12 Aralık 2018 TSE ye bilgi edindirme çerçevesinde başvuru yapmıştım.Onlardan bana bu gün yanıt geldi.
TSE bilgi edinme için yaptığım başvurum ve onlardan gelen yanıtı iki ayrı ekran görüntüsü olarak ekte veriyorum.
O yanıta göre 2+1 den daha fazla kişilik ruhsat alınabilecektir.Detaylı bilgi için gelen cevapta Ankara Araç Proje müdürlüğünden daha kapsamlı bilgi alınabilineceği belirtilmiş.
0312 592 50 00
Size verilen cevabın ilk cümlesini bilmiyorum kaç defa okudum. Sonuna gelince başını unutuyorum.
Neticede anladığım, cevapta adı geçen yönetmeliklere uyulduğunda 1+2’den fazla koltuk mümkün. Cevapta ayrıca“cankurtaranlar“ dan söz ediliyor. Herhalde ambulans olsa gerek. Aşağıdaki linkte ambulans koltukları gördüm. Bunlar az yer kapladıkları için bazı karavanlar içinde düşünülebilir.
Ambulans Koltukları :: Grl Otobüs - Minibüs - Gemi - Tren - Ticari Araç Koltukları ::
Benzer koltuklar „hostes koltukları“ şu linkte de var.
https://www.intero.com.tr/kategori/ducato-1#labels=694-2
Bu koktukları yapan firmalar kolaylıkla karavanlar için de koltuk geliştirebilir. Aslında doğru olanda bu. Firmaların TSE onayı alarak kotuk yapmaları en doğru yol.
Biz de bu yönetmelikler arasında kaybolacağımıza karavanımızın tadını çıkarırız.