Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BURAK BAYRAKTAROĞLU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,967
Ynt: Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

lokosit' Alıntı:
Davlumbaz değil , taş çamur fırlatmaması için çamurluğun arkasında kalan lastik aparatın ucuna hafiften sürtüyor.

Sadece orasıysa pek sorun yok gibi görünüyor.
Peki ön tarafta bi yerlere sürtmüyormu

Etiketler

ön tarafta bayağı geniş yer var sadece söylediğim yerde hafiften bir sürtme var.
Lastikçide yanımda bir arkadaş 4x2 L200 üne lastik araştırırken, 305/50R/20 cooper lastik önerdiler. Bu lastiğin yanında benim lastikler minyatür kalmasına rağmen lastikçi sürtme yapmaz diye ısrar etti. Daha önce taktığını sorun yaşamadıklarını söyledi. Benim lastik köşeye sürttüğünü söyleyincede bu durumu jantlarıma bağladı.
Sizce sığdırabilirmi?

Dün yeni lastiklerle 200km yol yaptım, asvaltta orijinal lastiklere nazaran 100km de 1lt daha fazla yakıt tükettirdi.

lokosit' Alıntı:
ön tarafta bayağı geniş yer var sadece söylediğim yerde hafiften bir sürtme var.
Lastikçide yanımda bir arkadaş 4x2 L200 üne lastik araştırırken, 305/50R/20 cooper lastik önerdiler. Bu lastiğin yanında benim lastikler minyatür kalmasına rağmen lastikçi sürtme yapmaz diye ısrar etti. Daha önce taktığını sorun yaşamadıklarını söyledi. Benim lastik köşeye sürttüğünü söyleyincede bu durumu jantlarıma bağladı.
Sizce sığdırabilirmi?

Sığdırılabilir, çünkü yanak ölçüsü oldukça düşük (50mm). Ancak o lastik ve jantla araziyi unutun. Zenci arabası gibi dolaşırsınız 20" jantlarla :smiley:
Sürtme jantlardandır offsetli oldukları için. Yoksa L200'e Mitsubishi galerisinde daha büyük lastikler takılıp satışa koyulduğunu biliyorum.
Kaldı ki yepyeni, jantını lastiğini söküp yeni jant lastik mi alacaksın ???
Bir de baştan söyliyeyim, bu lastik büyütme işinin sonu yok :smiley: Dur demek lazım bünyeye bir yerde :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
Sığdırılabilir, çünkü yanak ölçüsü oldukça düşük (50mm). Ancak o lastik ve jantla araziyi unutun. Zenci arabası gibi dolaşırsınız 20" jantlarla :smiley:
Sürtme jantlardandır offsetli oldukları için. Yoksa L200'e Mitsubishi galerisinde daha büyük lastikler takılıp satışa koyulduğunu biliyorum.
Kaldı ki yepyeni, jantını lastiğini söküp yeni jant lastik mi alacaksın ???
Bir de baştan söyliyeyim, bu lastik büyütme işinin sonu yok :smiley: Dur demek lazım bünyeye bir yerde :smiley:
Onur bey yazılanları bir daha okursanız kendi aracımdan bahsetmediğimi göreceksiniz.
Bir arkadaşın 4x2 sinden bahsediyorum, kendi aracımdan bahsetmedim. Daha başka jant lastik almaya niyetim yok.
305/50/20 32 inch e denk geliyor. Benim lastiklerden tam 1 inch daha yüksek, enini söylemeye gerek yok.

lokosit' Alıntı:
Onur bey yazılanları bir daha okursanız kendi aracımdan bahsetmediğimi göreceksiniz.
Bir arkadaşın 4x2 sinden bahsediyorum, kendi aracımdan bahsetmedim. Daha başka jant lastik almaya niyetim yok.
305/50/20 32 inch e denk geliyor. Benim lastiklerden tam 1 inch daha yüksek, enini söylemeye gerek yok.

Valla bir arkadaşınıza lastik bakmaya giderken size lastik önermişler gibi anladım ben defalarca okumama rağmen.
Anlatım bozukluğundan kaynaklanmış olabilir, herneyse.

Lastik ölçülerini nasıl çeviriyorsunuz bilmiyorum ama, 305/50/20, 32" e denk gelmez.

32x11.5-.. --> Yaklaşık 290-80-.. ölçülerine denk gelir.

Sizin lastiklerden yüksek olmasının sebebi de 20" jant olmasıdır heralde.

Erkan abi aydınlatacaktır.

lokosit' Alıntı:
Sizce sığdırabilirmi?
Onur bey laf yarıştırmaya gerek yok her şey yukarıda yazıyor. Yanımda bir arkadaşın 4x2 L200 ü olduğunu bahsettim zaten, bunda anlaşılmayacak bişey yok.Allahaşkına nasıl okuyorsunuz ??? Her neyse ;)
Lastik ölçüsün ü ben çevirmedim, program çevirdi.
Sen nasıl çevirdin?
Ben bu sitenin yalancısıyım http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14[attachment=1]

lastiiiik.jpg

Haklısınız.Jantın 20" olduğunu gözardı etmişim ben. Jant 20" olunca, doğru orantılı olarak lastiğin oranı da artıyor. 50mm yanaklı bir lastiğin 32" olması imkansız benim algıma göre çünkü 15" jant varmış gibi düşünüyordum. Fakat 20" jant olunca durum değişiyor.
Tam olarak aynı şeyden bahsetmediğimiz için karışıklık oldu. Benim 32" dendiğinde anladığım lastik 15" jantta olan offroad lastiği.
32-11.5-15 --> 290-80-15 ediyor, bu yanılttı beni. 20" falan bana yabancı jantlar :smiley:

http://www.kumholastik.com/ebatsource/834.asp

Ben yine buna benzer bir araca 305/40 R 22 takmıştım,krom jantlar felan ;D
Da tabi her ay geliyodu,lastiği yerdım-kestim-balon yaptım diye :D

Merhaba,
305-50-20=
305in %50 si (tek yanak lastik e kalınlığı X 2 =toplam yanak et kalınlığı
2,54 e bölüp inch olarak lastik et kalınlığı bulunup
cant çapı ile toplanır.

ekte kendi yaptığım bir program var.
yukarıya orjinal ölçüyü yazın,, aşağıya hedeflenen ölçüyü, hem toplam çap hesaplansın hemde lastik dönüş çevresi farkı hesaplansın. (%10 hızlı vs gibi)
bu sayede km sayacının nekadar hatalı göstereceği yada %kaç daha torklu bir ayna mahruti ihtiyacı olacağını hesaplayabliyorum.

Umarım işe yarar
Gökhan.

Lastik ölçülerini nasıl çeviriyorsunuz bilmiyorum ama, 305/50/20, 32" e denk gelmez.

32x11.5-.. --> Yaklaşık 290-80-.. ölçülerine denk gelir.

Sizin lastiklerden yüksek olmasının sebebi de 20" jant olmasıdır heralde.

Erkan abi aydınlatacaktır.

[/quote]

Ekli dosyalar

• Hesaplarım ben lastiğini for Gökhan.zip
    736 KB · Görüntüleme: 266

15x10 jant üstünde 33 çeviriyorum, 10cm yükseltme ve dodiklerden traşlama olduğu halde, geri geri giderken, artükilasyona girince yada araçta 5 yolcu varsa, direksiyonu tam çevirince hafiften sürtme yapıyor.
ve 33 ler hala gözüme ufak geliyor.
ben niyeti bozdum 5 cm body-lift sonra 35ler görünüyo ufukta.

slm aracımda su an 245-70--16 lastık uzerındekı jant orjınal jantı hıc bır oynama yapılmadı arac 4x2 l 200 bu lastık ebetlarını ne kadar buyutebılırım ve hangı lastıklerı tavsıye edersınız bı konuda yardımlarınızı beklyrm

barıs1981' Alıntı:
Selam aracımda su an 245-70--16 lastık uzerındekı jant orjınal jantı hıc bır oynama yapılmadı arac 4x2 l 200 bu lastık ebetlarını ne kadar buyutebılırım ve hangı lastıklerı tavsıye edersınız bı konuda yardımlarınızı beklyrm

ben 265-70-16 takmıştım o jantlara sorunsuz kullandım

bir düzeltme yapayım, 265-75-16 takmıştım 70 değil.
ayrıca ataşehir serviste sıfır km bir 4x2 araca 305 70-16 takıldığını görmüştüm orjinal jantları üzerine sergide duruyordu araç satılmayı bekliyordu hatta fotoğrafını çekmiştim, şaşırıp sormuştum bir problem oluyor mu diye, biraz hantallaşma yapar ama takılabiliyor demişlerdi.
Foto bulursam eklerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR