ruhsatında yazdığı üzere kamyonet(l200 magnum 2006 açık kasa) olan aracım için vergi sorgulaması yapıp 946 tl hesaplamış mutlu bir insanken aracımızın maliye nezdinde jeep muamelesi görüp 2100 tl vergi çıkarıldı bunun üzerine geri kalmış ilçemin vergi dairesine uğradım aracımın kamyonet olduğunu belirttim görevli aracımın maliye nezdinde çift kabinli olması ve 4x4 olması nedeniyle arazı aracı gibi toplam yüklü ağrılık üzerinde değil motor silindir hacmi üzerinden değerlendirileceğini belirtti. bu sefer kasko değerinin yüzde5ini aştığını belirttim bu nedenle vergi indiriminden yararlanıp yararlanacağımı sordum tabi ki bundan faydalanamayacağımı sadece otomobil ve jeeplerin bu indirimden faydalanabileceğini belirttiler.
daha önce forumda istanbulda bazı arkadaşların bu indirimden faydalandığına dair bir yazı okumuştum fakat tekrar bulamadım bu alt basamak 1300 tl civarında oluyor hem konuyu hatırlatmak istedim hem bilmeyen arkadaşların haberi olsun istedim paylaşımlar için şimdiden teşekkürler.
daha önce forumda istanbulda bazı arkadaşların bu indirimden faydalandığına dair bir yazı okumuştum fakat tekrar bulamadım bu alt basamak 1300 tl civarında oluyor hem konuyu hatırlatmak istedim hem bilmeyen arkadaşların haberi olsun istedim paylaşımlar için şimdiden teşekkürler.