tayfunvw
Kamp II
Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey
facebook ekleyin. tayfun güner
facebook ekleyin. tayfun güner
Merhaba cevap gelmemiş ben yinede söyliyim değerli dostlara..Ynt: Motokaravan Olarak Vw Grubu Araçlar Hakkında Herşey
Tayfun Bey facebooktan yazmıştım ancak meşgul olduğunuz için yanıtlayamamıştınız. Facebook'u kapattım. Bu yüzden soruları burdan yanıtlar mısınız? Böylece başkalarına da faydası dokunur belki.
1) t2'nin çok fazla yaktığını ve lpgnin de çözüm olmadığını söylemiştiniz. Hava soğutmalı motorda lpg kullanmak tamamen sağlıksız ve tehlikeli mi? Tehlikeli değil ise lpg ile kullanımda ne kadarlık bir performans kaybı olur?
2) 1600cclik kamlumbağalar yokuşta rampada vs. yürüyor ve güven veriyor. T2lerde rampada hafif eğimli yolda sıkıntı olur mu? Yani tabi araçtan çok iyi bir performans beklenemez ama kaplumbağa kadar güven verir mi?
İlginize teşekkür ederim.Merhaba adaş,
Mesaj yazılalı 1 ay olmuş ama olsun..
Bende bir T3 karavan kullanıcısıyım. Bu benim 2. T3 'üm. Kendimce tavsiyelerde bulunabilirim sadece.
Kaporta ve taban önemli evet, çürük olmazsa rahat edersin. Ama ufak tefek kusurlar halledilir öyle çokta dert değil.
Bence motor daha tehlikeli. İmkanın ve tanıdığın varsa bir vw ustasına göster mutlaka. Yoksa uzunca bir tur at araçla. Özellikle yokuşta deviri düşür ve neler oluyor bir bak. Araba yığılıp kalacak mı? yoksa kalkıp devam edecek mi?
Sen aracın yanına gittiğinde araç çalışıyor muydu? yoksa seninle beraber mi kontak basıldı? Bu numara motorsikletlerde de çok yapılır. Motor soğukken ateşleme sorunları varsa. Sen gelmeden önce motor ısıtılır ya da çalışır tutulur ki tekrar marş bastığında tık çalışsın.
benzinli - dizel bence çok det değil. zatan kaldıki herşeyi içinen sinen bir araç bulduktan sonra benzinliydi dizeldi çok dert etme bence. He genel kanı olarak 1.9 td olan kare farlar daha dayanıklı hatta şu anda adana'da satılık var bir tane forumdan bir arkadaş toplamıştı bence başarılı.
Alacağın aracın, bütün düğmelerini tek tek çalıştır.Kurcala, bütün kapıları aç kapat, kilitle aç. Çalışmayan ve eksik yerler bir bir ortaya çıkacaktır. Sahibi her dokunduğun yerde kıvırmaya başlıyorsa( ya o gçen gün bozuldu, ya onun sigortası atık 5 tl işi var.. gibi) bence uzaklaş ya da aracın fiyatı makulse ve gözün bu noksanları kendi başına yapmayı göze alıyorsa sorun yok demektir. Mesela ben aracımı aldığımda 1 sis farı, silecek fiskiye motoru, çakmaklık, korna arızalıydı. Hepsini kendim söktüm tamir ettim veya değiştirdim.
Şehir belirtmemişsin. Ben kocaeli'deyim. yakınsan elimden geldiğince yardım ederim.
Sayın Bartek teşekkürler.Bildiklerimi yaziyim. Karavana donerse en fazla 1+2 olur,
arkayi tamamen karavana donustururseniz tabii.Orjinal koltugu soktukce sayi azaliyor.
Cityvan daha avantajli..cam olmamasindan arkada.
Filmli camlar tuvden hafif kusur geciyor. ruhsat yenilenirken mecburen hepsini sokuyordunuz . Yonetmelik degisti ,son durumu bilmiyorum.
1.9 tdi iyi motor sayilir turbosuna dikkat edilmis ise. Arac durmadan 1-2 dk rolantide bekletilmis ise.
O zaman koltuk için sertifika falan istemiyorlar.Hocam aynısından bende vardı, arka üçlü koltuğu yatak olabilen koltukla değiştir, o haliyle muayeneden geçiyor,
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi