Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BURAK BAYRAKTAROĞLU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,969

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

fastjunkie' Alıntı:
Ney taşımaz ??

Kasaya at diyorum yani, pick-up kullanan adamın yer sıkıntısı mı olurmuş ;D ;D
:D
Anlatamadım:smiley:)
Öğrenmek istediğim aracı kaldırırken benim aracın neresine takacağım. Özel bir yer yaptırmak gerekirmi? :smiley:))
Herhalde arabanın orasına burasına tutturup kaldırmak olmaz;D

lokosit' Alıntı:
:D
Anlatamadım:smiley:)
Öğrenmek istediğim aracı kaldırırken benim aracın neresine takacağım. Özel bir yer yaptırmak gerekirmi? :smiley:))
Herhalde arabanın orasına burasına tutturup kaldırmak olmaz;D

Hee şimdi anladım :smiley:))
Kriko kullanımı hakkında bir bilgim yok.. Toyotalara gerekmiyor pek ;D ;D

fastjunkie' Alıntı:
Yok bizde öyle sorunlar olmaz, lastik patlamaz, arazide kalmaz ve daha niceleri.. 8)

;D ;D
Bende Toyotada var ama hiç de öyle olmuyor ;D
Arazide gidemiyo, sanayiye her girdiğinde lastiği patlıyor ;D ;D bıktırdı vallahi

lokosit' Alıntı:
Selamlar
Erkan bey Karda ve buzda MT lastikleri ile kış lastiklerini, fren mesafesi ve çekiş yönünden kıyaslayabilirmisiniz?
Kar yağdığında mt leri sökmelimiyim?

Mete Bey :smiley:

Sevgili Onur kısaca özetlemiş zaten. :smiley:

Eğer kış lastikleriniz varsa,kesinlikle kışlıkları kullanmanızı tavsiye derim.

Bakın,hangi konuda yazdım hatırlamıyorum...
Çamur çekiş dinamikleriyle, kar-buz kavrama-çekiş dinamikleri farklıdır.
Bu yüzden,M/T ile kış lastiği ve hatta A/T arasında bile farklar var. :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
... çünkü kış lastikleri asfalt kullanımı için yapılmış. Yani en güvenlisi.. MT lastikleri ani frenlerde kayar. Çok dikkatli olmak lazım. AT'ler bile inanılmaz kayıyor ıslak asfaltta.
Ayrıntılı bilgi gelecektir :smiley:

Onur'cum şu küçük ama önemli nüansı netleştirmekte fayda var izninle ;)

Kış lastikleri,asfalt için değil,hareketsiz zemin için belli koşullar için yapılmış ürünlerdir.
Yani;
Lastiğin direk zeminle değilde kar-buz üzerindeki hareketi için yapılmış diyelim.
Bunu niye dedim,biraz sonra bir deiğer mesajından alıntı yapıcam ve orda biraz daha netleşicek umarım. :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
Basılmamış karda etkili olabilir mantıken, benim ATler de çok şaşırtmıştı beni basılmamış karda. Ancak buzda son derece tehlikeli, e basılmamış kar olan yerde buz da olacaktır :smiley:

Lastik,temas ettiği anda,zemin basılmamış olmaktan çıkar ver hep söylediğim hareketsiz zemin,yani basılmış zemin halini alır. ;)

Şöyle düşün lütfen,yerde 30 cm lik taze kar olsun,üstünden kimse geçmemiş.
lastik basma alanı oluştuğu anda,30 cm lik kar ,aracın ağırlığına v.s bağlı olarak atıyorum 10 cm ye düşer,işte artık 30 cm lik yerde değil,10 cm lik karlı zemin üzerinde gidiyorsun demektir bu. :smiley:
Bunu burdan anlatmak çok zor,umarım Antalya ya gelirsin ve orda tam olarak uygulamalı olarak gösteririm ne demek istediğimi. :smiley:

Anladım az çok.. Asfalt için derken yani asfaltaki kış koşulları için kullanılması MT'den çok daha güvenli diye dedim.
Umarım bilgiler işine yaramıştır Mete beyin de kafasında birşeyler şekillenir.. ;)

Erkan bey ve Onur bey bilgiler için teşekkürler.
Anlaşılan bayağı sök tak yapacağız.

Direksiyonu cevirince maalesef sürtme yapıyor. Yükseltmeden bundan daha büyük lastik almak hata olur gibime geliyor.
Ne dersiniz?
(Fotodaki ben değilim :smiley: )

yeni jant.jpg

Mete Bey,sürtme nereye ve ne zaman yapıyor.

Ah şu büyük lastik takma sevdası yokmu ah ;D

CDM-SUBARU' Alıntı:
Mete Bey,sürtme nereye ve ne zaman yapıyor.

Ah şu büyük lastik takma sevdası yokmu ah ;D
Direksiyonu fazla çevirince tozlukların kenarına temas ediyor. Çok fazla değil ama taşlatacağım.
Aslına bakarsanız benim lastikler 31 inch bir çok arkadaş 32 ve 33 lerin sığacağını söylüyorlar. Sığdırıyorlarda:smiley:)
sanırım benim jantların ofsetinden kaynaklanıyor bu sürtme

lokosit' Alıntı:
Direksiyonu fazla çevirince tozlukların kenarına temas ediyor. Çok fazla değil ama taşlatacağım.
Aslına bakarsanız benim lastikler 31 inch bir çok arkadaş 32 ve 33 lerin sığacağını söylüyorlar. Sığdırıyorlarda:smiley:)
sanırım benim jantların ofsetinden kaynaklanıyor bu sürtme

Tozluklar ??? bunu anlamadım. :smiley:
lastikler dönerken yani direksiyonu çevirince ön taraftaki çamurluğun içinde olan davlunbazamı sürtüyor

CDM-SUBARU' Alıntı:
Tozluklar ??? bunu anlamadım. :smiley:
lastikler dönerken yani direksiyonu çevirince ön taraftaki çamurluğun içinde olan davlunbazamı sürtüyor
Davlumbaz değil , taş çamur fırlatmaması için çamurluğun arkasında kalan lastik aparatın ucuna hafiften sürtüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR