bildiğim kadarı ile yanılıyorsam düzeltinizYanıtlarınız için çok teşekkürler. Peki tavan klimasının çalışma prensibi nedir? Motordan tahrik alamayacağına göre.
Evet Triumph, bu konuda deneyimli olduğunuz belli. Bu konuda da yazacaklarınız vardır umarım.
elektrikli tavan klimaları genelde fabrika çıkışlı oluyor sanırım sonradan da taktırılıyor araçlardaki standart alternatör lerin gücü bu klimalar için yetersiz genelde bu araçlarda daha güçlü alternatör de var. soğuk depo lu araçların bazılarında hem araçla hemde dış elektrikle çalışan soğutucular var .istersen araçla soğut istersen şebeke enerjisi ile2: elektrikli tavan kliması. Aracın üstündeki alternatörü, daha güçlüsüyle değiştirmekten mi bahsediyorsunuz? Bu teknik olarak mümkün olabilir mi? Yani takılacak yer bunu müsait mi? Her araca uygulanabilir mi?
Aracın bir de göğüs kliması olduğunu düşünelim. Her ikisini aynı anda çalıştırabilir mi?
Ama benim esas sorum, dışarıdan elektrik alarak çalıştırmaktı. Bunun mümkün olduğunu görüyorum. Ancak son cümlenizi tam anlayamadım: "bu klimalara ilave cihazla dışarıdan alacağınız elektrikle......" demekten kastınız, tavan klimasını alırken, böyle bir klima mı almak gerekiyor, yoksa standart klimaya bir cihaz bağlayarak, elektrikle çalıştırılabileceğini mi söylemek istiyorsunuz?
Teşekkür ediyorum. Sorumun yanıtını aldım sayılır.
Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Peki tavan klimasının çalışma prensibi nedir? Motordan tahrik alamayacağına göre.
Evet Triumph, bu konuda deneyimli olduğunuz belli. Bu konuda da yazacaklarınız vardır umarım.
bildiğim kadarı ile yanılıyorsam düzeltiniz
2: elektrikli tavan kliması
bu tip klimalarda soğutma motoru tavanda evdeki klimalara benzer şekilde elektrikli motor var yaklaşık olarak motor gücüne bağlı olarak 900-2000 watt enerji ihtiyacı var. bu klimaları çalıştırmak için araçtaki standart alternatör yetersizdir farklı bir alternatör i var bu klimalara ilave cihazla dışarıdan alacağınız elektrikle aracı çalıştırmadan klimayı çalıştırabilirsiniz
Merhabalar, benim uçuk bir sorum olacak. T6 aracın göğüs klimasını, motor çalışmazken, dışarıdan elektrik alarak çalıştırabilir miyiz? Teknik bir konu ama, belki bilen çıkar.
.Burada esas sorun, bu klima 15-17 m3 bir hacmi, gece bile olsa, dış ısı 33-35 dereceden 26-27 dereceye düşürebilir mi??