Motokaravan Ruhsatta Yolcu Sayisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 537
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,798
.

Bence hemen ya da en geç hafta sonuna doğru, uygun olmalı ?

Belki başlangıcını Cumartesi’ye çekmek herkesin hafta sonu yeterli zamanı olması açısından yararlı olur. İsteyenler de Orhan beyin dediği gibi hafta içi başvuru olanağını kullanabilirler.

Böylece ikimiz de rahatça uyuyabiliriz..:yum:

...
Yahu böyle diplomasi G20’de bile yok.:p
Ne dersiniz Orhan bey ?...

Son düzenleme:

Etiketler
.

Bence hemen ya da hafta sonuna doğru uygun olmalı ?

Belki başlangıcını Cumartesi’ye çekmek herkesin hafta sonu yeterli zamanı olması açısından yararlı olur. İsteyenler de Orhan beyin dediği gibi hafta içi başvuru olanağını kullanabilirler.

...

Toplu başvuru tarihini 8-16 Aral olarak değiştirdim. Mailing ile en kısa zamanda üyelere duyurulacak. Forumda güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkürler

Son düzenleme:

.

Belki karavancılara hitap yazısına, ayni aileden birkaç kişinin de başvurabileceğini hatırlatan bir cümle de ilave edilebilir ?..;)

.

Bence hemen ya da hafta sonuna doğru uygun olmalı ?

Bu gece rahat uyuyabilmenin birinci şartı, sayenizde gerçekleşti.
İkinci şartında gerçekleşmesi için bu akşam Galatasaray'ı yenmemiz gerekiyor. :smiley:

......

Dünya insanı olmak bu işte. :smiley:

Birde canım nedense, mangalda hazırlanmış kebab çekti.
Ama dikkatli olmak gerekiyorki, Ne şiş yansın ,ne de kebab;)

Üyelere duyurunun yanısıra Gezenbilir’in başlattığı Petition sayesinde çok sayıda insana ulaşmak mümkün olacak.
Ben Petitionu hemen imzaladım, çevremde ve Facebook sayfamda destekçi arayışındayım.
Kampanyayı İmzala

kampanyaya imzamı atmış bulunmaktayım.
Fakat ben 15:54 de girdiğimde sadece 6 kişi bu imza kampanyasına katılmıştı.
Bu imza kampanyasınıda,gezen bilir tüm üyelerine açılır pencerede Cimer başvurusu son tarihine kadar yayınlansa iyi olur.

kampanyaya imzamı atmış bulunmaktayım.
Fakat ben 15:54 de girdiğimde sadece 6 kişi bu imza kampanyasına katılmıştı.
Bu imza kampanyasınıda,gezen bilir tüm üyelerine açılır pencerede Cimer başvurusu son tarihine kadar yayınlansa iyi olur.

Petition çağrıları sanıyorum Change org. tarfından kullanıcılarına gönderliyor. Yıllar önce bir mültecinin uğradığı haksızlığa karşı Almanya’da başlatılan bir kampanyaya imza vermiştim. Ondan sonra devamlı mesaj alıyorum.

Ilk defa Imza verebilmek için sadece adımızı, soyadımızı ve email adresimizi veriyoruz. Bence Change org.tr’ye güvenebiliriz.
Haksızlıklara hayır demenin en kolay yolu.
Kampanyayı İmzala

Sayı 8 oldu. Bana bir kişiyi ikna ettin diye mesaj geldi. Bir kişi bir kişi.:smiley:

Gezenbilir sayfasının başındaki başvuru çağrısının 16 Aralığa kadar devam etmesi tabi ki çok iyi olur. Ben bu konuda girişimde bulundum.

Son düzenleme:

Petition çağrıları sanıyorum Chance org. tarfından kullanıcılarına gönderliyor. Yıllar önce bir mültecinin uğradığı haksızlığa karşı Almanya’da başlatılan bir kampanyaya imza vermiştim. Ondan sonra devamlı mesaj alıyorum.

Ilk defa Imza verebilmek için sadece adımızı, soyadımızı ve email adresimizi veriyoruz. Bence Chance org.tr’ye güvenebiliriz.
Haksızlıklara hayır demenin en kolay yolu.
Kampanyayı İmzala

Sayı 8 oldu. Bana bir kişiyi ikna ettin diye mesaj geldi. Bir kişi bir kişi.:smiley:

Gezenbilir sayfasının başındaki başvuru çağrısının 16 Aralığa kadar devam etmesi tabi ki çok iyi olur. Ben bu konuda girişimde bulundum.
Sayın Akdeniz45, ben de imzaladım fakat bu sitenin toplumda duyarlılık oluşturma dışında bir faydası olmadığını, resmi kurumlara baskı oluşturma veya iletişime geçme gibi bir yararı olmadığını bir çok farklı yerde okumuştum. İsteyen herkes bir konu hakkında kampanya başlatabiliyor diye biliyorum. Yurtdışında durumu nedir bilmiyorum.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayın Akdeniz45, ben de imzaladım fakat bu sitenin toplumda duyarlılık oluşturma dışında bir faydası olmadığını, resmi kurumlara baskı oluşturma veya iletişime geçme gibi bir yararı olmadığını bir çok farklı yerde okumuştum. İsteyen herkes bir konu hakkında kampanya başlatabiliyor diye biliyorum. Yurtdışında durumu nedir bilmiyorum.

Haklısınız. Resmi kurumlar kendi başlarına zaten nadiren mevzuatı değiştirmek isterler. Resmi kurumlara talimat verecek makamlara sesimizi duyurma yöntemlerinden biriside bu türlü kampanyalar oluyor. Bu kampanya Cimer’e başvuruyu destekleyenleri çoğaltacaktır.

Sizin de değindiniz toplumda duyarlılık bence çok önemli. Belki bu sayede karavanın bir lüks olmadığı yönünde de bir kaç adım atmış olabiliriz. Bu türlü kampanyaların bir diğer faydası da aynı sorunu olanları birbirine yaklaştırması.

Koltuk konusu başlangıç. Karavancılara tüv, sigorta ve Ötv konularında yapılan yanlış veya haksız uygulamalara da sıra gelecek. Her kampanya bizi amacımıza biraz yaklaştıracaktır.

Yurtdışındaki Petition kampanyalarının resmi kurumlara etkisi Türkiye‘deki duruma benzer diyebilirim.

Son düzenleme:

Ben de imzaladığım gibi 320 kişilik karavan grubumuzda paylaştım. Bir arkadaşın change.org paylaşımını. Arkadaşlardan d eşe dosta çoluk çocuğa herkese imzalatın yayın diye rica ettim. Yarın kaç imza olacak bakalım. Şu anda 26

.

Petition, yani toplu dilekçe burada aracı kurum olan CİMER’e adreslenmiş durumda.

Eğer asıl adres olan “ TSE Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Başkanlığına” yazılmış ve “İstek” olarak da, “ya yasal gerekçenin açıklanması, yoksa da şubelere işlemleri kolaylaştırıcı yazının yazılması” istenseydi, beklenti bence daha yerinde ve yüksek olabilirdi ?

Neyse, asıl amacımızın ne olduğu kolayca anlaşılmakta. Zaten bu parelel hareketteki asıl amaç başvuruya toplumsal destek kazanılması. Fakat her durumda bu başkanlığın toplu dilekçeden yine bizim tarafımızdan ama yeterli sayıya ulaştıktığımıza emin olduktan sonra haberinin olması sağlanmalı.
Hedef çünkü bu adres. Yoksa biz bize konuşmuş oluruz.

Bu arada farkettiğim bir olanak da zaten işin tabiatıyla TSE’ye doğrudan ve yine kişisel olarak, TSE adresi altında, bilgi edinme hakkının kullanılması oldu.

Duyuruda; Gezenbilir’i okuyup karavancı olmayanların da CİMER başvurusuna katılmasalar bile, sadece isim ve e-mail adresiyle destek amacıyla bu olanağı kullanabileceklerinden bahsetmek, yerinde olmalı ?

...
Toplu dilekçeye katılım sonunda, imzalayanın kimlik ve e-mail adresini herkez görebiliyor mu ? Yoksa sadece katılım sayısı mı verilmekte ?

Pardon şimdi farkettim. İsim ve e-adres altındaki paraf durursa görülüyormuş..
Şu an 50 yi geçtik.:yum:

.

Son düzenleme:

.

Petition, yani toplu dilekçe burada aracı kurum olan CİMER’e adreslenmiş durumda. Gerçi ana amacımız belli durumda.

Eğer asıl adres olan “ TSE Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Başkanlığına” yazılmış ve “İstek” olarak da, “ya yasal gerekçenin açıklanması, yoksa da şubelere işlemleri kolaylaştırıcı yazının yazılması” istenseydi, beklenti bence daha yerinde ve yüksek olabilirdi.

Neyse, her durumda bu başkanlığın toplu dilekçeden yine bizim tarafımızdan haberinin olması sağlanmalı. Hedef çünkü bu adres.
Bu mutlak gerekli. Yoksa biz bize konuşmuş oluruz.

Bu arada öğrendiğim bir olanak da TSE’ye doğrudan ve yine kişisel olarak, TSE adresi altında, bilgi edinme hakkının kullanılması oldu.

Duyuruda; Gezenbilir’i okuyup karavancı olmayanların CİMER başvurusuna katılmasalar bile, sadece isim ve e-mail adresiyle de bu olanağı kullanabileceklerinden bahsetmek, yerinde olmalı ?

...
Toplu dilekçeye katılım sonunda, imzalayanın kimlik ve e-mail adresini herkez görebiliyor mu ? Yoksa sadece katılım sayısı mı verilmekte ?

Pardon şimdi gördüm. İsim ve e-adres altındaki paraf kaldırılırsa görülmüyormuş..
Şu an 50 yi geçtik.:yum:

.
Sayın EvliyaCelebi2, CİMER bizim için sadece aracı. Başvurularımiz CİMER vasıtasıyla konuyla ilgilenecek en doğru kuruma yönlendirilecek. Ülkedeki en üst kurumu aracı yapmak ciddiye alınmak adına en doğru başvuru şekli.

İkincisi toplu imza kampanyaları birkaç ileti önce yazdığım gibi resmi kurumlar açısından bir bağlayıcılığı yok. Oradaki kampanyayı imzalamak veya sayısı bizim için resmen bir anlam ifade etmeyecek. Önemli olan resmi kuruma yapılacak başvuru sayısı. Bunu da açılan duyuru başlığı altında bir anket vb. Bir şey koyarak ölçebiliriz.
Hayırlı akşamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri