Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 178,633
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

ark

vall bu site olmasa yandık..cok güzel bilgiler var teskk.. ben de cok uzun soluklu kamp düsünmediğim için t5 alıştım.hem de şehir içi ozel kullanıyorum.içini yaptırayım dedim orij..cok pahalı çozümler cıktı..reimo trio stil vs.ç orn erdal oto sırf mobil..1400eu+kdv? :pdiyor .
.ya neticede2 m2 bir mobilya..eger 17m3 vs olsa tabii ki uzun soluklu kamplar için o bedele girilir..
ben de daha ekonomik yollara yoneldim.. ;D

arac cok buyuk ollmadığı mobil küche sistemleri daha kafama yattı..seyahat giderken tak.sonra cıkar..arac da kuculmez diye düşündum.

boyle bir sistem de buldum..iyi de bir mobilyacım var.. ::smiley:
van esse mobil küche..bu siteden buldum zaten.. ayrıntılarını da vermişler..

yine de içimizdeki tecrübeli arkadaşaların fikirlerini beklerim.
sevg..
m.çolpan

Etiketler

Sayın poseidon57,

Yazınızda anlaşılması biraz güç olan kısaltılmış sözcükler var. Daha anlaşılır bir şekilde yazabilir misiniz?

Cavid Sezen

kusura bakmayın alışkanlıktan

sehir içi içinde kullanmak amacıyla2005 aldım..uzun süreli kamp yapmayı duşunmediğim için 2 kişiye(bir de kopeğim.) yeter mantığında yani..
içini yaptırayım dedim..cok yuksek fiyatlar cıktı..bu araca uygun reimo trio stil vs cok ucuk rakamlar da..yerli firmalardan erdal oto ile gorüştüm sırf mobilyaya 1500eu+kdv gibi bir rakam cıktı :p

neticesi 2m2 bir mobilya..hani sitedeki 17 m3 araclar ve uzun süreli kamp dusuncesi olsa tamam
gerci cok iyi bir mobilyacım var..yaparız dedi benzerini de yine de aracın içinin küceleceğini dusunuyordum..
neyse ki bu site var...burada van esse kampinc küche diye bir siteden ilham aldım..
hiç aracın içini yatağı kucultmeden arka bolume yerleştirmişler pratik geldi bir an.. ::smiley:
kafamda içeri bir buzdolabı..bir masa koyarım..
onlar sabit kalır[vipler ]gibi.
arkaya da o seyyar uniteyi yaptıririm..seyahat cıkacağım zamanda takar sonra indiririm dedim.. ;)
arac 8+1. minubus .o zaman sadece 4+1 e dondürürüm..kamp tasıtı projesine de gerek kalmaz sanırım.. ;Dancak pratikte kulanım da yapımda neler le karşılaşırım o da ayrı..
bu konu da cok tecrübeli arkadaşların olduğunu biliyorum..
eğer bu konuda fikirleri olanlar varsa cok sevinirim..

bana bu sitedeki arastırmalarıyla ilham veren tüm arkadaslara teskkur ederim.

sevg

mehmet çolpan

belgesel çekimlerinde ve expedition turlarında kullanılan 6 çeker karavanlar, siteyi inceleyin, Videoları mutlaka izleyin, adamlar düşünce ve teknoloji olarak nerelere gelmişler görün....

http://www.unicat.net/en/index2-Unicatour.html

GEX63HD-MANTGA6x6.1-560[1].jpg

EX63HD-MANM4x4Doka.5-560[1].jpg

EX63HD-MANM4x4Doka.6-560[1].jpg

EX63HD-MANM4x4Doka.7-560[1].jpg

EX63HD-MANM4x4Doka.8-560[1].jpg

Sevgili Yusuf,

Sana ve başka arkadaşlarıma katkım olduysa ne mutlu...

Sevgilerimle

Ahmet beye bende teşekkür ederim emekleri için, bizlere hazır malzeme sunmasından dolayı işlerimizi bayağı kolaylaştırdı
sevgiler saygılar

Merhaba ;

İsmim Ercüment Oğuz. Bir süredir sitenizin çeşitli bölümlerinde gezip, seviyeli, meraklı, keşfedici ve çok bilgilendirici yazılarınızı okuyarak bilgi ve görgümü arttırmaya çalışıyorum.
Moto karavan olayı, birçok insan gibi benim de ilgimi çekiyor. Sitenizde bu konuda çok güzel yazılar var. Bende çok güzel hazır bir karavana nakit para ödeyip ve sadece kontağı çevirerek yola koyulmayı isterdim ama... ülkemiz şartlarında maalesef bu çok kolay değil. Bu durumda bunun daha zahmetli yolunu seçip bir araç satın alarak bunu donatması yöntemine döndüm. Aracı satın aldıktan sonra param oldukça bir parçasını daha yaparım diye düşünüyorum. Bu amaçla sizlerden yardım istemenin daha uygun olacağına karar verdim. Sorularıma yanıt verirseniz çok sevineceğim.

- Almayı düşündüğüm araç ISUZU MD 27 yada muadili bir midibüs. Elbette 2 el olacak. Neden bu araç derseniz, aracın kendisi zaten çok uzun kilometreler yapabilen bir motora sahip. Yanılmıyorsam Türkiyede 1.000.000 km motoru açılmadan giden Isuzu araçlar var. Yedek parça ve motor problemi olmaz, olursada ucuz olur diye düşünüyorum. Araç yüksek tavanlı, içinde ayakta durmak çok rahat. Altında bagaj kısımları var, her türlü depoyu, aküleri ve fazla eşyayı oralara yerleştirmek daha kolay olur. Ayrıca araç oldukça uygun fiyatlarla satılıyor, 7.000.- TL ile 15.000.- TL arasında çok güzel görünen araç ilanları var.
- Muhtemelen gözden kaçırmış olabilirim ama bu cins araç kullanan üyeniz varmı ?
- Varsa bu araçların artı ve eksileri nelerdir ?
- Bu araçlar için yapılmış bir iç tasarım planı yada resmi olan varmı ?
- Bu araçların kendinden klimalı olan cinsleri var, öyle bir çeşit almak daha mı iyi olabilir ?

Şimdilik sorularım bunlar. Hepinize teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Ercüment Oğuz

Sayın Yasiko da bu araçlardan düşünüyordu sanrım onda daha fazla bilgi vardır.Bende zamanında eski köy otobüslerinden yapmayı düşünüyordum içinde sürekli yaşama palnlarımdan dolayı sizin istediğiniz de onlara yakın sayılır.Fikir olarak çok negatif yanları yakıtı,büyüklüğünden kaynaklanacak sorunlar büyüklüğünden kaynaklanan sorunlar tecrübe ile aşılır yakıtta motor bakımlarını zamanında yaparsanız çok fazla yakmaz sanırım (bizdeki mitsubishi yeni motorlu 0,33 tl yakıyor) ama sonuçta yazdığınız rakkamlar eski bir modele denk geliyor ve bu araçlarında hemen hemen hepsinin ticari olarak kullanıldığı düşünülürse kullanan yada yolculuk ta bile soracağınız kişilerden bir bilgi çok rahat alırsınız benim tahminim0,40-0,50 tl arası yakar.
Pozitif yanları saymakla bitmez.Tek başına büyüklüğü bütün ayıbını örtüyor zaten.Aklıma şimdi geldi sayın impesa da böyle bir otobüs var oda bu tarz birşeyler yapacaktı.Bu konuyu görürse cevap yazar zaten.İkinci büyük artısı fiyatıdır.Daha bir sürü şey yazılabilir ama özünde bunlardır bana göre
Bölümümüze hoş geldiniz.

Merhaba ;

Sn. Bülent Yazıcı ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz arkadaşları arayıp fikirlerini öğreneceğim.

Saygılarımla.

Merhaba
Eşimle bir aylık bir avrupa seyahati düşünüyoruz karavanla, çok istesemde satın almak pek mantıklı görünmüyor bu ara.
Kiralama konusunda bilgisi olan ve modellerle ilgili tavsiyesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Sevgiler

sahibinden com da satışa sunulmuş, bana tamda Oğuz bey'in istediği tarzda bir camper gibi geldi

15850305orr.jpg

1585030578b.jpg

Merhaba ;

Bu karavanın ilan detayını da verirseniz (ilan numarası) çok güzel olacak.

Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR