Moğolistan Seyahatim, Göçebe Çadır Yaşamım, Moğol Kültürü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çelebi Alper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,943

Çelebi Alper

Dünya gezgini
Yer
İstanbul
Web
www.celebialper.com
Merhaba,

Çin'den Transmoğolistan Expresi treniyle Gobi Çölü'nü aşarak gittiğim Moğolistan'da Ulan Bator'da kaldıktan sonra yolsuz arazilerde yolculuk yaptım, gerçek göçebe ailenin çadırında kaldım ve Budist manastırlara, Şaman çadırlarına, Orhun Yazıtları'na, Karakurum'a gittim. Yazılarımın birçoğu bloğumda yayınladım, diğerlerini de yakında düzenleyip koyacağım. Moğolistan'a veya gezdiğim 35 ülkeden herhangi birine gitmek isteyenlere yardımcı olurum.

http://www.celebialper.com/category/mogolistan

Naadam Mogolistan.jpg

Etiketler
Ynt: Moğolistan Seyahatim, Göçebe Çadır Yaşamım, Moğol Kültürü

harika bir gezi olmus. Celebi lakabina yakisir :smiley:

Yemek hadisesi beni başka alemlere götürdü resmen ;D

Esas merak ettiğim bu adamlar, hayvanın ciğerini, dalağını, yüreğine çala kaşık dalarlarken, pirzolaya, antrikota, bifteklere ne olduğu

paylaşım için teşekkürler. Okumaya başladım bile

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri