Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BURAK BAYRAKTAROĞLU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,974
Ynt: Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

lokosit' Alıntı:
Dar tabanlı lastikler yere daha fazla kuvvet uyguluyor. Yağışta ve karda bu önemli.
Karda ralli yapan araçlara bakarsanız motorsiklet lastiği gibi ince lastik kullanılır.

Bende geniş tabanın neden kuru zeminde daha iyi yol tuttuğunu anlayamıyorum:smiley:)

Şimdi tamam. Geniş taban olunca, aracın ağırlığı zeminde yayılıyor..

E kuru zeminde de, aracın bastığı yüzey daha fazla oluyor, haliyle sürtünme maksimuma ulaşıyor, (zemin kuru olduğu için sürtünme zaten fazla)

-- = normal taban genişliği (2birim)

---- = geniş taban genişliği (4 birim)

yani lastik önceden 2birim (--) tutuyorsa yolu, taban genişlediği zaman yani (----) 4 birim tutuyor asfaltı :smiley:

bilmiyorum anlaşılır oldu mu :smiley:

Etiketler

fastjunkie' Alıntı:
Şimdi tamam. Geniş taban olunca, aracın ağırlığı zeminde yayılıyor..

E kuru zeminde de, aracın bastığı yüzey daha fazla oluyor, haliyle sürtünme maksimuma ulaşıyor, (zemin kuru olduğu için sürtünme zaten fazla)

-- = normal taban genişliği (2birim)

---- = geniş taban genişliği (4 birim)

yani lastik önceden 2birim (--) tutuyorsa yolu, taban genişlediği zaman yani (----) 4 birim tutuyor asfaltı :smiley:

bilmiyorum anlaşılır oldu mu :smiley:
Vallahi bu saatte ne söylesen zor anlarım ;D ;D
Sabah yeniden okumam lazım ;D
İyi geceler ;)

İşin özeti şu;
Kaygan zeminlerde sürtünen alanın dar olması,birim alana binen kuvveti arttırıyor.
Lastik geniş olunca,kuvvet dağılıyor ve tutuş azalıyor.
Kaygan zeminde,yukardan aşağıya binen kuvvet önemli.

Kuru zeminde ise;
Sürtünen alan ne kadar fazla olursa,tutuş o kadar artıyor.
Kuru zeminde ise,sürtünme oluşturan alanın genişliği ... :smiley:

anadolu60' Alıntı:
285*75*16 lastik aracı yaklaşık 5 cm yükseltti penformans olarak biraz hantallaştırdı önceki lastik ebatım 235*70 16 idi

Sanırım 2. el aldınız aracı çünkü 235 70 16 orijinal ölçü değil.
Size tavsiyem araca powerbox takın gücü 173hp olsun sakin kullanımda yakıt tüketiminizde azalır.
Sürten yerleride traşlatabilirsiniz.(prontobasso nickli arkadaşın yöntemi)

Benım aracım da 40.000 Km ye ulastı.. yıl bıtmeden daha dogrusu garantısı bıtmeden bakımını yaptrmayı planlıyorum.. bu arada lastıklerı de degıstırmek ıstıyorum.. sabahta berı gezmedıgım sıte kalmadı.. ne alacam ne edecem anlamadım.. orjınal ız kalınlıgını bozmayı cok dusunmuorum.. ama bunun yanında bır ıkı cm kadar yukseltmek de ıstıyorum..

anadolu60' Alıntı:
powerbox servistemi taktırmak gerekir

Toyotaları serviste takıyorlar, Mitsubishi servisi de takar heralde..

anadolu60' Alıntı:
powerbox nekadar fiata alabilirim aracın 173 hp çıkmasının her hangi bir yakıt artışına neden olabilirmi

Aksine yakıt sarfiyatını düşürür.

acdsee' Alıntı:
Benım aracım da 40.000 Km ye ulastı.. yıl bıtmeden daha dogrusu garantısı bıtmeden bakımını yaptrmayı planlıyorum.. bu arada lastıklerı de degıstırmek ıstıyorum.. sabahta berı gezmedıgım sıte kalmadı.. ne alacam ne edecem anlamadım.. orjınal ız kalınlıgını bozmayı cok dusunmuorum.. ama bunun yanında bır ıkı cm kadar yukseltmek de ıstıyorum..

aykut bey aracını yükseltmek için lastikten başka çareniz yok, eğer aracınız 17 jant ise bende 1 takım lastik var ?

Lastık kullanılmamıs dusunuyorum Cıhan Bey..Tesekkur ederım ılgınıze.. Acaba nedır sızın lastıgınızın modelı ve markası ?

cihanülker' Alıntı:
aykut bey aracını yükseltmek için lastikten başka çareniz yok, eğer aracınız 17 jant ise bende 1 takım lastik var ?

Merhaba Cihan Bey

Lasitikleriniz ne durumda , fotoğrafını gönderme şansınız var mı ? Fiyatı nedir ?

Teşekkürler

BURAK BAYRAKTAROĞLU' Alıntı:
Merhaba Cihan Bey

Lasitikleriniz ne durumda , fotoğrafını gönderme şansınız var mı ? Fiyatı nedir ?

Teşekkürler

burak bey ,lastiklerim ,sadece dış kenar dişlerinin ,resimlerde gözüküyor ,biraz hasar var ama kesinlikle kullanımına engel teşkil edecek hiç bir durum yok,yoksa söker atardım araçtan sadece 2 adetinde ,birkaç noktasında ,onundışında kesinlikle ,balans,çatlak,yırtık vs hiç bir şey yoktur ,zaten hala şu an aracımın üstünde takılı duruyor toplamda 10,000 veya 12,000 km ,çoğunluğu asfaltta ,çünki alalı daha 3 ay olmuştu ben 35 inç lastiğe geçeceğim için satıyorum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44506.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri