Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BURAK BAYRAKTAROĞLU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,969
Ynt: Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

cihanülker' Alıntı:
onur bende aynı şeyi söylüyordum arabanın orjinal 16 jantlarına , 33 e denk gelen bir lastik takılmazmı acaba ? merak ettim ,

275 /70/ 16 gibi yaklaşık 32 yapması lazım

Yok abi, bizimkilerin orijinal jantları 15-7" ya da 16-7" bilemedin 7.5" oluyor, jantın genişliği kurtarmıyor.. Bi şekilde sığdırılır da çok sakat iş.

Etiketler

lokosit' Alıntı:
Henüz teste çıkamadım. Buralarda lastik bulmak çok zor maalesef. Lastikçilere MT lastik dediğimizde aval aval bakıyorlar.Lastik bulabilseydim zaten elimde 16' jantda vardı ama bulamadım. Bu lastiğide Balıkesir merkezden bir lastikçi getirdi. Jantlarla birlikte 1350 tl e maloldu, 5 de taksit yaptılar.
Yarın krikodan inmiş haliylede bakarsanız farklı düşünebilirsiniz. Birazda bizim L200lerin çamurluk boşlukları yanıltıyor. Arkada sorun olmuyor ama önlere 33' takılınca sürtme yapıyormuş.

anladım mete bey tekrar hayırlı olsun , yeni resimleri bekliyoruz ;) ;)

cihanülker' Alıntı:
anladım mete bey tekrar hayırlı olsun , yeni resimleri bekliyoruz ;) ;)
Teşekkürler Cihan bey :smiley: Artık acemiliği bu lastiklerle atlatacağım:smiley:
Ne zevkli şeymiş çamurla oynamak. Çocukkende çok oynardım.
Çocukken annem kızardı ne bu heryerin çamur olmuş diye:smiley:), Şimdide hanım fırçalıyo ;D

mete yeni lastiklerin vede cantların hayırlı olsun.bol çamurlar.

bende bugun arabayı yükseltmek için helezonların altına takoz yaptırıyorum.sana soylemiştim, parçalardan sorunsuz fazlaca üretme durumu var.yapan arkadaşalarla konuştum haberin olsun.keşke bekleseydin yükseltme yaptıktan sonra daha büyük bir lastik takardın daha hoş olurdu.

nitroces' Alıntı:

bende bugun arabayı yükseltmek için helezonların altına takoz yaptırıyorum.sana soylemiştim, parçalardan sorunsuz fazlaca üretme durumu var.yapan arkadaşalarla konuştum haberin olsun.keşke bekleseydin yükseltme yaptıktan sonra daha büyük bir lastik takardın daha hoş olurdu.

yalın bey selam anlatmak istediğim buydu işte ,sizin araçlarda çamurluk dodikleri çok geniş ,küçük lastik ve jant kişisel fikrim yakışmıyor arabayı göstermiyor ,önce 4-5 cm yükseltmeyi yapıp ,sonrada uygun lastikleri takmak lazım en doğrusu bu ;) ;)

ben şu an 275-75-16 bfg at yi sorunsuz kullanıyorum.

sizin dediğiniz gibi yanak yüksekliği arttıkca zıplama esnekliğide artar diye düşünüyorum.

bu sebeple alacağım lastik cooper sst 285-80-16 olacak bundan sonra eğer varsa bu ölçüleri.birde ayana mahruti oranlarını değiştirmem gerekebilir.

nitroces' Alıntı:
ben şu an 275-75-16 bfg at yi sorunsuz kullanıyorum.

sizin dediğiniz gibi yanak yüksekliği arttıkca zıplama esnekliğide artar diye düşünüyorum.

bu sebeple alacağım lastik cooper sst 285-80-16 olacak bundan sonra eğer varsa bu ölçüleri.birde ayana mahruti oranlarını değiştirmem gerekebilir.

285/75 R 16 yapabilirsiniz :smiley:

nitroces' Alıntı:

Yalın bey aslında yükseltmeyi çok istiyorum ama aracı binek olarakta kullanıyorum. 2 takım daha lastiğim var 245 70 16, biri kışlık biri yazlık. Bu MT lastiklerle uzun yola çıkamam. Bu lastiklerimide yükseltilmiş araca takarsam komik bir görüntü olacak:smiley:) Şu an benim için en kullanışlısı bu olacak ama çamura girdikçe insanın iyice yoldan çıkası geliyor:smiley:) Bir süre daha geçsin belki suzuki yada niva tarzı bir araç alıp modifiye edebilirim.

CDM-SUBARU' Alıntı:
285/75 R 16 yapabilirsiniz :smiley:
Selamlar
Erkan bey Karda ve buzda MT lastikleri ile kış lastiklerini, fren mesafesi ve çekiş yönünden kıyaslayabilirmisiniz?
Kar yağdığında mt leri sökmelimiyim?

lokosit' Alıntı:
Selamlar
Erkan bey Karda ve buzda MT lastikleri ile kış lastiklerini, fren mesafesi ve çekiş yönünden kıyaslayabilirmisiniz?
Kar yağdığında mt leri sökmelimiyim?

Kar buz ve ıslak asfaltta MT lastikleri son derece tehlikeli.. Kış lastiği ile kıyaslanamaz bile, çünkü kış lastikleri asfalt kullanımı için yapılmış. Yani en güvenlisi.. MT lastikleri ani frenlerde kayar. Çok dikkatli olmak lazım. AT'ler bile inanılmaz kayıyor ıslak asfaltta.
Ayrıntılı bilgi gelecektir :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
Kar buz ve ıslak asfaltta MT lastikleri son derece tehlikeli.. Kış lastiği ile kıyaslanamaz bile, çünkü kış lastikleri asfalt kullanımı için yapılmış. Yani en güvenlisi.. MT lastikleri ani frenlerde kayar. Çok dikkatli olmak lazım. AT'ler bile inanılmaz kayıyor ıslak asfaltta.
Ayrıntılı bilgi gelecektir :smiley:
Teşekkürler, bazı arkadaşlar karda mt lastikleri kullanıyorlar, hatta karda iyi olduğunu söyleyenler bile var.
Kış lastiğinin kardaki performansı muhteşem, zincir takmaya bile gerek kalmıyor.(polis maalesef zorla taktırıyor)
sanırım birde krikoya ihtiyacım var

lokosit' Alıntı:
Teşekkürler, bazı arkadaşlar karda mt lastikleri kullanıyorlar, hatta karda iyi olduğunu söyleyenler bile var.
Kış lastiğinin kardaki performansı muhteşem, zincir takmaya bile gerek kalmıyor.(polis maalesef zorla taktırıyor)
sanırım birde krikoya ihtiyacım var

Basılmamış karda etkili olabilir mantıken, benim ATler de çok şaşırtmıştı beni basılmamış karda. Ancak buzda son derece tehlikeli, e basılmamış kar olan yerde buz da olacaktır :smiley:

Kriko araçta yok mu ? Yoksa High-Jack tarzı offroad kriko'dan mı bahsediyorsunuz ?

fastjunkie' Alıntı:
Basılmamış karda etkili olabilir mantıken. Ancak buzda son derece tehlikeli..

Kriko araçta yok mu ? Yoksa High-Jack tarzı offroad kriko'dan mı bahsediyorsunuz ?
Doğrudur High-Jack tarzı offroad krikosu ama bunu aracın neresine takacağız? Özel yermi yapılıyor acaba?
Yıllar önce 78 recordumda bu tarz kriko vardı ama onunda takılacak yerleri vardı. L200de böyle bir yer yok.

[attachment=1]

offroad kriko.jpg

lokosit' Alıntı:
Doğrudur High-Jack tarzı offroad krikosu ama bunu aracın neresine takacağız? Özel yermi yapılıyor acaba?
Yıllar önce 78 recordumda bu tarz kriko vardı ama onunda takılacak yerleri vardı. L200de böyle bir yer yok.

E koskoca kasa var ?? :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR