Motor Nasıl Toplanır,toplatılır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tekinmedeni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,103
Ynt: Motor Nasıl Toplanır,toplatılır

sakyuz' Alıntı:
kitap mevcut mu acaba.
hani derler ya... "urfada oxford vardı da okumadık mı" hesabı.
Mevcut değilse o işi yapmaması gerekir.Araştırırsa da kesinlikle bulur.Ben bu konunun profesyoneli olmadığım halde bulabiliyorsam o adam kesin olarak bulmalı.Kimse kimsenin malıyla,canıyla,zamanıyla oynayamamalı.Sahte doktorluktan pek bir farkı yok benim gözümde.

Etiketler

Dediklerinize tamamen katılıyorum. Şimdi hatırlamıyorum 55-56 V8 Ford motorları için mi deniyordu, arka iki piston biraz daha fazla honlanıyormuş, su dolaşma yönü ve hararet ile alakalı o motora özel bir durum vardı. Her motor için rektefiye ve torklar evrensel olmamalı, ve değil zaten.

Ayrıca şu blueprint işi çok dikkatimi çekiyor. İmkan olsa da full standart motorumuzu bile blueprint yaparak toplasak rektefiyeden sonra...

umut401' Alıntı:
Ayrıca şu blueprint işi çok dikkatimi çekiyor. İmkan olsa da full standart motorumuzu bile blueprint yaparak toplasak rektefiyeden sonra...
Aslında motor toplama konusunda en önemli konudur ama aynı zamanda en riskli konudur.Blueprinting hakkında yazmayı düşündüm fakat eline spiral taşı alan motora "dalabilir" gibi bir çekincem var.Malum bizde bir şeyi duymak veya bir kez görmek o konuda ustalık için yeterli oluyor.

Mevcut değilse o işi yapmaması gerekir.Araştırırsa da kesinlikle bulur.Ben bu konunun profesyoneli olmadığım halde bulabiliyorsam o adam kesin olarak bulmalı.

Üniversite mezununun araştırma kültürünün google'dan arama yapmak olduğu yerde, sanayide çalışan adamın hiç olmaması gayet normal. Muhtemelen çocukken çırak olarak vermişlerdir çoğunu oraya. Bir kısmı da yetkili serviste çalıştıktan sonra oraya geçme. Onların kulakları biraz daha delik.

Ben geçen gazetede şöyle bir haber gördüm: Yeni başbakanımız dinleyici kitlesinin eğitim seviyesini bir an unutup "epistemoloji" kelimesini kullanmış, konuşma bitince hepsinin elinde bir sözlük... Bunlar milletvekili...

Yani adama google'dan ingilizce arama yapamıyor diye kızmadan önce ben bunu okuyunca anlayabiliyor muyum diye bir düşünmek lazım: http://en.wikipedia.org/wiki/Tensor_calculus bunu anlamak marifet değil: http://www.bbc.com/

sakyuz' Alıntı:
Üniversite mezununun araştırma kültürünün google'dan arama yapmak olduğu yerde, sanayide çalışan adamın hiç olmaması gayet normal. Muhtemelen çocukken çırak olarak vermişlerdir çoğunu oraya. Bir kısmı da yetkili serviste çalıştıktan sonra oraya geçme. Onların kulakları biraz daha delik.

Ben geçen gazetede şöyle bir haber gördüm: Yeni başbakanımız dinleyici kitlesinin eğitim seviyesini bir an unutup "epistemoloji" kelimesini kullanmış, konuşma bitince hepsinin elinde bir sözlük... Bunlar milletvekili...

Yani adama google'dan ingilizce arama yapamıyor diye kızmadan önce ben bunu okuyunca anlayabiliyor muyum diye bir düşünmek lazım: http://en.wikipedia.org/wiki/Tensor_calculus bunu anlamak marifet değil: http://www.bbc.com/
Yazdıklarım biraz sert gelmiş olabilir ama ben disleksiyle doğmuş bir insanım,öğrenme bozukluğu olarak adlandırılan bir rahatsızlıktan bahsediyorum.Bunun çok kötü tarafları olduğu gibi,beynin farklı çalışmasından dolayı çok farklı avantajları da var.Normal insanlara çok kolay gelen şeyler benim için çok zordur ama onlara çok zor gelen şeyler de "bazı konularda"benim için çok kolaydır.İnsanların bir kerede okuyup anlayabildiği konuyu benim en az 7-8 kere okumam gerekiyor,dolayısıyla "ben yapabiliyorsam o da yapacak"dememdeki asıl kasıt buradan geliyor,daha önce belirtmem gerekirdi haklısınız.

Yazdıklarım biraz sert gelmiş olabilir ama ben disleksiyle doğmuş bir insanım,öğrenme bozukluğu olarak adlandırılan bir rahatsızlıktan bahsediyorum.Bunun çok kötü tarafları olduğu gibi,beynin farklı çalışmasından dolayı çok farklı avantajları da var.Normal insanlara çok kolay gelen şeyler benim için çok zordur ama onlara çok zor gelen şeyler de "bazı konularda"benim için çok kolaydır.İnsanların bir kerede okuyup anlayabildiği konuyu benim en az 7-8 kere okumam gerekiyor,dolayısıyla "ben yapabiliyorsam o da yapacak"dememdeki asıl kasıt buradan geliyor,daha önce belirtmem gerekirdi haklısınız.

Birzamanlar benim de bir arkadaşımın çalıştığı bir şirkette çalışan bir grafiker vardı, adamın beyninde tümör mü ur mu ne vardı. Tam hatırlamıyorum. Bilgisayarla inanılmaz şeyler çizerdi. Sonra ABD'li bilgisayar oyunu firmalarından birine geçti. Olabiliyor böyle şeyler. Değişik bir adamdı ama hiçbirzaman anormal olduğunu düşünmedim değişik olduğu için. Einstein da hafif otistik doğmuş, yüzyılın dehası oldu, yazdıklarını okuyunca ben anlayamıyorum.

Neyse siz de kusura bakmayın, benim yanıt ta biraz sert oldu galiba.

Bu arada tamamen alakasız bir konuya bakarken bakın ne buldum:

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/182133-90000-km-bak%C4%B1mda-ba%C5%9F%C4%B1ma-gelenler/

Yani şu bahsettiğiniz tork konusu doğru da, pratikte başka doğrular da çıkabiliyor.

sakyuz' Alıntı:
Bu arada tamamen alakasız bir konuya bakarken bakın ne buldum:

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/182133-90000-km-bak%C4%B1mda-ba%C5%9F%C4%B1ma-gelenler/

Yani şu bahsettiğiniz tork konusu doğru da, pratikte başka doğrular da çıkabiliyor.
Benim gerçek ustalarla değil kendini usta olarak yutturmaya çalışanlarla derdim var.1950 lerde basılan motor kitaplarını inceleme şansınız oldu mu bilmiyorum ama çok güzel ve ayrıntılı anlatılıyor her konu ve o dönemde kullanılan bir çok motorun tork ve ayar verilerini içeriyor.
Yetkili servis ustalarına gelince; gerçekten usta olup kendini kanıtlayabilmiş birisi gidip 3-4 bin maaşla yetkili serviste çalışmaz.Ufacık,kenarda köşede kalmış bir dükkanı dahi olsa hem servistekinden çok daha fazla kazanır hem de kimsenin emri altına girmez.Bugün milyonlarca dolar yatırımla yapılan "büyük" yetkili servisler motoru söküp sanayideki ustalara yolluyorlar ki vw markasında bunu birkaç kez duydum.
Mekanik yeteneği bir insanda vardır veya yoktur,eğitimle kazanacağınız şey sadece literatür bilgisidir.Aynen ressamlık veya heykeltraşlık gibi.Mekanik yeteneği olan insanlar konuyu zaten sevdikleri için öğrenme eğilimindedir ve araştırır.Bunun en güzel örneklerinden bir "Smokey Yunick" adında bir adamdır ki mühendislik eğitimi olmamasına rağmen motorla ilgili bir sürü patenti vardır.
Çocukluktan ailesinin zoruyla bir şekilde mesleğe bulaşıp da öğrenemeyen,beceremeyen binlerce "usta" var bu ülkede,benim esas problemim onlarla.Kimsenin kimseyi ustalık adı altında "dolandırmasına" hakkı olmadığını söylüyorum.Hasbelkader bir şekilde dükkan açıp her halta "kullanıcı hatası" diyerek kenara çekilip sorumluluk almayan ustalardan siz hiç görmediniz anladığım kadarıyla.Bundan sonrada görmezsiniz umarım.Bu sefer anlatabilmişimdir inşallah :smiley:

Hasbelkader bir şekilde dükkan açıp her halta "kullanıcı hatası" diyerek kenara çekilip sorumluluk almayan ustalardan siz hiç görmediniz anladığım kadarıyla

Benim arabaya bakanlar dürüst çıktı şimdiye kadar, anlamadıkları konulara bulaşmayıp açıkça "bilmiyorum" diyorlar (mesela o şanzıman/diferansiyel uğultusu konusuna hemen atlayıp sökelim demediler, ihtimal dahilinde olan şeyleri söylediler sadece), ama sizde haklısınız aksini yapıp başa iş açanı da başkalarından dinledim.

Tekin abi konu cok farkli ama bunu gorunce direk sen aklima geldin. Dedim bunu yapsa yapsa tr de sadece tekin abi yapabilir. Daha once ilgi alanina girdimi abi bu paletli araclar. Hatta bunlari 4x4 araclara tak cikar yapiyolar ya kar aparati olarak. Ne diyorsun mumkunmu boyle bisey yapmak abi?

http://youtu.be/XKgi2g-uUBI

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bide sundan abi

http://youtu.be/XwpKjEa4LYY

cahidim' Alıntı:
Tekin abi konu cok farkli ama bunu gorunce direk sen aklima geldin. Dedim bunu yapsa yapsa tr de sadece tekin abi yapabilir. Daha once ilgi alanina girdimi abi bu paletli araclar. Hatta bunlari 4x4 araclara tak cikar yapiyolar ya kar aparati olarak. Ne diyorsun mumkunmu boyle bisey yapmak abi?

http://youtu.be/XKgi2g-uUBI

Bu konuda benden kat kat iyi insanlar vardır muhakkak,iltifat için teşekkür ederim.
Paletli araçlar konusunda çok fazla olmasa da tecrübem var.Bunları yapmanın en kolay yolu Jaguar diferansiyeli kullanmak.Jaguar'da frenler diferansiyelin hemen yanındadır ve bu frenler sağ ve sol olarak iki farklı kumandaya ayırarak kullanılır.
Palet sistemini hazır veya çıkma olarak aldıktan sonra istediğin araca uyarlamak çok kolay veya sıfırdan imal etmek de mümkün ama çok pahalıya malolur.Bu atvde sağ fren gidon sağa çevrildiğinde kilitleniyor ve diferansiyelin yapısından dolayı dönüş sağlanıyor,aynı şey sol taraf içinde geçerli.Ayrıca iki frene birden aynı anda kumanda eden bir fren sistemi de uygulanıyor tabii ki.Kısacası onlar yaptıysa herkes yapabilir :smiley:

cahidim' Alıntı:
Bide sundan abi

http://youtu.be/XwpKjEa4LYY

Bu sistemler hazır olarak satılıyor,imalatı da kolay o yüzden patentini videonun başına yazmışlar kimse yapmasın diye :smiley: fakat pratik değiller.Rusların Lada Niva için yaptıkları bir palet sistemi vardı,römorka yükler gibi aracı paletli şasinin üzerine çıkartıyorsun ve birkaç ufak işlemle paletli olarak kullanabiliyorsun,videosunu bulamadım şimdi ama bulursam yollarım.

Abimde kafa zehir :smiley: nasil yapsak da senin gibi olsak be abi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR