Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar_ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,739
Ynt: Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor...

Dopamn kardeşim buraya da yetişmiş. Kendisine yanıt vereyim. Bağlanan incertörün ucuna kablo ile rezistans bağlanır. Kamp alanında açılan çukura su doldurulur ve rezistans içine salınır. Üstüne çevreden toplanan kayrak taşı plakalar konularak, taşların ısınması beklenir. Soyunularak peştemal giyinilir ve taşa uzanılır. Aracın ürettiği elektrik ve bahsettiğim düzenek ile kampta "Hamam Göbek Taşı" konforu yaşanır. Bir de Keseci tellak bulunur, keselenilir... :smiley:

Etiketler

dopamin' Alıntı:
2000w,lık invertörle 1 adet saç kurutma makinesi arabaya koysak iş görür herhalde görmezmi?

bi tane yetermi bilmem, şu büyük tip kuaförlerde kullanılanlar var
herhalde onlardan almak lazım

AL1820' Alıntı:
bi tane yetermi bilmem, şu büyük tip kuaförlerde kullanılanlar var
herhalde onlardan almak lazım

invertörlörde endüktif yük çalıştıramazsınız.ofislerde ups prizleri kırmızı göbekli ve kilitlidir.sebebi aklı evvelin biri soba matkap vs takıp invertör devresini imha etmesindir.ayrıca sıradan invertöler kare dalga 25 Hz dir. 50 60 Hz tam sinüs invertörler iyi paradır.rezistans bağlayıp göçertmeye değmez.parti otobüslerinde büyük karavanlarda filan olduğu gibi aracın boş bir yerine sığdırılabilir bir paket jeneratör :smiley:.unimog veya profseyonel bir offroaderiniz varsa pto yavru sanjman çıkışlarından alternatör çalıştırısınız.ama verimli olurmu bilemem.pancarmotorcu hasan bey verir doğru cevabı,

Olmaz bir şey önermedim sayın mimar diğer bilen arkadaşlara sorun olmaz tarafı varmı önerimin

dopamin' Alıntı:
Olmaz bir şey önermedim sayın mimar diğer bilen arkadaşlara sorun olmaz tarafı varmı önerimin

invertör çıkışına rezistans bağlar suya sokar sizde peşine girerseniz herhalde bu türk ruleti tarzı intahar olur.tarihe geçersiniz

tyt.fan' Alıntı:
invertör çıkışına rezistans bağlar suya sokar sizde peşine girerseniz herhalde bu türk ruleti tarzı intahar olur.tarihe geçersiniz

O proje mimar beye ait artık bu projelerin havada uçuştuğu ortamda kim tarihe geçer bilinmez

konu aydınlandı, en iyisi çanta tip jenaratör ozaman
koy yakıtını at bagajına, ister buz çöz ister maç seyret

Bu kadar yazıp çizeceğinize 1000 tele :smiley: verip zaman ayarlı bir sıvı yakıtlı ısıtıcı alsanız olmazmı.?

Yanlız aklımın bir köşesinde resistans sistemli bir şeyler var ama çıkaramadım hangi araçta falan olduğunu.:smiley::smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
Bu kadar yazıp çizeceğinize 1000 tele :smiley: verip zaman ayarlı bir sıvı yakıtlı ısıtıcı alsanız olmazmı.?

Yanlız aklımın bir köşesinde resistans sistemli bir şeyler var ama çıkaramadım hangi araçta falan olduğunu.:smiley::smiley:
[/quote

dizel araçlardaki kızdırma sistemi olabilirmi

yok kızdırma gibi değilde, fön makinası gibi ilk çalışmada çcamları falan çözen birşey gibi, net hatırlamıyorum.

Antifrizli cam suyu : 3 - 5 TL
Eski bir camsil fısfıs şişesi: Bedava

Sabahları aracı çalıştırıp ısınmasını beklerken camsil şeşesine doldurduğunuz camsuyunu donan camlara fışkırtırtıp 15 saniye beklerseniz problem kalmayacaktır. Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışıp para ve zaman kaybına gerek yok bence.

İçinde kuyu geçen bir atasözü aklıma geldi. Yanlış bilgi vermişim öyle bir şey yokmuş demek amma zormuş.

mimar_ankara' Alıntı:
Murat bey, ben sorumu tam açıklayamadım sanırım. Sorduğum araca seyyar jeneratör başlamak değildi.Motordaki alternatörü, 12 v sabit kalacak şekilde daha fazla amper ve güç üretecek biçimde değiştirmek mümkün müdür? Eğer mümkünse aküden yemeden, motor çalışırken araç alternatörünü jeneratör gibi kullanabilir miyiz demek istemiştim..

Sonuçta bilinen adıyla şarj dinamoları ya da jenaratörlerdeki alternatörler (ki sonuçta ikisi de aynıdır araçtakilerde önce alternatif akım üretip bunu diyotlarla doğru akıma çevirirler) basit birer enerji dönüştürücüsüdür. Yani aldıkları mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirirler. Bu durumda elbette daha yüksek kapasiteli (tabiki mekanik olarak montaj edilebilecek bir alternatör bulunabilirse) bir alternatör takmak mümkündür. Ancak şu unutulmamalıdır orda nasılsa boşu boşuna dönüyor dönerkende elektrik üretir diye bir olay yok. Oradan çektiğiniz her fazla güç motordan çekilecektir. Örnek olarak çekeceğiniz her 1 Kw güç 1.359621617 Hp ( http://w3.gazi.edu.tr/web/akurt/yardim/convert/guc.htm )olarak motordan karşılık bulacaktır aslında bu teorik bir durumdur bir de bunun içine verim hesapları girince bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır :smiley: Yani bence uğraşmaya değmeyecektir hele bir de buna uygun malzeme aramaya başlayınca iyice saçınızı başınızı yolarsınız :smiley:

Sizinki gibi yeni bir araca değilde mesela modası geçmiş bir suburbanda bu sistem denenebilir ve kayıştan tahrik alacak bir alternatör montajı yapılıp denenebilir bence çalışacaktır.

Not: Yavuz Çelikel kardeşim sende benle aynı okuldan geldin sen de yazsana iki bişey yoksa seni Raci hocaya şikayet ederim :smiley:

Teşekkürler..konu aydınlatıldı..Motor nasıl olsa dönüyor, bu dönüşten ben daha fazla elektrik enerjisi alayım diye bir uyanıklık yapamayız yaniNe kadar elektrik, o kadar motora yük, o kadar yakıt tüketimi..enerjinin korunumu kanunu..

mimar_ankara' Alıntı:
Teşekkürler..konu aydınlatıldı..Motor nasıl olsa dönüyor, bu dönüşten ben daha fazla elektrik enerjisi alayım diye bir uyanıklık yapamayız yaniNe kadar elektrik, o kadar motora yük, o kadar yakıt tüketimi..enerjinin korunumu kanunu..

enerjinin dönüşümü mecburiyeti neka ekmek oka köfte

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri