Mayıs 2021 Rusya'ya Arabayla Tek Başına Gitme Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,603
Janberk Bey öneriler için teşekkürler. Moskovadaki golden ring Moskova, Sankt Petersburg, Helsinki, Nordkapp rotasına saklandı. Daha önce 2015de Volgograd, Samara, Saratov gezildigi için bu güzergahı muhtemelen yapmayacağım ama çok hoş ve az turistin gittiği gerçek rus şehirleri Mahackala ve Astrakhan Türkî cumhuriyetler için olan rotaya dahil edildi sırasını bekliyor. Vladikavkaz rostov arasında dediginiz şehirleri gezecegim. Ancak pyatigorsk hala oralardaki favorim. Nalçık da bir kenarda yazılı. Konaklamalarda benim favorim hala booking.com ama rusyada airbnb daha popüler diyorsanız oradan da deneyebilirim. ben rotasız ve plansız seyahat ettiğimden bookingle çoğu zaman son dakikada rezervasyon yapıp iyi yerlerde kaldım. puanlamalar çok önemli rehber. 9+ puana sahip bir yerde yanılma şansınız çok az. öneriler için tekrar teşekkürler. korona konusunda aşı olabilme umudum var. gecen sene sokak yasak olduğu dönemler dahil 45000 km yapıp onlarca gün otellerde kaldım, uctum ama belli kuralları hic ihlal etmedim. araçla gidebildigim heryere araçla gittim teması minimumda tuttum. dikkat + aşı ile seyahat edilebilir yoksa evde şişip kilodan olecrgiz

Son düzenleme:

Etiketler
Son düzenleme:

...gecen sene ...45000 km yapıp......
.
Yaşar bey verdiğiniz sayıya uçuş millerinizi eklememiş yahut sonuna yanlışlıkla bir sıfır koymamışsanız, sizde muhakkak iflah olmaz seviyede “Morbus Gezerus” olmalı ?
Umarım, Mevlam eşinize sabır veriyordur ?

Kilo semptomlarınız için tedavi yönteminizin yararı olacağından ise şiddetle şüphem var. Belki kesmez ama bisiklet, yürüyüş v.s. denediniz mi ?

Bilmem şimdi kalkıp size acil şifalar dilemek de yersiz mi olurdu ?..

Son düzenleme:

KYRON'la eşlik etmek isterim uygun görürseniz.(yıllık izin alabilirsem. ) 2020 ocak ayında kuzey ışıklarını görmek için bir an önce hedefe ulaşmaya çalıştığımız için St. ptersburg hariç Rusya'yı çok hızlı geçmiştim. rotanızdaki en doğudaki şehir Yekaterinburg a 4500 km olan Ulanbator Tonyukuk Yazıtları Mogolistan eklenebilir.

Son düzenleme:

45 000 dip km, önceki sene 60 000 km idi, kyron'a paris'i gezdirmeye götürmüştüm. mahşer gününde ilk sorguya çekilecek kişidir benim hanım. Rabbim ey kulum sen yasar ergunle evliydin çektiğini yeter, hadi geç cennete diyecek diye umuyorum
keşke bisiklet yürüyüş falan kesse ama kesmiyor. yolda kilo veriyorum çünkü yakıt bitene kadar genelde mola vermem. endusuk kiloma 89 ile samara dönüşü erismistim. herhalde bu defa pandemi de var kesin 89- ye düşerim. 2019daki 60 000 km ye uçuş milleri dahil değil. o millerle hanıma ve oğlana paris hatay business class uçuş mili alabiliyordum. 657 mahkumu olmasam gezecegim de....
inşallah gezecegim gunler de gelecek.

izin konusunda ben de sıkıntılıyım. konvoy seklinde zor denk getiririz ama yakın olmak iyidir. arka arkaya gidemesek de benzeri rotada takipte olabiliriz. benim sabit rotam ya da planım olmadığından takip edilmem biraz zor olabilir . ama tabi ki takiplesebiliriz.

Bende pek rotaya bağlı kalmam sizi anlıyorum. Bir birimizle fazla iç içe olmadan en azından şehirler arası yollar da birlikte hareket edilebilir. Geçilecek coğrafya biraz sıkıntılı olduğu için konvoy olmasa da en azından 500 km çapında bir alanda iki ve daha fazla aracın olması yardımlaşma olması açısından iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle Mogolistan tarafı açısından. Ben zaten bu rota ve coğrafyaya çıkarken aracın orda kalma ihtimalini de kabul ederek çıkıyorum. arıza yada kaza durumunda aracı getirmek yada tamir ettirmek parasal yada teknik açıdan mümkün olmazsa bırakıp gelebilirim

Nalchik , Pyatigors ve Vladikavkaz da bir destek ihtiyacınız olursa haber verin.

Sakıncası yoksa aracınızın marka ve modelini öğrenebilirmiyim?

mogolistanda en uzak takip mesafesi 300 metreyi gecmemeli. ancak bu sene benim icin mogolistan hayal gibime geliyor. bir mucize olmazsa tabi.

Ben de 4x4 sprinter karavan var ancak tek başına uzak rotalar yapmak için biraz büyük geliyor,büyük konuşmak istemem ama oralarda karavanı bırakıp dönemem

vladikavkazı nedense sevemedim ama pyatigorska bayıldım. Mineralne vody ve nalchik merak ettiğim yerler. oralarda gezmeye ve yoldan çıkmaya değecek yerler var mi?
Yoldan çıkmaya değecek bir şey yok sıradan orta halli kasabadan hallice Rus yerleşim yerleri.

SON KONULAR - FORUM