuna gittim aracımı tüvden geçirmek için ancak sizin dediğiniz gibi olmadı adamlar çatır çatır açtı otopsi yaptı hatta arka emliyet kemerlerinin kilit yerleri koltuk döşemesinin kılıfının altında kalmıştı kılıfı yıttılar acımadılar benda kulaklarını bol bol çınlattım arkadaşların ;D yanı demem o ki sizin gitmiş olduğunuz tüv tüyden hafıfmış sağolsunlar bende aracımı burada muayne yaptırmak isterdim inanın çünkü burada kurallar halen işliyor bu arada götürdüğüm araç fıat doblo du defendere düşünün neler yaparlar sevgiler ve saygılar :smiley:

foremost' Alıntı:
ben de dün muayne istasyonuna gittim aracımı tüvden geçirmek için ancak sizin dediğiniz gibi olmadı adamlar çatır çatır açtı otopsi yaptı hatta arka emliyet kemerlerinin kilit yerleri koltuk döşemesinin kılıfının altında kalmıştı kılıfı yıttılar acımadılar benda kulaklarını bol bol çınlattım arkadaşların ;D yanı demem o ki sizin gitmiş olduğunuz tüv tüyden hafıfmış sağolsunlar bende aracımı burada muayne yaptırmak isterdim inanın çünkü burada kurallar halen işliyor bu arada götürdüğüm araç fıat doblo du defendere düşünün neler yaparlar sevgiler ve saygılar :smiley:

Geçmiş olsun..Hangi TÜV'e gittiniz ?? Bilelim de yanından bile geçmeyelim..Başımızı belaya sokmayalım...Benim koltuğumu yırtanın ağzını yırtarım :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Geçmiş olsun..Hangi TÜV'e gittiniz ?? Bilelim de yanından bile geçmeyelim..Başımızı belaya sokmayalım...Benim koltuğumu yırtanın ağzını yırtarım :smiley:
teşekkür ederim zaten tartışmaya kalksam aracı kople soktürüp geri toplatırlardı birde belaya kalırdım sanırım bu işlerim başındaki insanlarda yeteri kadar bu işin eğitimini almıyorlar onun için davranışlar bölgesen olarak değişebiliyor oysaki bana kılıfı yirtacaklarını söyleselerdi ben bile sökebilirdim ancak onlar kolay yolu seçtiler yazık eğitim şart ;D

15072011104.jpg

Haydaaa, bu düpedüz terbiyesizlik ya, neyine güvenip böyle bir iş yapmış ki bunlar :mad:

bence orada yetkili biriyle görüşüp bu iş yapanı şikayet etmeliydiniz nasıl yapabilirler bunu :mad:

Ben TÜV'ün saçmalıklarına daha başlangıçta tepki verip arabasını geri alanlar biliyorum..Gidip başka şubede muayene yaptırdılar..Açıkçası Ağustos ta benim de muayenem geliyor ve ciddi önyargılıyım..Kavga dahil her opsiyonu düşünürüm ..Çünkü bu tip terbiyesizlerin yaptıkları bini aştı..

Tekrar geçmiş olsun..

herşeyiyle haklısınız arkadaşlar ancak aracımı yiğenimle beraber götürdüm ben dönmek zorunda olduğum için yiğenimi başına diktim özellikle kaputu açıp bakıyorlarmı bir bak bakayım takip et dedim sonra beni aradı ve evet kaputu açıp bakıyorlar amca dedi ve ekledi birde arka kemer yerleri kılıfın altında kalmış sökülmesi lazımmış dedi bende tamam o zaman lastikleri var altında ordan boşandır dedim ancak yetişemeden kılıf can vermiş ya o değilde insanın zoruna giden nedir biliyormusunuz arkadaşlar deki bu şekilde muayne olmaz git söktür gelde bunu demek zor olmasa gerek
yiğenim amca kılıf yırtmışlar ne yapayım dedi bende muayne tamamsa gel hallederiz takma dedim ,çünkü genç adam cahillik edebilir daha kötü sonuçlar doğabilir kavga edebilir diye düşündüm buna değmez dedim kılıf dilir ve yenisi alınabilir dostlar ancak bu zihniyetle insanların sabrı ne kadar olur bilemem hepimize sabır ve sıhat diliyorum umarım bu tatsız olaylar birdaha yaşanmaz görevliler daha dikkatli olur ama sanmıyorum saygı ve sevgilerle :smiley:

2001 xj götürdüm kaputu kendim açık bıraktım öyle fazla içine bakmadılar altına çok baktılar sadece ekzost paslı sis farı hüzmeli falan diye hafif kusur yazdılar (hiç bişey bulamayınca)

24 Ocak 2011 den İtibaren 2011-2012 Yıllarında Uygulanacak Olan Kusurlar Tablosu' ndan alıntı...

http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/HTML/html_sol_menu/20091006_133430_2769_1_64.html

yakıt tipi değişimi ağır kusur olarak gözüktüğünden dizele çevirme hala yasallaşmadı.. gerçi yasallaştırılabiliyor ama evrak işi biraz fazla..

4 Motor No.: bulunamıyor. HK

5 "Motor No.: MİNİBÜS, OTOBÜS, KAMYON, ÇEKİCİ, TAKSİ, AMBULANS,KAMYONET,
a-orijinal değil OTOMOBİL, TRAKTÖRLER, MOTOSİKLET , MOTORLU BİSİKLETLER
b-yok HK
c-okunamıyor. "

6 "Motor No.:
a-yanlış
b-tam değil" HK

7 "Araç özellikleri:
a- aracın rengi farklı
b- yakıt tipi farklı
c- araç kategorisi farklı AK MİNİBÜS, OTOBÜS, KAMYON, ÇEKİCİ, RÖMORK ,YARI RÖMORK, TAKSİ, AMBULANS,KAMYONET,
d- Koltuk sayısı farklı OTOMOBİL, TRAKTÖRLER, MOTOSİKLET , MOTORLU BİSİKLETLER
e-Azami yüklü ağırlığı araç cinsi/sınıfı ile uyuşmuyor
f-Koltuk sayısı araç sınıfı/cinsi ile uyuşmuyor"

8 Fabrika tip etiketi: yok HK

9 "Fabrika tip etiketi:
a-gevşek
b-okunamıyor HK
c-eksik veya yanlış bilgiler var"

10 "Araç Ruhsatı:
a-okunamıyor
b-yıpranmış AK
c-muayene kaşesi için yer yok
d-Araç bilgilerinde silinti-kazıntı-düzeltme var"

poorangel' Alıntı:
24 Ocak 2011 den İtibaren 2011-2012 Yıllarında Uygulanacak Olan Kusurlar Tablosu' ndan alıntı...

http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/HTML/html_sol_menu/20091006_133430_2769_1_64.html

yakıt tipi değişimi ağır kusur olarak gözüktüğünden dizele çevirme hala yasallaşmadı.. gerçi yasallaştırılabiliyor ama evrak işi biraz fazla..

4 Motor No.: bulunamıyor. HK

5 "Motor No.: MİNİBÜS, OTOBÜS, KAMYON, ÇEKİCİ, TAKSİ, AMBULANS,KAMYONET,
a-orijinal değil OTOMOBİL, TRAKTÖRLER, MOTOSİKLET , MOTORLU BİSİKLETLER
b-yok HK
c-okunamıyor. "

6 "Motor No.:
a-yanlış
b-tam değil" HK

7 "Araç özellikleri:
a- aracın rengi farklı
b- yakıt tipi farklı
c- araç kategorisi farklı AK MİNİBÜS, OTOBÜS, KAMYON, ÇEKİCİ, RÖMORK ,YARI RÖMORK, TAKSİ, AMBULANS,KAMYONET,
d- Koltuk sayısı farklı OTOMOBİL, TRAKTÖRLER, MOTOSİKLET , MOTORLU BİSİKLETLER
e-Azami yüklü ağırlığı araç cinsi/sınıfı ile uyuşmuyor
f-Koltuk sayısı araç sınıfı/cinsi ile uyuşmuyor"

8 Fabrika tip etiketi: yok HK

9 "Fabrika tip etiketi:
a-gevşek
b-okunamıyor HK
c-eksik veya yanlış bilgiler var"

10 "Araç Ruhsatı:
a-okunamıyor
b-yıpranmış AK
c-muayene kaşesi için yer yok
d-Araç bilgilerinde silinti-kazıntı-düzeltme var"
bu yazılanlara göre atalım v8 benzinliyi yola devam öğlemi ;D wallaha sevdim bu tabloyu :D

Ben derimki siz yine kendinizi sağlama alın, 3-5 ay sonra bu ülkede denedik olmadı eskiye dönüyoruz diye çok dediklerini gördüm.

Arkadaşlar aracımı sorunsuz bir şekilde vizeden geçirdim :D Motor no okunamıyor hafif kusur olarak değerlendirildi ve motor numarası konusunda çıkacak olan yasayı beklediklerini söylediler. Saygılar...

sword7' Alıntı:
Arkadaşlar aracımı sorunsuz bir şekilde vizeden geçirdim :D Motor no okunamıyor hafif kusur olarak değerlendirildi ve motor numarası konusunda çıkacak olan yasayı beklediklerini söylediler. Saygılar...

selam umut sen motorunu işlettırmısmıydın??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR