omnitemporal
MURAT ERDOĞAN
Sadece emniyet kemeri varmı diye bakıyorlar
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu işe karavan ruhsatı almadan, minibüs ruhsatı ile devam edeceğim sanki. baktığım araçlar arasında, yavaş yavaş, 9+1 içinde buzdolabı olan bir modele doğru kayıyorum. internette araştırdığım kadarıyla fazla koltukları sökünce ve koltuk bağlantı kısımları kalınca mevzuata göre sorun olmuyormuş. bu benim işimi görür. sonuçta tek başıma yola çıkacağım. en önemlisi benim için araçta yatabileceğim bir alan. sonra buzdolabı, nevaleyi soğuk tutmak lazım . gerisi tefarruat. gerekirse kervanı yolda düzeceğiz.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. daha önce araba ile tek gecelik kamplar yaptım. o iş hoşuma gittiği için minibüse geçiyorum. ama karavan için daha erken olabilir düşüncesindeyim. bu sene minibüs, eğer devam edecek olursam önümüzdeki sene campervan olarak yola devam umarım
tabi fikirlerinizi almak benim için önemli ve teşekkürler
Açıkçası araştırma yaparken bir yerlerde okudum. Tüv Türk ve karayoları mevzuatından birindedir. bakayım bulabilirsem buradan paylaşırım. Mevzuatta yazanı aslında kendi aklımca yorumladım. yanlış olabilir. çünkü bu konuda gerçekten net bir şey yok ve anladığım Tüv Türkte muayene yapana kalıyor. biraz dişli olunursa belki sorunsuz geçilebilir.Hocam şu "9+1 minübüs ruhsatlı alıp koltukları söksekte mevzuatta sorun olmuyor" için kaynağımız nedir? Detaylı bilgiyi nerden alabiliriz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
öncelikle bilg için teşekkürler.Çarşamba günü camper'a çevrilmiş aracımla TUV de şansımızı denedik. Reimo tavana hiç bakmadılar. Karavan ruhsatı da istemediler. Araç 4+1 panelvan kamyonet olarak geçiyordu. Koltuk sayısı tutunca işler bitti. Muayeneden geçtik....
Koltuk için sabit ve kemerleri olması yeterliymiş. Nasıl bağlantı yaptığına bakmıyorlar.
SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu haliyle ruhsatta kamyonet yazarken mi muayeneden geçti bu araç.. helal vallaEvet koltuk konusunda oldukça hassaslar. Esneme olmayacak. Kemer sayısı yolcu sayısı kadar olacak. Hatta kemer kendini topluyormu ? Bu bile önemli. Bizde bir sıkıntı çıkmadı. Araçta reimo pop up tavan var. İçerisinde de reimo tarzı standart dolaplar var. Yatar olabilir koltuk, 360 dönen ön koltuklar, ocak ve evye vardı. Bir ihtimal sıkıntı çıkar diye ocağı söküp dolaba koyduk. Neyse ki burası niye boş diye sormadılar bile.
Evet koltuk konusunda oldukça hassaslar. Esneme olmayacak. Kemer sayısı yolcu sayısı kadar olacak. Hatta kemer kendini topluyormu ? Bu bile önemli. Bizde bir sıkıntı çıkmadı. Araçta reimo pop up tavan var. İçerisinde de reimo tarzı standart dolaplar var. Yatar olabilir koltuk, 360 dönen ön koltuklar, ocak ve evye vardı. Bir ihtimal sıkıntı çıkar diye ocağı söküp dolaba koyduk. Neyse ki burası niye boş diye sormadılar bile.