Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 177,856

Etiketler
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Cem görmesin, kışa imalata başlayabilir, paylaşımlar için teşekkürler

Yusuf ve Levent bey Dobloyu ben de düşünüyorum.
1,68cm kargo bölümü boyu (yatma durumunda ön koltukları ileri itmekle1,80cm yi bulur sanırım), 1,47 cm eni ve 1,30 cm yüksekliği ile idare eder herhalde.
Resimlerdeki gibi bir şeyler yapılabilir .
a61419.jpg

a61413.jpg

1.3 ile 1.9 yakıtları hemen hemen aynı fakat 1.9 çekişi ve gidişi çok güzel 1.3 gitsin diye habire gaza basıyorsunuz, uzun kasa 1.9 turbo dizel doblo bu iş için olur, gidişi önemli değil diyorsanız 1.3 vergisi daha az

Her iki doblo modeli de harikaymış. Şu açılır tavan işi nasıl halledilir acaba?
erdenbay' Alıntı:
Yusuf ve Levent bey Dobloyu ben de düşünüyorum.
1,68cm kargo bölümü boyu (yatma durumunda ön koltukları ileri itmekle1,80cm yi bulur sanırım), 1,47 cm eni ve 1,30 cm yüksekliği ile idare eder herhalde.
Kangoo da ön koltukları ileri itip öne yatırdığınızda, tabandan 30 cm. yukarıda yatak yapıldığında uzunluk 210 cm.
Ancak bu işin en zor tarafı, toparlanmak ya da yer değiştirmek gerektiğinde sürücü koltuğuna geçemiyorsunuz. Yeni çıkan uzun şase doblo ve partnerler bu iş için biçilmiş kaftan. Ön koltukları hiç işe karıştırmadan yatak yapılabilir arkaya. Ancak o araçların piyasa değeri göz önüne alındığında sanki H100 ya da L300 gibi araçlar daha mantıklı.
Herkesin ihtiyaç ve özlemleri farklıdır saygı duyarım. Önümüz kış. Yağışlar başlayınca bizim kangoo ile bir yere kıpırdayabileceğimizi sanmıyorum. Çünkü bu tür ufak araçlarla gidilen kamplarda bir şekilde dışarı taşmak gerekiyor. Benim kişisel tercihim yağmurda yağışta da içinde oturup, dışarıya taşmadan tüm ihtiyaçlarımı giderebileceğim bir araç yönünde olurdu.

Arkadaşlar aslında Ducato'nun yada PSA gurubunun yeni modelleri sanki semi integral gibi duruyor ekstradan bir değişiklik yapmanıza gerek yok yeterince geniş ve uzun bence 2 sene sonra camper yapımında aranan araç o olacak 2011 senesini sabırsızlıkla bekliyorum. ;D ;)

Bu foruma ilk yazmaya başladığımda olmazsa olmaz kriterlerim vardı. 4-5 kişilik yatma ve oturma kapasitesi de bunlardan biriydi. :smiley:
Oysa şimdi değil 12m3'lük ducato, 6m3 lük transporter türü bir şey olsa bile devasa bir hacimmiş gibi gelecek. :smiley:
Yeri gelmişken değinmek istediğim bir konu var.
İçinde yaz kış yaşanabilecek donanımlı ve çok büyük bir karavanınız olduğunu hayal edin. 5,5m.uzunlukta, 2,15m. eninde alkovanlı bir model olsun mesela. Toplamda 12m2'lik bir alanda yaşayacaksınız. Ailece çok rahat edeceğinizden eminim.
Yetmedi mi, haydi biraz daha hayal kuralım ve ölçüleri biraz daha büyütelim. Kamyon ya da otobüs karavanlardan
olsun. boyu 12m., eni de 2,5m. olsun. İşte budur. İçinde sürekli yaşanabilir diyorsunuz değil mi? Oysa belki de hepi topu 25m2'lik bir alandan bahsediyoruz.
Peki, ne kadar ergonomik düzenlense de 25m2'lik bir evde yaşamayı düşünür müsünüz?
Bırakın 25m2'yi, 100m2 evler bile küçük geliyor gözümüze.
İnsanoğlunun isteklerinin ne kadar doyumsuz olabileceğini, hayatımız boyunca ne kadar fazla eşyaya sahip olduğumuzu, hiç kullanmadığımız halde ne kadar fazla stok yaptığımızı gözler önüne sermiyor mu bu örnek?

Sevgili Cem karavani evle kiyaslamak yanlis sen de biliyorsun. Daha azla yasamayi, duzenlerine alternatif olusturmak icin tercih edenlerin secimi. Yani senin arabada yatip uyumak hayati farkli bir pencereden algilamaktan baska ne olabilir? Karavan evle veya insanin rutin yasam duzeniyle yarismamali, kiyaslanmamali. Hatta onun tam tersi olmali. Camper insana daha fazla alternatif bir hayat sunuyor. Hele senin araba en superi. Mikro camper. Tadini cikar.

insel' Alıntı:
Sevgili Cem karavani evle kiyaslamak yanlis sen de biliyorsun. Daha azla yasamayi, duzenlerine alternatif olusturmak icin tercih edenlerin secimi. Yani senin arabada yatip uyumak hayati farkli bir pencereden algilamaktan baska ne olabilir? Karavan evle veya insanin rutin yasam duzeniyle yarismamali, kiyaslanmamali. Hatta onun tam tersi olmali. Camper insana daha fazla alternatif bir hayat sunuyor. Hele senin araba en superi. Mikro camper. Tadini cikar.
İnsel hocam kıyaslama yanlış biliyorum ama 25m2'lik bir karavanım olsa içinde sürekli yaşayabilirim diye düşünmeden edemiyorum :D
Benim araç konusuna gelince, sonbahar-kış ayları, gevşer mikro-kamperin yayları :D Şimdiden içime sıkıntı çöktü. :-\ ???

bütün gelgitlerime rağmen ben 12m3'lük dukatoların en iyi ideal ölçüler olduğuna kanaat getirdim, hatta bir ara Oğuz beyin 15m3 araç tavsiyeleri kafamı bayağı kurcaladı ivekoların 15m3 araçlarına çok baktım fakat kamp alanlarına giriş çıkış kolaylığı, şehir içi kullanım kolaylığı ve rahat hareket kalibiyeti nedeniyle, araç büyüdükce sıkıntılarıda büyüyor bence, hele bir gözlemim var evlere şenlik almanyadan bir amcamız motokaravanla kaldığın kampa geldi, extra uzun bir araç arka dingil den geriye doğru şaseyi 2m daha uzatmışlar akıllara zarar, giriş rampa, kampa daha girerken en arkayı sürte sürte girmek zorunda kaldı girdiği yerden dönemedi araç sıkıştı kaldı bir hafta kaldı sabahtan akşama kadar hasarlarını onarmaya çalıştı ağzından çıkan tek söz vardı tekrarladığı, görmemişler gibi bu kadar uzun karavan niye aldım, rahat gezebilmek için bence en ideal ölçü. yaşam alanınızı pratik çözümlerle arttırabiliriz, şuan 12m3 ölçülerinde 4 kişi rahatca konaklayabiliyor buda çok iyi bence

buralpdi' Alıntı:
bütün gelgitlerime rağmen ben 12m3'lük dukatoların en iyi ideal ölçüler olduğuna kanaat getirdim, hatta bir ara Oğuz beyin 15m3 araç tavsiyeleri kafamı bayağı kurcaladı ivekoların 15m3 araçlarına çok baktım fakat kamp alanlarına giriş çıkış kolaylığı, şehir içi kullanım kolaylığı ve rahat hareket kalibiyeti nedeniyle, araç büyüdükce sıkıntılarıda büyüyor bence, hele bir gözlemim var evlere şenlik almanyadan bir amcamız motokaravanla kaldığın kampa geldi, extra uzun bir araç arka dingil den geriye doğru şaseyi 2m daha uzatmışlar akıllara zarar, giriş rampa, kampa daha girerken en arkayı sürte sürte girmek zorunda kaldı girdiği yerden dönemedi araç sıkıştı kaldı bir hafta kaldı sabahtan akşama kadar hasarlarını onarmaya çalıştı ağzından çıkan tek söz vardı tekrarladığı, görmemişler gibi bu kadar uzun karavan niye aldım, rahat gezebilmek için bence en ideal ölçü. yaşam alanınızı pratik çözümlerle arttırabiliriz, şuan 12m3 ölçülerinde 4 kişi rahatca konaklayabiliyor buda çok iyi bence

MERHABA ABİ GECENİN BU VAKTİNDE SANA Bİ ARAÇ TAVSİYESİNDE BULUNMAK İSTERİM İMKANIN VARSA
http://www.sahibinden.com/15_000_km_de_sifir_denecek_ticari_arac-42WQQaXQQ16703407WQQpXQQdisplayitem BU ARACA Bİ GÖZ GEZDİR ARADIĞIN ARAÇ TAN FAKAT BU YENİ KASA SEN ÖNCEKİ KASALARA BAKIYOSAN KUSURA, RAHATSIZ ETTİĞİM İÇİN FAKAT BU ARAÇTA İYİ Bİ PAZARLIKLA ALINIRSA UUN YILLAR SORUN ÇIKARMADAN KAFAN AĞRIMADAN KEYFİNİ ÇIKARIRSIN

Zarena aramıza hoş geldin,verdiğin linkteki arabadan bahsediyordum bende aracın içi çok güzel eski kasa gibi çok girinti ve çıkıntıları yok nerdeyse dikdörtgen gibi mobilya uygulamak dahada kolay olacak diye umuyorum bir artısıda orta kapı ön tarafa yakın arabanın kasasını ikiye bölmüyor mutfak tezgahının yarısı kapı engeline takılmayacak benim arabanın projesine göre.2007 model olarak çıktığına göre 2011 yılında ötv'den düşüyor o zaman yeni aracımızı yapabiliriz sanırım. ;)

Sayın Zarena ilgin için çok teşekkür ederim, alacağımız araç ötv için 5yaş veya daha büyük olmalı yani şuan maksimum 2004 model bir araç alabiliyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri