Mitsubishi Pajero

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,424
Ynt: Mitsubishi Pajero

Aracınızın standart lastik ölçüsü ve aracı tek araç olarak mı yoksa sadece veya öncelikle off-road için mi kullanıyorsunuz?
Bu sorulara vereceğiniz cevaplar doğrultusunda bir kaç tavsiye de bulunabilirim.

Etiketler

Tek araç değil ama mutluluktan olsa gerek tek araç gibi kullanıyorum. Çamurda yüzümü kara çıkartmayacak bir lastik arıyorum, pek çok marka var. Ölçüler konusunda 30-80-15 şu an üzerinde bulunan lastikler. Ancak lastiklerle beraber jant takımı da almayı düşündüğüm için sanırım ölçüler büyük problem yaratmayacak. Gerçi bu konuda çok fazla bilgi sahibi de değilim. Teşekkür ederim ilginize.

Bence 32'' ölçüsüne denk gelen bir lastik işinizi görür. Geniş lastik aracın çekişini düşüreceği gibi zemini kazımasını, aracın ilerlemesini azaltır genişlik sebepli. Aracınızında 2.6 olduğunu düşünürsek 235/85/16 veya jantları muhafaza ederek denk gelen 15'' jantlı tercihler. Eğer yeni jant alacak iseniz arazi sürüşünde oluşabilecek darbeleri tolere edebilmek için saç jant almanızı tavsiye ederim.
Türkiye'de şu an yol izni olan en agresif desenli arazi lastikleri Insa Turbo marka Special Track modeli ve Silverstone Extreme. Daha sonra Federal Courigia geliyor. MT'ler arasında Maxxis, BF Goodrich, Kumho, Cooper gibi markaların ürünleri biraz daha agresif desenli. Federal ve Insa Turbo'nun fiyatlarının diğerlerine göre oldukça uygun olduğunu söyleyebilirim. Samsun'da yaşadığınız düşünürsek ben olsam en agresif desenli ürünü alırdım.
Samsun'dan Ladik tarafında off-road yapan arkadaşların gezi başlığında Pajero üzerinde bahsettiğim Silverstone'ların neye benzediğini görebilirsiniz.

Bridgestone M/T 673
Kumho MT KL71
Super Swamper SSR Radial/TSL
Super Swamper LTB
BFGoodrich Mud Terrain T/A KM
Maxxis Creepy Crawler Mud Terrain M-8090
Goodyear® Wrangler MT/R
Maxxis M 8080 MUDZILLA
Maxxis M-8060 Trepador***
Insa Turbo Special Track
Silverstone MT 117 Xtreme***
Federal Couragia M/T

Şimdiye kadar incelediğim lastikler bunlar. Yanına yıldız eklediklerim desen olarak daha çok beğendiklerim. Maxxis M-8090 Türkiye'de var mı yok mu çok bilemiyorum. Bu lastikleri İstanbul'da nereden görüp temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

öncelikle aramıza hoş geldiniz ben ladikten batuhan lastilk konusuna gelince silverstonenin eline su dökecek yok içinde ama ebat konusuna gelince sitedeki ebatların çoğu yok hem 15 jantta lastik bulmak problem olabiliyor biz bunun için 16 jantı tercih ettik.

Ben de az önce aradım firmayı ellerinde 35'' dışında 16'' jantla kullanılan model yok.

Bende uluslararası listede gördüm ama herhalde elinde olanı satmak istediğinden olsa gerek.

As lastikle görüştüm, bana ellerinde lastik varmış gibi konuştular ve tanesine 414 YTL gibi bir fiyat verdiler. Sonra buradan bir bayi arkadaşa arattırdım aynı yeri, lastiğin ellerinde hiç kalmadığını, 2009 başından önce de gelemeyeceğini, gelse de zaten onları Orman İşletmeleri vb. yerlerin toptan satın aldığını söylediler. Aynı şey Ankara'da Maxxis sattığını iddia eden ve elinde 8090 ve 8060 modellerinin bulunduğunu söyleyen bayi için de geçerli. Ellerinde lastik yokken (ki Maxxis'in ana ithalatçısı olan şahısı bulup konuştum) satmaya kalkan bir takım esnaflar var. Ne desem bilemiyorum artık.
Maxxis M-8060 Trepador lastik nereden bulabileceğim konusunda yardımı dokunabilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Bu arada Sevtap Hanım acaba sizdeki Maxxis hangisi?

Sevtap Hanım'da ki lastikler MT modeli.
Şu an bildiğim kadarıyla Federal'ler de yakında yeni parti geliyor. Aynı şey Insa Turbo içinde geçerli.
Maxxis lastikleri daha yeni devasa CJ7'si için Orkun aldı. Bence Orkun'a(JeepCJ7 rumuz) ve Federal için Mustafa Abi'ye (MK51) özel mesaj atarak tel no.'ları alabilirsiniz. Bende Federal'in kartı vardı ama kaybetmişim.
Insa Turbo için iletişim bilgisini ö.m. atıyorum.
MT'lerde en uygun fiyat ve iyi diş yapısına Marshall sahip. Mert arkadaşımız(Deep) o konuda size yardımcı olur.

MAXXİS LASTİKLERİNİN İTHALATÇISI BİLDİGİM KADARIYLA ANKARADA BİR FİRMA İSATANBUL GAZİ OSMANPAŞADA DA dagıtım deposu var internet sitesi www.abdulkadirozcan.com.tr dur istanbuldaki yeri bana çok yakın 1 km ilerimde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,772
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

SON KONULAR

Geri