yasarergun
Dünyayı değiştirebilirsin
Janberk Bey öneriler için teşekkürler. Moskovadaki golden ring Moskova, Sankt Petersburg, Helsinki, Nordkapp rotasına saklandı. Daha önce 2015de Volgograd, Samara, Saratov gezildigi için bu güzergahı muhtemelen yapmayacağım ama çok hoş ve az turistin gittiği gerçek rus şehirleri Mahackala ve Astrakhan Türkî cumhuriyetler için olan rotaya dahil edildi sırasını bekliyor. Vladikavkaz rostov arasında dediginiz şehirleri gezecegim. Ancak pyatigorsk hala oralardaki favorim. Nalçık da bir kenarda yazılı. Konaklamalarda benim favorim hala booking.com ama rusyada airbnb daha popüler diyorsanız oradan da deneyebilirim. ben rotasız ve plansız seyahat ettiğimden bookingle çoğu zaman son dakikada rezervasyon yapıp iyi yerlerde kaldım. puanlamalar çok önemli rehber. 9+ puana sahip bir yerde yanılma şansınız çok az. öneriler için tekrar teşekkürler. korona konusunda aşı olabilme umudum var. gecen sene sokak yasak olduğu dönemler dahil 45000 km yapıp onlarca gün otellerde kaldım, uctum ama belli kuralları hic ihlal etmedim. araçla gidebildigim heryere araçla gittim teması minimumda tuttum. dikkat + aşı ile seyahat edilebilir yoksa evde şişip kilodan olecrgizRusya, Sovyetler Birliği dönemi ve 1991 sonrası 2010 yıllarına kadar turizm konusuna ciddi bir set oluşturdu. Geçmişin devamı bürokratlar ve ülkede sağlanamayan istikrar bu konuyu hep erteledi. İç güvenlik ve yerel idareler konuya tereddütlü yaklaştığından yabancılar için hep sıkıntılı seyahatler gerçekleşiyordu. Bürokrasi ve her bölgede farklı uygulamalar, ne olduğunu anlamadığınız cezalar ve rüşvet turizm için hiçbir gelişmeye izin vermiyordu.
Fakat son yıllarda Rusya bu konuda ciddi bir gelir olduğunu farketdi ve uygulamaları hızla devreye sokmaya başladı. Turizm yatırımları hızlandı. Geçen yıl önemli turistik merkezlerin bazılarında elektronik vize uygulaması başladı.
Karavan turizmi konusunda da bakanlığın büyük projeleri var. Önemli destinasyonlarda kamp alanları için çalışmalar başlatıldı. Pandemi araya girmeseydi gelişmeler daha hızlanacaktı .
Pandemi tüm dünyada olduğu gibi bundan sonraki kuralları ne şekilde etkileyecek tam bilemiyoruz. 2021 mayıs ayını bende erken bir beklenti olarak görüyorum. Umarım sınırlar açılır ve seyahatler başlar.
Rotanız birçok güzel kentlerden geçiyor. İlave edeceğim Vladikavkaz - Rostov arasında Kislovodsk - Essentuky şehirleri, Moskova ya ulaştığınızda da ünlü Golden Ring rotasındaki şehirleri mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Sergiev Posad, Pereslavl-Zalessky, Suzdal , Rostov Veliki, Kostroma, İvanova, Plyos ( İnternetten detaylarına bakmak ve rotayı kendinize göre planlama imkanı var) tarih dolu bu ortaçağ şehirlerinin sakinliğinin tadını çıkarmanıza olanak tanır. Almanya da ki Romantik yolda olduğu gibi, bir süre sonra tüm manzaraların size aynı görünmeye başlayabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Rus kültürü ve mimarisinin gerçek şaheserlerinin yanı sıra ormanların, çayırların, ve göllerin güzel doğal manzaralarını göreceksiniz. Şehirler arası araba ile en uzun mesafe 80 / 100 km'dir.
Dönüş yolunda Voronej sonrası aynı yoldan geri dönmek yerine Voronej - Saratov - Volgograd - Astrakhan - Makhackale rotasını izleyip buradan sonra Grozni - Vladikavkaz- Gürcistan yada Makhaçkale - Bakü - Tiflis rotasını kullanabilirsiniz.
Konaklama konusunda AİRBNB ile çözüm bulursunuz, ama öncelikle Corona tereddüdünün ortadan kalkması gerekiyor.
Umarım bu güzel ve keyifli rotayı gerçekleştirirsiniz.
Son düzenleme: