Mitsubishi Pajero

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,399
Ynt: Mitsubishi Pajero

45 derecelik açıdan sonrası artık arabayı çekme değil kaldırma işlemi oluyor, bir de çamura battığını düşünürsek ısınması ve zorlanması normal ama bu durumlarda dinlendirerek çekmek gerek bence, vinç için ancak fabrika testlerinde yapılacak bir aşırı zorlama testi yapmışsın :smiley: iyi çekmiş yine
benim t-max hiç ısınma yapmadı şu ana kadar, meşhur Terkos gecemizde bile :smiley:

Etiketler

Elekttrik motoru ısınıyor çektiği akımı ölçtürürüm. ne olması gerektiğini kipapçığında yazardır inşallah.
fazla çekmesi yada az çekmesi veya her iki neden de ısınmasına sebeb olurmu?

Saygılar;

Deep' Alıntı:
Yüksel hocam, T-max kolay kolay ısınmaz bence, tamamen eğimle alakalı bir durumdu belli ki

Mert haklısın tamamen eğimle ve ağır şartlardan dolayı ısındı zannedersem

Böyle kötü bir yerde neredeyse 90 derecelik bir açıyla çekmek zorunda kaldık.Gerçi ilk fotoda hiç birşey yokmuş gibi görünüyor ama zaten bende zeminin görüntüsüne aldandım ;D
DSC00688.jpg

DSC00693.jpg

DSC00694.jpg

yuysal' Alıntı:
Benden başka Pajero kullanıcısı yok herhelde forumda.Uzun zamandır öyle boş boş duruyor bu bölüm.Birkaç Pajero fotosu ekliyeyim de belki bir canlılık gelir bu bölüme.

Senden başka Sevtap hanım var :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
Pajero iyi arabadır ama Yuksel'e sormak lazım.... Hangi noktada eksikliğini hissetti ve XJ'e geçti diye...

Benim Pajero dan xj ye geçmemin nedeni,ben aracımı günlük olarakta kullandığım için kısa şase pajero ile çocuklarım açısından sıkıntı yaratıyordu,özellikle küçük kızım için.Arabada her çocuk gibi oda uyumayı seviyor.Hal böyle oluncada tek kapılı bir araçtan uyuyan bir çocuğu çıkarması biraz güç oluyor.Bu sebepten kısa şaseyi uzun şase pajero ile değişmeyi düşünüyordum.Fakat kısa şase pajero olduğu haliyle off-road için mükemmel bir araç olmasına karşın uzun şasenin karın açısı ve uzaklaşma açısı nedeniyle.yükseltilmeden off-road için kullanımı imkansıza yakın.İşte bu noktada pajeronun yükseltme kiti v.b. başka parçalarının olmadığını gördüm.
Tamda ne yapayım diye düşünürken Mustafa abi ile tanıştık birazda onun aracının performansını görünce ve her ne ile ilgili olursa olsun aracın her türlü off-road a yönelik parçaları olduğundan xj ye karar verdim.

Fatih bence doğru seçim yapmışın.Amacının off-road ise ve ben aracımı başka bir şekilde kullanmıycam diyorsan Pajero (kısa şase) en iyi araçtır.(benim düşüncem) Tam 5 yıl boyunca hem off-road hemde günlük olarak kullandım (1988 model).Ha bu araç hiç sorun çıkarmadımı çıkardı elbette ama öyle çok sıklıkla arızalar vermezdi,Kolay kolay kırılmaz,parça olarakta ucuz denilebilir.
İtiraf edeyim henüz xj bana pajeronun verdiği keyifi veremedi,bazen aklım gidip geliyor bunu satıp tekrar pajeroya dönsemmi diye.

Saygılar;

Pajero 90 TDI sahibi olarak aranızdayım.
Aracımı Discovery den daha cok seviyorum.
Görüşmek dilegiyle
hepinize sevgiler..

TA2BE' Alıntı:
Pajero 90 TDI sahibi olarak aranızdayım.
Aracımı Discovery den daha cok seviyorum.
Görüşmek dilegiyle
hepinize sevgiler..
Bize biraz aracınızı anlatırmısız.. mümkünse bir kaç fotoğrafla birlikte... hem LR hem Pajero kullanan biri olarak neden Pajero? yada Japonlar mı demeliyim ::smiley:

Kıymetli Erdem kardeşim;
Bu pajero benim yaklaşık 10 değişik marka araç kullandıktan sonra İŞTE BENİM ARACIM BU dediğim bir alet.
Sahibi olarak her birini en az birsene veya daha fazla kullandığım markaların listesi şöyle: jeep cj5 ,jeep limited toyota land cruiser, lada niva, nissan pathfinder,mercedes gd300,discovery MPI, discovery TD5 (halen kullanıyorum), Unimog, belki unuttugum da vardır.
sonunda pajero da durdum. arazide mükemmel, yolda mükemmel,Masrafı az ,OEM parcaları bol ve ucuz.Problemsiz bir alet.Eskimek bilmiyor. Mekanik olarak çok dayanıklı. Kolay kırabileceğiniz bir parçası yık.
en önemlisi: Direksiyona oturunca nedendir bilmiyorum ama kendimi ÇOK MUTLU hissediyorum.İnan bana bu duyguyu diger hiç birinde yaşamadım.benim pajero 90 model kısa şase TDI motor.Mavi metalik renkli.ekstra bir ilave yok. standart bir araç. Torku çok güçlü.max hızı 140 seyir hızı 90..Teknik olarak soruların olursa cevaplarım.

Selamlar

merhabalar;
ben daha önce off road tecrübesi olmayan birisiyim ve 2003/4 model civarı bir pajero Pinin almayı düşünüyorum. bu aracı bana tavsiye eder misiniz.
birkaç motor seçeneği var; ben 1.8 GDİ olanının 5 kapılısını düşünüyorum. nasıl bir araçtır; tek aracım olacak ve şehir içinde de rahat kullanmalıyım bu aracı. bakım giderleri nasıldır? bilgi alabilirsem çok sevinirim.
şimdiden herkese teşekkür ederim.
saygılar.

Arazi kabiliyeti iyi olan,Pajeroya göre daha küçük bir araç.Daha önceleri,pajero kullandığım sıralar serviste ustalara sorduğumda eski nesil pajerolara göre.parçalarının çok pahalı olduğunu ve bakım masraflarının yüksek olduğunu söylemişlerdi.Bunların dışında gayet iyi bir araç olduğunu ve yakıtınında az olduğunu biliyorum.

Ekonomik olması için LPG düşünüyorsanız GDI motorlarda bildiğim kadarıyla uygulamada sorunlar çıkıyor, bu araçların nispeten ikinci elde ucuz olmasının sebeplerinden biride bu. LPG kullanmam, benzinle devam ederim derseniz gayet iyi bir araç bence. Forumdaki Pajero sevenlerden biride benim, 99 modeli bu kadar iyi ve sorunsuzsa 2003-2004 modeli kim bilir nasıldır.

TA2BE' Alıntı:
en önemlisi: Direksiyona oturunca nedendir bilmiyorum ama kendimi ÇOK MUTLU hissediyorum.İnan bana bu duyguyu diger hiç birinde yaşamadım.benim pajero 90 model kısa şase TDI motor.Mavi metalik renkli.ekstra bir ilave yok. standart bir araç. Torku çok güçlü.max hızı 140 seyir hızı 90..Teknik olarak soruların olursa cevaplarım.

Yalnız değilmişim...Bu araç we sürücüsü arasında bir bağ kuruluyor,Pajero hakkında söylenecek son söz bu : kendinizi çok mutlu hissedeceksiniz ;)

Merhaba arkadaşlar. Aranıza katılmaktan dolayı sevinç duyuyorum. 2 ay önce 1990 model pajero 2.6 aldım. Daha önceleri de amatörce offroad, outdoor işleriyle uğraşmış olsam da bu kendime ait ilk arazi aracım. Biz Samsun'da 3 pajerosu olan bir grubuz. Açıkçası ben çamur için lastik almak istiyorum, araştırdım araştırdım, inanın çıkmaza girdim. Sizler benim araç için hangi çamur lastiğini önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Bu arada; Pajeromun koltuğuna oturduğumda duyduğum mutluluğu anlayan arkadaşların varolduklarını görmekten de ayrıca mutluluk duydum.

1.jpg

2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR