Mayıs 2012 Batum Gezisi ve Notlarım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HasanD. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,817

HasanD.

Yeni Üye
Yer
İSTANBUL
An itibari ile daha yeni sayılacak bir gezi yaptım. Bu başlık altında bir çok Gürcistan ve Batum ile ilgili bilgiler okudum ve bilgilerden faydalandım.

Bende hem taze bilgiler olması açısından tekrar gezimi,bilgilerimi ve fotoğraflarımı paylaşmak istiyorum. Umarım faydalı olur.

Bu ikinci kez yurt dışına çıkışım olacaktı. Geçen sene bu zamanlar yine tek başıma Karayolu ile Ürdün'e gidip 6 gün orada gezmiştim. Bu sefer ki gezimi Batum'a yapmak istedim. Malum artık nüfus kağıdı ile kolayca girip çıkılabiliyor.

Hiç adetim olmamasına karşın ilk gün tur ile gideyim dedim. Trabzon'dan Ulutour firması ile günübirlik gezi için rezervasyon yaptım.

Sabah 07:00 Trabzon'dan kalkıyor 09:00 gibi de kapıya varıyor. Turun ücreti 75 TL idi. Öğle yemeği dahil. Zaten normal otobüsler de 25 TL götürüyor yani aynı paraya denk geliyor neredeyse.

Hafta sonu olması sebebi ile kapı biraz kalabalıktı. Bu arada yine yıkıp yeni bir şeyler yapıyorlar SARP sınır kapısında yine her taraf inşaat halinde idi.

Kıbrısa gidenler bilir aynı o kağıda benzeyen bir kağıt aldık. Önce bizim tarafta çıkış damgası vuruldu. Tırların arasından zar zor ilerleyerek Gürcü tarafına geçtim. Çok modern bir gümrük binası var.Yayalar için yapılmış uzun bir koridoru geçtik den sonra X ray cihazlarına eşyalarımızı koyduk. Oradaki görevliler Türkçe biliyor. Sonrasında 6-7 tane olan bankolardan en az kalabalık olanına sıraya geçik. Girişte ve çıkışta fotoğraflarınızı çekiyorlar. Sorunsuz Gürcü tarafına geçip otobüsümüze bindik.

İlk önce otobüs mazot almak için bir benzinciye durdu. Burada ayrıca bir süpermarket ve döviz bürosu da var.

Döviz kurları her yerde aynı. Bende size tavsiye TL bozdurmayın. Türkiye'den Dolar alıp bu dolarları Lari'ye çevirin yaklaşık 20 dolarda 4-5 lira kazancınız oluyor.

[SIZE=78%] [/SIZE]

Akaryakıt ta bize göre oldukça ucuz. Benzincileri Türk araçları adeta istila etmişti.Türk Binek araçlarda bu niğmetten istifade ediyorlardı. ;D

ben 20 USD bozdurup 32 GEL aldım. Turistlik yerler için 11 GEL yeterli oluyor. Hemen batumun girişindeki Gonya kalesine durduk. Normal giriş 3 GEL toplu girişte 2 GEL bilet ücreti var.

Aslına bakarsanız ortada kale falan yok surlar var ve içinde bir küçük müze var. Bana sorarsanız burayı gezmeye çok gerek yok.

Buradan sonra şehir merkezine doğru yol aldık. Burada karadenizli bir müteahhit !!! yapmış olduğu (Trabzonlu rehberimizin yalancısıyım) ters evin yanından geçerek etnografya müzesine doğru yol aldık.

Etnografya müzesi sokakların içinde bir yer maalesef tarif edemiyorum. Sorarak bulunabilir.

Giriş 3 GEL. 2 katlı büyük bir bina. İçinde Gürcü örf ve adetlerini yansıtan eşyalar var. Ayrıca Ecdadımız Osmanlılara ait bazı silahlarda mevcut. İlginç güzel bir müze. Tavsiye ederim.

Buradan çıktıktan sonra Meşhur altın post heykeli ve diğer güzel yapıları görmek için şehir merkezine ilerliyoruz.

Bu turdan sonra yapay bir gölün kıyısında Türklerin işlettiği bir restaurantta gittik. Yalnız menü ilginçti. Biz hani yerel mutfaklarında bir şeyler beklerken her zaman yediğimiz veya yemeye imkanımız olan Ezo gelin çorba , tavuk şiş ve Kemalpaşa tatlısı geldi. Haa bir de çay ;D . Turla gideceklere duyurulur. Yani yerel yemekler beklemeyin.

Yemekten sonra meşhur botanik bahçelerine doğru yol aldık. Şehrin 10 km dışında tepede bir yer. Giriş 6 GEL.

Buradan sonra ki son durağımız Klise idi. Faal kilisede insanlar mum yakıp dualar ediyordu. Bundan sonra içecek almak isteyenler için bir dükkana durduk. Gürcistan'ın meşhur meyve gazozları var. Özellikle Armutlu olanı çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim. 1 Lt 1,20 ile 1.50 GEL arası değişiyor.

Ardından Akşam tekrar sınır kapısına doğru yol aldık. Gürcistan da kontrolden sonra Free Shop var. Buradan bizim kazıkçı TÜRK free shop na göre çok ucuza içenler için sigara ve alkol alabilirsiniz.

Ben ertesi gün bu sefer bir gece kalmak için tekrar geleceğim için Hopa da indim.

Bir sonra ki yazımda tek başıma nasıl gittiğimi yazacağım ve gece muhteşem gözüken Batum un fotoğraflarını paylaşacağım.

Etiketler
Ynt: Mayıs 2012 Batum Gezisi ve Notlarım

hasan arkadaşım temmuz ayında gitmeyi düşünüyorum kalaçak otellerle ve fiyatları ile ilgili bilgi verirsen sevinirim ayrıça irfan _ozbay@hotmail.com mail adresinden ulaşırsan bana sormak istediklerim var tşkler

sadık59 oteller yazın pahalı oluor.. ben ilkbahrda gittim 3 yıldızlı temiz bir otelde kaldım çift kişi 80 lari yani ucuz türkiyeye göre ama şuan gidilecek olurda bu fiyata bulamazsınız..otel açısında sorun yok batuma giden yollarda sağlı sollu oteller mevcut ama önemli olantemiz ve güvenilirği bence yol kenarındakiler güvenli değil..3-4 kez gittim. batumdan artık sıkıldım yine arabayla gidip bu sefer potiye kadar gidecem.. benm açmış olduğum forumdada detaylı bilgiler var.

İrfan bey sorunuz için size mail attım. Evet yazın çok pahalı oteller. Günübirlik gidip Bizim taraftaki otellerde kalıp ertesi gün tekrar gidilebilir. Ama bence Batum'u gece görmek daha bir güzel.

Bu sahil kenarında ki otelleri benimde hiç gözüm tutmadı. Tavsiye etmiyorum. Bence şehir merkezinde ki oteller tercih edilmelidir.

Merhabalar

Gezi notları ve fotoğraflar için çok teşekür ederim. gayet faydalı olmuş.

Artvin Batum'a yaklaşık 100 km. çok sık gelip gidiyorum. Sizlere tavsiye edeceğim bir yer var. Batum da denize girmek ölüm. oldukça dalgalı hemen derinleşen ve çakıl sahiller mevcut. az yüzme bilen birini buraya getirmeye korkar oldum artık.

Batum'dan 50 km. daha devam edince Ureki diye bir tatil kasabası var. şirin mi şirin sakin mi sakin .. otellerde oldukça uygun. ben size geçen seneden bir fiyat vereceğim.

Orta halli bir pansiyon motel arası bir yerde kaldık. eşimle birlikte. iki kişi için bu odaya 30 lari ödedik. buda yaklaşık 33 lira ediyor sanırsam bu günlerde.

Maps den aratıp bulmak mümkün. Pazartesi günü gittim. insanın günlerce kalası geliyor. benim karadenizde favori sahilim.

saygılarımla

uyku_hapı

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hasan arkadaşım mailini aldım ilgin için teşekkürler
temmuz ayında planladığımız gibi eşim ve çocuklarımla batuma gittim hem ben hemde çocuklarım bu geziyi çok beğendik herkesede tavsiye ederim dediğiniz gibi yaz aylarında sezonda fiyatlar biraz uçmuş ama onuda yine biz türkler uçurmuşuz çeşitli nedenlerden dolayı (kumar ,fuhuş ,gece hayatı v.b.) batuma olan aşırı yoğun ilgimizden enflasyonu hortlatmış fiyatları yukarıya çekmişler

İyi günler
Paylaştığınız için teşekkür ederim.
Mayıs sonu Haziran başı Doğu Karadeniz ve Batum seyehatım olmuştu ve çok memnun kaldım.
Açtığım topic de detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87034.0
Saygılar
Batuhan

uyku_hapı mail adresim
zhivago.ru@hotmail.com
gürcistan ile ilgili sormak istediklerim var cevaplarsan sevinirim..ismim ömer

Ynt: Mayıs 2012 Batum Gezisi Ve Notlarım

ağustos ayında firma davetlisi olarak batuma gideceğiz,forumlarda yazılanları okuyorum da batum gezi amacıyla değil de sanki fuhuş ve kumar amacıyla gidilen bir yermiş izlenimi verdi bana,yanılıyor muyum yoksa?

İyi günler
Sy Yıldırım
Batum güzel bir şehir.
Batuma gitmeden önce Batu da güvenlik hakkında bilgi almak için Rize de emniyet müdürlüğünden görüş aldım.Emniyet müdürlüğünde yetkili memur " Batum da sorun ararsan sorun, bela ararsan bela, eylence ararsan eylence bulursun" ifadesinde bulunmuştu
Gezinizin iyi geçmesi dileğiyle
Saygılar

sayın batuhan
Gayet açıklayıcı olan bilgiler için teşekkür ederim, anlaşılan ne ararsan onu buluyorsun batumda,çok şükür ne bela arıyoruz ne de sorun,her ne kadar firma gezisi de olsa gezgin ruhuyla gidip gelmek amacımız,selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR