Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 178,633
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

iste budur cok begendim. arabanin orjinal panellerini kullanip sadece genisletmisler.

Etiketler

Levent bey, hacimsel olarak söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama fabrikada yapılmamış genişletmenin nelere mal olacağını bilmek çok zor. Atılan puntolar,kaynajlar, kesilen kuşaklar olarak bakınca dikkatli olmakta fayda var derim. Kaportadan anlayanların bilgisine ihtiyaç var gibi.
Oğuz

hacimsel olarak örnek verdim, bu ölçüler kafanızdaki projeye uygun olduğunu düşündüm, kaporta işciliğine birşey diyemem sağlam yapılmışda olabilir sorunluda olabilir.
eğer kanunlar müsade ediyorsa ve bu işlemin herhangi bir sakıncası yoksa bizim düşündüğümüz dukatoların genişliğini 2-2,10m taşıyabiliriz ve iç hacimleri biraz daha rahat olur

Yakın zamanda yapıldı ise yasal bir işlem olduğunu zannetmiyorum. Koltukta emniyet kemeri, abs, proje ölçülerine uyum gibi ince detaylar aranırken, aracın kesilmesi/biçilmesinin
uygun olmasını düşünemiyorum. Gene de burası Türkiye :smiley:
Oguz

araç sabhibinden.com da ilan no:15850305
2003 model eğer 2003 -2004 de yapıldıysa kanuni yoldan yapmışlardır, öbür türlü ise nasıl hallettiler bilmiyorum

evet arka tarafını bende beğenmedim, o kadar uğraşmışlar emek harcamışlar arka tarafı biraz daha güzel yapabilirlerdi

İlginc bir tesadüf yine :smiley: arac 54 plaka. Bu aracı alan plaka değişikliği yapmaya kalkarsa başının çok ağrıyacağı konusunda iddaya girebilirim :smiley:)))

osak' Alıntı:
İlginc bir tesadüf yine :smiley: arac 54 plaka. Bu aracı alan plaka değişikliği yapmaya kalkarsa başının çok ağrıyacağı konusunda iddaya girebilirim :smiley:)))
Ömer bey niye böyle yazdınız? merak ettim?

Adapazarında yapılan ve 54 plaka ile karavan ruhsatı alan aracların (benim bildiğim 2-3 tane var) daha sonra plaka değişikliklerinde sorun yaşandığını biliyorum. Hatta bir ağabeyin bu değişimde trafiğe büyük cezalar ödediğini ve sonra üretici firmaya dava actığını biliyorum. :smiley:)))
Sadece bu plakayı da görünce bir anda çağrısım yaptı :smiley: Adapazarı firmalarından alacağınız bir motokaravanın plakasının 34 plaka ile cıkarılmasını isteyin bakalım ne cevap verecekler :smiley:)))

Ömer bey ilginç ve bir o kadar da iddialı bir konuya değinmişsiniz. Bence üreticilerin artık olaya daha ciddi yaklaşması ve standartlarını yeniden belirlemesi gerek...

benzerı basıma gelen bır olaydan yola cıkarak aklıma gelen bır tedırgınlık ve sonucunda acmaza suruklenebılme suphesı hakkında soylemek ıstedıgım bır konu var. gecmıs zamanlarda edırne plakalı bır aracı arkasında cekı demırı oldugu ıcın ıkıncı el olarrak satın almıstım. ruhsat devrı safhasında ızmır trafıgı daha onceden eskı sahıbı uzerındekı ruhsatta "romork takar " ıbaresını yok sayarak yenı ruhsat tanzım edılmıs veeskı tescıl burolarına gıdıp gorunum alma tesebbusumde cekı demırının sokulmesını ıstedıler . aracı bu sekılde satın almıs oldugumu ve eskı ruhsatı uzerınde romork takar ıbaresının yazılı oldugunu belırmeme ragmen kesın ve sert bır yanıt aldım "proje tastıkını goster". tabı kı edırneden bu evrakın getırtebılmesı ve burokrası karmasasına gırme korkumdan dolayı kendıme adıma proje tastıkı yoluna gıtmıs tım.
asıl soylemek ıstedıklerım , soyle kı : eskı ruhsatı uzerınde motorkaravan ve benzerı serhı tasıyan camper tıpı aracların orjınal kupanın arka bolumunun kesılmesı ve daha sonradan alkovan sıstemlı kasa yapılarak arac uzerındekı degısıklıklerı kaydettırmeden ruhsat serhınde bıcım ıfade edılmeyıp sadece kamp aracı ıfade eden terımler yazılı oldugu ıcın ılk tecrubelerde fark edılememektedır. aklıma gelıyor. boyle habersız ve sonradan ıc ve dıs gorunumlerde , tamır ve bakım safhaları bahane edılerek projesız degısıklıkler nedenı ıle kısılerın basının derde gırebılecegı ve daha sonradan yenıden bır aracı karavan-a cevırıyormuscasına bır burokrası acmazının ve de zarara ugrayabıleceklerı gıbı bır dusunce tasımaktayım . bu dusuncelerımle bırılerının dırekt olarak bır seyler yaptıgını ve jurnalcılık yaptıgımı zannedılmemelı . en ıyısımı : orjınalı dısında bır arac alırken degısıklık ve ılavelerı gosterır tastık edılmıs projeler dosyasının da teslım alınmasında yarar goruyorum . ınsana yetkılı mercılerde "goster o zaman belgelerını" dedıklerı zaman cok kotu oluyor.
sevgı ve selamlarımla mehmet.

not: kım bılır bu senaryo daha onceden coktaaaaan fılm yapılmıs olabılır(dıkkat)

Bizim herkesi ama öyle ,ama böyle adapazarlı yapma niyetimizin 2 ayağıdır bu olay,birinci ayağı karavan imalathanelerini adapazarına taşımak sonra da hiçbirşey olmaz deyip,5 sene sonra ruhsatı değiştirirsiniz lerle size karavan aldırmak.ZORLA ADABAZARLI YAPMA GRUBU-DEVRİMCİ HAREKET, KARAVAN AYAĞI BAŞKANI MAYISTOSBÖCEE
Sloganımız 'HERKES BİRGÜN (ZORLADA OLSA)ADABAZARLI OLACAK'

osak' Alıntı:
Adapazarında yapılan ve 54 plaka ile karavan ruhsatı alan aracların (benim bildiğim 2-3 tane var) daha sonra plaka değişikliklerinde sorun yaşandığını biliyorum. Hatta bir ağabeyin bu değişimde trafiğe büyük cezalar ödediğini ve sonra üretici firmaya dava actığını biliyorum. :smiley:)))
Sadece bu plakayı da görünce bir anda çağrısım yaptı :smiley: Adapazarı firmalarından alacağınız bir motokaravanın plakasının 34 plaka ile cıkarılmasını isteyin bakalım ne cevap verecekler :smiley:)))

Bu konu bilinen teknik bir konu. Denizli'den bir bey karavanina Denizli plakasi takinca sorun yasadi. Ama son aldigim duyuma gore mahkemeyi kazanmis. Bir de bildigim cezanin trafik degil otv oldugu. Yani plaka degistirirken bunun otvsini ode diyorlar ve cingar kopuyor.
Kaynak gosteremem kulaktan duyduklarimdir.

mayıstosböce' Alıntı:
Bizim herkesi ama öyle ,ama böyle adapazarlı yapma niyetimizin 2 ayağıdır bu olay,birinci ayağı karavan imalathanelerini adapazarına taşımak sonra da hiçbirşey olmaz deyip,5 sene sonra ruhsatı değiştirirsiniz lerle size karavan aldırmak.ZORLA ADABAZARLI YAPMA GRUBU-DEVRİMCİ HAREKET, KARAVAN AYAĞI BAŞKANI MAYISTOSBÖCEE
Sloganımız 'HERKES BİRGÜN (ZORLADA OLSA)ADABAZARLI OLACAK'

Bulent Bey ben hanim tarafindan oraliyim. Beni listenizden cikartabilirsiniz. :D

iyiki bu kravan örneğini göstermişim, benim gibi birçok insanda başına gelmediği için bu konulardan habersizdir
adapazarılı olmak istemiyorum memleketimden memnunum :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR