Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar_ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,734

mimar_ankara

Kamp III
Yer
Ankara
Yeni aldığım Duster'da Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor. Eski birçok sedan ve hatchback arabalarımda kalorifer sistemi motordan bağımsızdı. Rezistansı ve fanı ile motoru çalıştırır çalıştırmaz ısıtmaya başlardı. Dusterda ise muhakkak motor ısınana kadar 10-15 dakikadan fazla yol almam gerekiyor. Bu durum diğer Duster arkadaşlarda da aynı mıdır? Saygılar..

Etiketler
Ynt: Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor...

Doğrudur sayın mimar, araç ısınmadan kalorifer ısıtmıyor. Acil durumlarda klimaya başvurmak gerekiyor.

mimar_ankara' Alıntı:
Yeni aldığım Duster'da Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor. Eski birçok sedan ve hatchback arabalarımda kalorifer sistemi motordan bağımsızdı. Rezistansı ve fanı ile motoru çalıştırır çalıştırmaz ısıtmaya başlardı. Dusterda ise muhakkak motor ısınana kadar 10-15 dakikadan fazla yol almam gerekiyor. Bu durum diğer Duster arkadaşlarda da aynı mıdır? Saygılar..
diğer arabalarınızda kaloriferi ne ısıtıyordu. Bu sstemi çözersek dustera da uygulayabiliriz belki. Onu yapamazsak;
duster için vebosta taktırabiliriz çünkü bende de aynı sorun var. vebosta da ayrı bir mazot deposu var direk içeriyi ısıtıyor. Hem böylece kaloriferi açmak yakıtı yükseltmemiş oluyor. Bir yerde istop edip beklerken de kalorifer ısıtmaya devam ediyor. Ya da toros ve renolt lara takılan bir çorum kaloriferi diye bir şey vardı ama o nasıl bir şey onu bilmiyorum ama araştırıyorum bu konuyu ben de.

ugurgarip' Alıntı:
diğer arabalarınızda kaloriferi ne ısıtıyordu. Bu sstemi çözersek dustera da uygulayabiliriz belki. Onu yapamazsak;
duster için vebosta taktırabiliriz çünkü bende de aynı sorun var. vebosta da ayrı bir mazot deposu var direk içeriyi ısıtıyor. Hem böylece kaloriferi açmak yakıtı yükseltmemiş oluyor. Bir yerde istop edip beklerken de kalorifer ısıtmaya devam ediyor. Ya da toros ve renolt lara takılan bir çorum kaloriferi diye bir şey vardı ama o nasıl bir şey onu bilmiyorum ama araştırıyorum bu konuyu ben de.

vebosta olmaz sıkıntılı iş o, yani ben kamp yapmak için yaptırmayı düşünüyordum ama çok bi sıkıntılı görünce vazgeçtim..

Diğer araçlarda bağımsız çalışıyor demek ısıtıcılar bilmiyordum açıkcası. Ama bizim araçlar klimayı açınca bile az yaktığından klima açılmasını tavsiye ederim. Zaten en fazla 10 dkka sonra normal ısıtıcıya geçersiniz, bağımsız ısıtıcı çalıştıran araçlarla kafa kafaya aynı yakıtı yakmış olursunuz.

eski arabalarım hyundai, fiat'ın marea, brava versiyonlarıydı. Bunlar küçük sedan arabalar, kalorifer tesisatı aynen saç kurutma makinası gibi çalışıyordu. 12 v çalışan bir rezistans ve vantilatör fanı. Motor ısınmasından bağımsız, araç içine saç kurutma makinası tutuyormuşsunuz gibi bir sistem olduğumdan kışın girer girmez arabayı ısıtıyordum. Bir de iç hacimler küçüktü. Dusterin ısıtılacak iç hacmi maşallah 2 marea ediyor..

mimar_ankara' Alıntı:
olurmu öyle şey ne rezistansı santralmi var arabanın içinde vebosta türü motordan bağımsız sistemi olayan araçlarda motor ısınmadan kalarifer ısıtmazki

Evet vardı. En son Fiat marea'da fan ayarlarında (hani ayağa, ön cama, yüze havayı yönlediren kol) "defrost" diye bir seçenek vardı. Bu seçenek, arabayı çalıştırır çalıştırmaz, motor ısınmadan havayı ön cama ve yan camlara yönlerdirir, klima kompresörü ve arka cam resiztanzı hemen çalışır ve anında sıcak hava üflemeye başlayarak, camlardaki buzları motor ısınmadan eritiridi.

mimar_ankara' Alıntı:
Evet vardı. En son Fiat marea'da fan ayarlarında (hani ayağa, ön cama, yüze havayı yönlediren kol) "defrost" diye bir seçenek vardı. Bu seçenek, arabayı çalıştırır çalıştırmaz, motor ısınmadan havayı ön cama ve yan camlara yönlerdirir, klima kompresörü ve arka cam resiztanzı hemen çalışır ve anında sıcak hava üflemeye başlayarak, camlardaki buzları motor ısınmadan eritiridi.

güzel özellikmiş
renonun lagunaya kadar tüm arabalarını kullandım hiçbirinde görmedim

Benim bildiğim eski Kia Sorento'larda ön ısıtma ünitesi vardı. Buji tipi ısıtma sistemi kullanmışlar ve kalorifer açar açmaz sıcak hava üflüyo. Hatta şöyle 150-200 metre sonra içerisi hamam :smiley:

vay be daha neler duyacağız...benim bildiğim kadarıyla, en azından şimdiye kadar kullandığım tüm araçlarda kalorifer sistemi radyatörün suyu ile ısınıyordu...
bu arada çorum kaloriferi motordan bağımsız bir ısıtıcı değildir oda radyatörün suyu ile çalışır,bildiğim kadarıyla webosta markalı ısıtıcılar dizel yakıt ile motordan bağımsız çalışır.

SERKANEFE' Alıntı:
vebosta olmaz sıkıntılı iş o, yani ben kamp yapmak için yaptırmayı düşünüyordum ama çok bi sıkıntılı görünce vazgeçtim..

Diğer araçlarda bağımsız çalışıyor demek ısıtıcılar bilmiyordum açıkcası. Ama bizim araçlar klimayı açınca bile az yaktığından klima açılmasını tavsiye ederim. Zaten en fazla 10 dkka sonra normal ısıtıcıya geçersiniz, bağımsız ısıtıcı çalıştıran araçlarla kafa kafaya aynı yakıtı yakmış olursunuz.
çorum kaloriferi işi sıkıntılı olur n-mu? performans alabilir miyiz?
acil durumda klimaya başvurmak gerekiyor?
klima direk ısıtıyor mu? Benimkinde bu özelliği göremedim nasıl aktif hale getiriyoruz?

Bence klima ısı vermez. Fakat camda ki buğunun çabuk giderilmesinde etkili olur ...

arkadaşlar ne rezistansı ne saçkurutması hiç bir araçta ben görmedeim böyle bir ısıtma fiatın modellerinde eski şahin doğanlarda dahil kalorifer motor çalıtıktan ilk 5 dakika sonra yavaşyavaş ısıtmaya başlar sebebide motor suyunun sadece silinnirlerde silindir kafasında ve kalorifer peteğinde dolaşmasındandır bunun için su çabuk ısınır ve araç ısıtmaya başlar sonrasında termostat açar ve yavaş yavaş radyötörde katılır devir daim olayına yoksa rezistans dediğiniz zaman çok aşırı bir yük demek elektrik sistemi için.

mimar_ankara' Alıntı:
dostum klima 16-18 derece civarı verdiği için çok soğuk havalarda klimaya bastığın anda tabiki camlardaki buzu çözer çünki camdaki buz - derecelerdedir bu tüm klimalı araçlara has bir özellik arka cam rezistansının ise kabin içi ısısına belirgin bir etkisi yoktur ısı için rezistans kullanmak imkansızdır araçlarda saç kurutma makinalarının gücüne bakın neredeyse 1KW dır senin sorunun sanırım ilk kez dizel araç kullanman dizeller benzinliye göre çok geç ısınır sabahları bi sorun yok yani kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,578
Kaydolan Son Üyemiz
UZİUZİ

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR