Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 177,854

Etiketler

Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

http://www.adria-deutschland.de/de/bilder/PDF2009/4twin-2009.pdf
yeni ducato modelinde adria caravanın çok alternatifi var allah herkeze nasip etsin
Yeni dukato büyük olanın içi 187 ye 4 metre yükleme alanı. Selamlar

insel' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/daha_temiz_yok-54WQQaXQQ16527966WQQpXQQdisplayitem

Bu araç Nissan Vanette 1900 motor
Biraz araştırdım. Bunların genelde 2300 motor olanları güzel. Fakat Nissan oluşuna pek sıcak bakmıyorlar,parça pahalılığı, tamirci ve fazla yaktığı yönünden.
Aracın içi şöför arkasından bagaj kapısına kadar 2,05 cm, en 1,50cm , yükseklik 1,40 cm. ( 2.el araba pazarında Bir nissan vanette bulup ölçtüm)
2,05 cm olan yere , hem mutfak hem yatak konulmuş. Yatacak alanda sıkıntı var gibi geldi bana.
Sahibiyle konuştum. Ruhsatı Hususiymiş. (Karavan ruhsatlı değil)
Yoksa fiyatı çok makul.

İste arabayi adam karavan gibi yapmis. İlginizi ceker belki diye hemen o yuzden koydum linki. Ruhsat karavan olamazki araba bu. Erden bey sizde dobloyu yatilabilir yaptiginzda ruhsati karavan mi yapacaksiniz yoksa?

insel' Alıntı:
İste arabayi adam karavan gibi yapmis. İlginizi ceker belki diye hemen o yuzden koydum linki. Ruhsat karavan olamazki araba bu. Erden bey sizde dobloyu yatilabilir yaptiginzda ruhsati karavan mi yapacaksiniz yoksa?

İnsel bey link için teşekkürler. Daha önce bu aracı inceleyip sahibiyle diyaloğ kurmuştum.
insel' Alıntı:
Ruhsat karavan olamazki araba bu.
Olur sanıyorum.Panelvan, ticari araç sınıfında bu araçlar. İçini yapıp ,proje çizdirip ruhsatı Karavana çevirebilirsiniz.
Bu aracın orjinal arka koltuk şekli ve içi de değiştiği için , fenni muayenede eski iç şeklini ve koltuk düzenini ararlar. Karavan ruhsatı yoksa, (ki yok) , şahsi fikrim bu şekilde muayeneden geçemez. ,proje çizilip karavana çevrillmesi şart.

Ben bu şekilde karavan şekline çevirsem, başım ağrımasın diye tabii proje çizdirip karavan ruhsatı alırdım. Bu araca önemsemeyip proje çizdirmeyip karavan ruhsatı alınmamış. Yoksa alınabilir. TÜVTÜRK e gidince işi anlıyacak.

Doblonun içini değiştirmeden ,portatif şeyler koyup kullanmayı düşündüğüm için,karavan ruhsatına çevirmemde gerek yok diye düşündüm. Yoksa Dobloyuda arkayı karavana çevirseniz, proje çizdirip karavan ruhsatı alabilirsiniz.
Fakat uzun şase dobloları da inceledim , yinede sıkışık arabalar, enleri de dar. Hani bir taşla iki kuş vurabilrimiyiz, hem şehir içi kullanım hem kampta. Ama içleri sıkışık. Ondan doblo düşüncemi şimdilik rafa kaldırdım.

Selamlar... Erden.

Van tipi aracın 5 dakikada nasıl camper 'a dönüştüğünü gösteren ilginç bir video.

Kendi camper 'ını yapmak isteyenler için faydalı olabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=tTITqa9xVyw

paylaşım için çok teşekkürler pratik ve yapımı çok kolay iyi bir örnek

Bu modeli de Levent beyin yeniden fikir değiştirmesi ümidiyle ekliyorım :D :D :D

TÜV açısından koltuklar hep sorun oluyordu. Burada koltuklar normal araç koltuğu ve evvelden güvenlik,CE vs. ne lazımsa mutlaka alınmıştır..Sonuçta araca 4 cıvata ile bağlanacak. O da öğrenilir ve gerekli norm ve ölçüde cıvata ile araca monte edilirse sorun kalmaz diye düşünüyorum. İster 2+1 ister 3+1 şekilde dizayn edilerek ruhsat alınabilir.

Hubbett olarak adlandırılan yatağın işleyişi ve teknik detayları ise aynı isimle bu konu başlığı altında eklenecektir.

Arka görünüm.jpg

Asansör yatak 2+1.jpg

Asansör yatak 3+1.jpg

Banyo-Wc.jpg

Mutfak 2+1.jpg

Ahmet bey çok teşekkür ederim sayenizde biz bu aracı yapamayacağız ;D ;D ;D
buda güzel bir yerleşim ama iki kişilik yatak açınca araç içinde hareket etmek zorlaşır gibi kalkıp bir bardak su içmek isteseniz problem gibi kafam karıştı :p

buralpdi' Alıntı:
Ahmet bey çok teşekkür ederim sayenizde biz bu aracı yapamayacağız ;D ;D ;D
buda güzel bir yerleşim ama iki kişilik yatak açınca araç içinde hareket etmek zorlaşır gibi kalkıp bir bardak su içmek isteseniz problem gibi kafam karıştı :p

Katkım olursa sevinirim ;D ;D ;D

Karar tabii ki size ait ama sorunu açıklığa kavuşturmak açısından;

Gece pozisyonunda su içmek ve tuvalete gitmek gibi ihtiyaçlar için gerek iki kişilik ,gerekse ranzada yatanlar mutfak ve banyo önündeki boşluğa rahatça inebiliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyabiliyor.

yok benim yerleşim planım daha iyi
hiç kafamı karıştırmayayım yoksa bir senede plan için gecikmeyelim ;D ;D

Merhaba Arkadaşlar;

Ahmet Beyin fotolarındaki aracı anlayamadım, farlardan da çıkaramadım; PSA grubu olabilir ya da Renault Master...

Ahmet Beyin son gönderdiği fotolardan sonra, bu modelden esinlenerek neler yapılabilir diye düşündüm bir an. Özellikle asansör yatak yeni ufuklar açıyor.

Şimdiye değin uygulanmış mıdır bilmiyorum ama buradan çıkış yapılarak, 9.3 m3 hacme sahip VW Transporter Yüksek Tavan için şöyle bir plan nasıl olur acaba? (özellikle 2 kişi için)
-Arka tümüyle enlemesine (80-100 cm) banyo-tuvalet (bir bölümü depo olabilir),
-Sürücü ve yolcu koltuklarını da içine alan mutfak ve yaşam alanı (bu alanların düzenlenmesi için seçenek çok),
-Yaşam alanının üzerine asansör yatak.
Kabaca bu şekilde olan yerleşim planı, ayrıntılı bir çalışmayla çok geliştirilebilir. Asansör yatak olması nedeniyle, en ve boy sıkıntısı olmaz; çok rahat olur.. Aynı şekilde mutfak ve oturma grupları da çok rahat yerleştirilebilir. VW T4-5 Yüksek Tavan dememin nedeni, donanım yönünden bir hayli zengin olması. En ve boy açısından da şehiriçi kullanıma da çok uygun.

Bu basit yaklaşım, zenginleştirilebilir sanıyorum. Bilinen birşeyse, okunmamış kabul edersiniz...

Esen kalın.
Cavid Sezen

Ahmet bey model bulmuş olmak için değilde değişik alternatifler yaratmak adına önemli katkılar sağlıyor foruma, çok teşekkürler
tabi bu arada bizim karar verdiğimiz projelerde Ahmet beyin sayesinde gelişiyor

Tahmininiz doğru Cavid bey

2+1 ler Fiat Ducato, 3+1 ler Renault master

Model farklılaştırmak amacıyla bir konu altında topladım.

Düşüncenizde çok haklısınız. Kendi özgün modelinizi yaratabilirsiniz ki benim de amacım bu konuda yardımcı olmak adına bilgiyi siz dostlarımla paylaşmak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR