Mobil Ufacık 12 V Klima

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fatih 34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,462

Etiketler
Selam,

Klima değil de buna soğutucu denilebilir. Klimanın çalışma prensibi çok daha farklı. Bu anladığım kadarıyla evaporatif soğutucu bu ürün. Çalışma prensibine göre ortam nemini yükseltir ayrıca nemli iklimlerde verim oldukça düşer.

Saygılar.

iyi niyetle yaptiginiz paylasim icin tesekkurler. ancak bu ve benzeri urunler vaat ettikleri faydayi maalesef saglamiyor.

Piyasada ev için olan vantilatörler var , su buharı dağıtıyor ve 1-2 derece düşürüyor ortamı ama nem oranını yükseltir mecburen , karavanda olmaz o yüzden.

Erke dönergeci gibi....7.5 wat ile hiç birşey olmaz. Ben bir ara şu üründen kullanmıştım. (Waeco Magic Cool) Yolda giderken üşütüyordu bile, bir kaç kez çok zorda kalınca üstüne de yatmadım değil. Sanırım az enerji ile sadece lokal soğutma işe yarayabilir. Mesela bunun giysisini yapan belki köşeyi döner :smiley:

Untitled.jpg

Sulu soğutucular yada serinleticiler diyelim iki çeşittir, biri su buharı verenler, diğeri sahra tipi yada samanlı klimada denilen daha çok orta doğuda kullanılan serinleticiler dir. Birinci seçeneği karavanda bende tavsiye etmem ama sahra tipi olan işe yarar. Tabi ki kompresörlü klima gibi olmaz, ama ortam ısısını hissedilir derecede düşürür diye biliyorum.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=NFc8FDvIxJY

Forumda daha öncede bununla ilgili fikrimi yazmıştım, biraz uzun olduğu için linkini atıyorum 27.mesaj

Selam,

Tüm evaporatif soğutucu sistemler tek mantıkla çalışır. Sıcak hava su ile temas ettirilir, su havadaki ısıyı alıp buharlaşır ve diğer tarafa girenden daha düşük sıcaklıkta bir hava çıkar. Ama bu bağıl nemi arttırır.

1-s2.0-S135943111634145X-gr3.jpg

Samanlı tip denen ürünlerde su ile ıslanan yüzey alanı arttırılarak daha fazla ısı transferi hedeflenir. Bugün bu samanın yerini özel kağıt petekler aldı. Radyatöre benzeyen bir yapıları oluyor.

Bu sistem yer kapladığı için şimdilerde nozulla havaya pulvarize su püskürtüp taneciklerin hızlı buharlaşması ile yine havanın ısısı düşer.

Sistemlerin mantığı aynı, uygulama şekilleri farklı. Giren havanın bağıl nem değeri ne kadar düşükse sistem o kadar verimli çalışır. Ayrıca oluşan nem de sizi rahatsız etmez.

Temperature%20Chart.jpg

İşim gereği bu sistemlerle tavuk kümeslerini soğutuyoruz, oradan biliyorum :smiley:

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR