motorlu taşıt vergisi zamanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drbilgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,271

drbilgin

Yeni Üye
ruhsatında yazdığı üzere kamyonet(l200 magnum 2006 açık kasa) olan aracım için vergi sorgulaması yapıp 946 tl hesaplamış mutlu bir insanken aracımızın maliye nezdinde jeep muamelesi görüp 2100 tl vergi çıkarıldı bunun üzerine geri kalmış ilçemin vergi dairesine uğradım aracımın kamyonet olduğunu belirttim görevli aracımın maliye nezdinde çift kabinli olması ve 4x4 olması nedeniyle arazı aracı gibi toplam yüklü ağrılık üzerinde değil motor silindir hacmi üzerinden değerlendirileceğini belirtti. bu sefer kasko değerinin yüzde5ini aştığını belirttim bu nedenle vergi indiriminden yararlanıp yararlanacağımı sordum tabi ki bundan faydalanamayacağımı sadece otomobil ve jeeplerin bu indirimden faydalanabileceğini belirttiler.
daha önce forumda istanbulda bazı arkadaşların bu indirimden faydalandığına dair bir yazı okumuştum fakat tekrar bulamadım bu alt basamak 1300 tl civarında oluyor hem konuyu hatırlatmak istedim hem bilmeyen arkadaşların haberi olsun istedim paylaşımlar için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: motorlu taşıt vergisi zamanı

Selam,

Sigortacınızdan aldığını bir yazı ile bir alt dilim ödüyorsunuz sorun yok.

Yazı örnekleri internette mevcut ..

ne kadar dengesiz bir ülke ne kadar dengesiz kanun/kural . insan hayrete düşüyor yaa.vergiyi arazi aracı diliminden ödemesi gerekiyor fakat indirimden yararlanamıyor sebebi ise arazi aracı veya otomobil değil.

kasko değerinin yüzde5ini aştığını belirttim bu nedenle vergi indiriminden yararlanıp yararlanacağımı sordum tabi ki bundan faydalanamayacağımı sadece otomobil ve jeeplerin bu indirimden faydalanabileceğini belirttiler.

4x4 kamyonetlerin ticari araç gibi işlem göremediği doğru (haklılığı sorgulanabilir) ama bunda bir yanlışlık var bence.

Herhangi bir yanlışlık ve tartışılacak bir durum yok arkadaşlar.

Vergi bir alt dilimden ödeniyor ..

Önümüzdeki hafta bu işlemi Ankara'da yaptıracağım. Bu tip aksiliklere karşı önerebileceğiniz ipuçları mevcut mu arkadaşlar?
Teşekkürler...

Vergi indiriminden faydalanabilirsiniz, ben geçen sene faydalandım, bu sene de faydalanacağım. Eğer vergi daireniz işleme almıyorsa yanlışlık yapıyor demektir.

bir tane sigortacı bulun tanıdık olursa iyi olur her sefer uğraşmazsınız.

kağıdı doldurup altını imzalayıp kaşeliyecek.

onunla vergi dairesine gidin 6 ay sonra tekrar bu işlemle uğraşmamak için senelik verginin hepsini ödeyin.

yok kredi kartı derseniz vergi dairesine sigortacının verdiği kağıtla gidin ,memur orda bilgisayardan bir alt dilime düşürecek,onu görün..

sonra internetten şu adresten

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp kredi kartlarına 4 taksit ödeyin.

kolay gelsin.

ben problemimi çözdüm katkısı olan herkese teşekkür ederim aracımızın ruhsatında ne yazdığının önemi yok ama kullanım amacında hususi yazmalı yani maliye eğer verginizi silindir hacmi üzerinden hesaplamış ise bu indirimden sizi faydalandırmak zorunda 600tl cebimizde kalacak az mı yani??

Periyodik Muayeneye geldimi kamyonet her sene yapılacak, hız limitine geldimi kamyonet cezası öyle uygulanacak, vergiye geldimi

arazi aracı ...ne karmaşık durumlar içindeyiz sormayın

Sadece ocak ayında verilen evraklar temmuz içinde geçerlidir ayrca..

Ben şimdi 2008 model 4x4 l200 magnuma ne vergi verecem benden çıkacağı bi söleyin :smiley:

diablo2barbar' Alıntı:
Ben şimdi 2008 model 4x4 l200 magnuma ne vergi verecem benden çıkacağı bi söleyin :smiley:

Merhaba,
sigorta firmanızdan alacağınız değer bildirim formundan sonra hesaplama yaparsanız daha doğru olur.

Şu an sizin araç 37100 TL görünüyor dolayısıyla %5 = 1855 TL.

Normal verginiz 2.897,00 TL, bir alt dilim 1.931,00 TL fakat sizin araç o dilime de girmiyor, dolayısıyla yıllık verginiz 1.227,00 TL olarak görünüyor.

Caspian Tiger' Alıntı:
Merhaba,
sigorta firmanızdan alacağınız değer bildirim formundan sonra hesaplama yaparsanız daha doğru olur.

Şu an sizin araç 37100 TL görünüyor dolayısıyla %5 = 1855 TL.

Normal verginiz 2.897,00 TL, bir alt dilim 1.931,00 TL fakat sizin araç o dilime de girmiyor, dolayısıyla yıllık verginiz 1.227,00 TL olarak görünüyor.

Şimdi bu hesaba göre 2008 model 4x4 l200 senelik vergisi 1.227,00. Peki bu seneye göre değişirmi, yani iki yıl sonra bir üst dilime geçebilir mi. Eğer böyle devam ederse heme l 200 aramaya başlayayım :smiley: . Selamlar.

byseyyah' Alıntı:
Şimdi bu hesaba göre 2008 model 4x4 l200 senelik vergisi 1.227,00. Peki bu seneye göre değişirmi, yani iki yıl sonra bir üst dilime geçebilir mi. Eğer böyle devam ederse heme l 200 aramaya başlayayım :smiley: . Selamlar.
2008 model 4x4 L200 vergisi 1227 tl değil, 1490 tl oluyor.
ben ilk aldığım sene 2500cc den ödedim, bir dahada üst dilime çıkmadı, çıkacağını da sanmıyorum

Maliye memurunun samimiyetsizliginden baska bisey degil, ancak her vergi dairesinde durum ayni, banada zamaninda 250til'lik borcu 750 yapmislardida kavga etmistim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.