Mayıs Likya Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan michelecarlesi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,276
Ok güzel. Özellikle merak ettin bir sey var mı? Varsa sor.

1-Eğer acelen yoksa, yarım etaplar yuru. Yani benim kopegım 20km falan alısıktı fakat o sivri taşlarda çok farklı. 10km'lik etaplar mantıklı olacak. Sen su içerken onada ver. Su kaynak bulduğunda kopek direk ordan içebilir daha rahat olur.
Kopegin iyi izle. Yanı, ne kadar yol yurebildini anlaman gerekiyor.

2-Patikada genelde başka kopek bulunmuyor fakat koylerde olur, kasabada zaten çok olur. Senin köpek kavga çıkartmaması lazım. Siz onların bolgesine giriyorsunuz bunu hiç unutma. Eğer kopekler psikoloji ilgili bilgin varsa problem olmayacak fakat hep hazır ol cunku kopegin yorgun olacak ve kavga cıkarsa yenilir. Yürüş batonları (zaten onlar lazım olur) kopek kovucu ve biber gazı hep hazır olsun. Biz 100 tane kopek bulduk hıc kullanmadık ama bence bulunsun ne olur ne olmaz. Panik yampa, sakin gec, bir sey olmaz. Fataralya-Kabak arasında biri Dikkat Kopek var tabela astı. Biz gormedik fakat tabeladan anlasılan sey budur: orda sacma sapan sahipli kopek dolasiyordur. Dikkatlı olun.
Xanthos'ta (Kınık) cok fazla sokak kopek var. Zararsılardı.
Bezirgan'da cok kopek var, zararsızlardı.

3- Her yerde keci ve inek var. Kopegin onlarla ugrasmasin cunku keciler kacar ve sonra onları yakalamak icin coban yarım gun ugrasır. Inekler kızarsa saldırır, ona gore.

4- Patikada cok az kisi goreceksiniz (zaten o tarihlerde iyice bos olacak sıcaktan dolayı) onun icin hayvan tasmasız gitsin. Yerlisım gordugunde hemen takarsın. Benim kopeğim ayakta yurur sadece kasabada ve asfalt yolda taktım.

5- Arılar kopeğimi ısırdı bir gün erken bırakmak zorunda kaldım. Bu arada Kalkan'da iyi bir veteriner var. Hasan bey dersiniz bilirler.
Kene yok diyenlere selam soyle cunku kene var. ben iki tane cıkartım kopekten.

6- Serbest kamp her yerde mumkun. Pansiyon falan olmayabilir. Sana tavsiye edecegim bazı hayvansever yerlerı bunlar:
-Faralya: Onur Pansiyonu. Cadır kurduruyor
-Gey: Ge-Shop/Tahir Kılıç. Cadır Kurduruyor. Cok tatlılar
-Letoon: Özlen Pansıyonu Hasan Bey 0 (532) 255 85 12 (kopekli italyan dersin beni bilir) Cok yardımcı olur cadır için para istemiyor. Kopekleri seviyor.
-Sarıbelen: Moonston House. Burda cadır yok fakat bir kez rahat kalayim super bir yemek yelim dersin 100% tavsiye ediyorum ve 100% hayvan severler. Oda'da kopek kalama. Teras ve bahce cok guzel. Uyku tulumun verisrsen orda kalır.
Kaş'a kadar ormanda kamp kur bence

7-Özellikle xanthos'tan sonra en azından bir/iki gün asfalt yollarla ugrasacaksin. Kopekle otostop cok zor, ımkansız degıl, zor. Arabalar unut. Kamyon, kamyonet, traktor size alacak.

8- Senın kopeğin seninle sonuna kadar gelir mi? Yani yoruldugunda durur mu? Bazı kopekler yapıyormus. Bilirsin patıkada boyle bir luksunuz olmayabilir. Bundan emin olman lazım.

Simdilik aklıma baska bir sey gelmiyor. İstedigini sorabilirsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler
Ynt: Mayıs Likya Yolu

1- Yarım etaplar konusunda kafamda da o şekilde planladım, hem kendimi hem de köpeği çok yormak anlamsız. Hem keyif alamayacağız hem de ertesi güne yorgun başlayacağız onun yerine yarım yarım ama keyifli olsun :smiley:

2- Köpek kovucu ve biber gazı almamıştım yanıma onları hemen temin edeyim ;) Köpek psikolojisinde çok iyi değilim ama kötü de sayılmam sanırım, barınak gönüllüsüyüm ve her hafta 280 köpeğin arasına giriyorum en azından bir gün.

3-Kene konusunda, 1 ay önce ense damlası damlattım ama gitmeden önce tekrar bir doz uygularım emin olmak için. Evet arılara da ekstra dikkat etmek lazım, geçmiş olsun size de ölüme kadar götürebiliyor dilini sokarsa.

4- Pansiyon ve kamp yerleri hakkında tüm uyarıları not ettim, kesinlikle çok çok işimize yarayacak, hepsine de selamını iletirim :smiley:

5- Çok çok yorulmadığı ve susuz kalmadığı sürece peşimden ayrılmaz.

Bu çok detaylı ve başka bir yerden bulamayacağım deneyimleri paylaştığın için çok teşekkür ederim, bir kaç tane kafama takılan soru var onları da sorayım cevaplarsan sevinirim.
1- Ruffwear'ın çoraplarını her halükarda al der misin? Satıcıda botun bedeni yok ama çorap bedeninden var, iş görür dersen siparişini vereyim.
2- Fethiye'den Kaş'a kadar köpek kabul edilmeyen antik kent var mı? Rotamızı ona göre şekillendirelim diye soruyorum.
3- Kene konusunda önereceğin bir marka veya damla yerine bu tarz yürüyüşler için kene-parazit tasmaları var biliyorsundur muhtemelen (paraband-kiltix v.b.) onlar daha mı uygun olur, hangisini önerirsin?

1- Bence corap cok guzel bir fikir. Taslardan bir kat fazla koruma. Ben 100% satin alacagim mesela.

2- Ben sadece Letoon'da antik kente girdim ve kopek kabul ediliyordu. Bu arada, "bekle" komutu ogrettin mi? Cok cok onemli bir sey. kopek bir yerde seni beklemek zorunda kalabilir.

3-ben frontline kullaniyorum. En iyisi bence kene cimbiz al. Her aksam kontrol edip varsa cikartirsin. Lyme asisi oldu mu?

Peki, hemen veriyorum o zaman siparişini çok pahalı da bir şey değil zaten. Umarım perşembe gününe kadar gönderirler.
Süper o halde en azından Letoon a girmiş oluruz birlikte. Dur komutunu biliyor, sorun olmayacak.
Kene için cımbızı da unutmayım, iyi hatırlattınız süper oldu. Damlayı da gitmeden tekrar damlatalım ne olur ne olmaz.

Çok teşekkürler, şimdilik aklıma takılanlar bunlardı. Tekrar bir şeyler gelirse aklıma yine sorarım :smiley:
İyi günler dilerim

Bende sana bir sey sorabilir miyim?
Kullanacagin botlari nasil acaba? Denedin mi? Kaliteli bir sey mi?

Yani aslında ilk tercih Ruffwear olmalı tabii ki bence de, ama stoklarda olmayınca mecburi bir tercih oldu Trixie Walker Active botları. Ürünün bir çok sitedeki yorumlarını inceledikten sonra karar verdim almaya, genelde kötü yorum yok. Biz bu hafta sonu uzunca deneyeceğiz, şu zamana kadar çok detaylı deneyebileceğimiz zor yollar olmadığı için önden bir yorumda bulunmak yanlış olur. Önümüzdeki hafta inceledikten sonra tekrar yazarım bu başlığa. Başka bir seçenek de truelove köpek botları olabilir, tamamen ruffwear botlarının aynısını üretmişler, truelove botları ile ilgili yorum bulamadığım için almayı düşünmedim.

Peki, zor bir zeminde denersen iyi olur. Likya Yolu %90 cok ciddi tasli patikalarda gidiyor. Senin kopegin cinsi ne?

Hafta sonu bol bol denedik Trixie'nin botlarını, arka patiler için hiç bir sorun yok, fakat ön patiler için aynı durum geçerli değil maalesef. Hem dört tırnaktan ayrı olan tırnak kökünde kızarıklık hem de pati üstünde kanama oluştu. Acaba sadece bedenden kaynaklı bir durum mu yoksa başka bir sorun mu var onu botları aldığımız yerle konuşacağım. Sonuç olarak malzeme kalitesi v.s. fena değil, ama ön patiler için çözüm bulmam gerekiyor acilen.

Acaba beden buyuk mu? Ruffwear ile emailestim ve diyor ki: Beden tam fit olmali. Yani bir az daha kucuk olursa sıkıntı yok yeterki botlari yerinde kalsın. Bence eğer bu sorun çözemiyorsan iyi düşün. Bot olmadan hayvan gitmesin. Abartmiyorum taşlar gerçekten çok fena.

Beden büyük değil de küçük olabilir belki, yarın tekrar bir bilgi alacağım bakalım. Duruma göre karar vereceğiz bakalım.

Çoraplara baktım ama ön patilerin bedenine göre yok Türkiye satıcısında, tam 6 cm ön patilerin eni ve buradaki satıcıda 57-64 mm arası için bir beden yok. Ayrıca eğer elimizdeki botlar dar geliyorsa iyice dar olacak, önce onu bi öğrenmem lazım yarın ona göre eğer büyük geldiği için yapıyorsa belki çorapla çözebilirim ama küçükse önce bir büyüğünü almam gerekecek.

Acaba kucuk cocuklar beden coraplar olur mu? Bilmiyorum eh sesli dusunuyorum. Eve gidip denecegim valla

Eğer kayıp ayaktan çıkmasını engelleyebilirsek bence çok da kötü olmadan idare eder bir ürün çıkar ortaya. Yarın deneyeceğim :smiley: Altı kalın bir çorap ve güzel bir lastik sistemi bence iş görecek ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR