Manuel Vinç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,984
Ynt: Manuel Vinç

Bijonlara tutturulacak benzer kasnak ile vinç fikri bir ara benim de aklıma gelmişti.
Kilitli difrransiyeli olmayan araçlarda uygulamak pek mümkün olmayabilir.
Ayrıca tekerlek yuvarlanma ekseninden ofsetli bir mesafede maruz kalacağı kuvvetler yüzünden rulman hasarlanabilir.
Kasnak çapı da ne kadar düşük olursa sistem o kadar rahat çalışacaktır.
Diye düşünüyorum.

Etiketler

Yaşar hocam,
Açıkta dönen bir şaft yok ki benim bildiğim. Motordan ön veya arka difransiyele gücü aktaran ve açıkta dönen kardan şaft ise uygun yönde dönmüyor. Yani ona sarsanız araç yengeç gibi yan yan gider :smiley:

Not: Yeni Suzuki Swift'leri arkadan gören varsa dikkatini çekmiştir belki, onlarda arka difransiyelden tekerlere ayrılan şaftlar açıkta dönüyor. Belki onlara bağlanabilir.

yasarergun' Alıntı:
araba battığında şafta bir halat bağlayıp (tabi ki bu özel bir bağlantı yerini gerektirir) halatı şafta sardırarak arabayı battığı yerden çıkartmak ne kadar mümkündür desem bilenler ne der acaba ?
walla fikir güzel ama batmış arabanın altına, şafta, ulaşmak kolay olmasa gerek.

Bence en mantıklı,ucuz ve güvenilir vinç çalaskar.Unutmayalımkı motor çalışmadığı zaman akümüz kısıtlı fakat calaskar veya trifor da böyle bir sorun yok .her 4x4 de mutlaka bir çalaskar olmalı hem yatay ve diyek yükler için ideal.

Fahri Öztürk arkadaşım aklınıza emeğinize saglık insanın bazan basireti baglandıgından mıdır nedir gözünün önündeki şeyleri bazen düşünemiyor göremiyor. Tekrar teşekkür ederim her fikrin karşıtları ve yandaşları mutlakaki olacaktır. bu tip fikri olan arkadaşlarımızın her zaman yanında olmayı bütün GEZEN BİLİR camiası adına diliyorum.(ithal bir vinç hepimizin kablolu veya uzaktan kumandayla ellerimizi kirletmeden çok işimize yaradıgı bir gerçek ancak + - 1000 ytl gibi bir para ödeyip ne kadar kullandıgımızda bir başka gerçek)

Elektrikli vinçlerin pratikliği ve rahatlığı tartışılmaz. Genelde iki araç çıktığımız gezilerde bir iki kez vinç ihtiyacımız oldu, yani diğer araçla çekemediğimiz durumlarda.

Bu durumlarda da el vinci işimizi gördü. Şimdi elimde 120 cm.lik bir Hi-jack'te var, el vinciyle zorlandığımız durumlarda kullanabileceğimiz bir ekipman. Bununla birlikte el vincinin işini kolaylaştırmak açısından makarada taşıyorum araçta. Ruhsata işletme ve standart tampona taktırmak gibi dertleri olmasa elektrikli vince verilecek paraya acımıyorum ama bu diğer konular can sıkıyor.

bu fahri beyin bahsettiği caraskalın kollu versiyonu zannedersem
http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=1495
verdiği fikir için fahri beye teşekkürler :smiley:

merhaba,
bu hazır kollu sistemlerin fiyatı ne civarda.
yoksa 60 YTL ile calaska kullanımı çok avantajlı gibi.

ben bunları buldum ama 200 YTL yakın fiyatlı olduğundan calaska ile çok fazla fiyat farkı var. değer mi? ne avantaj sunar

http://www.malzememarket.com/detail/1138635678/1138635678/Atlas_1,5_Ton_Hubzug_1,5_M.htm

Dışarıdan tahrikli ceraskal.Fikir vermesi amacıyla koydum.Motor herhalde 220 ile çalışıyor.Böyle birşey yapıp aracada jeneratör koysak ne olur acaba?

elekceraskal1.jpg

marş dinamosuda çevirir bunu bence 220v a gerek yok

bu zinciri uzatmak mümkünmü, güvenli olarak en fazla kaç metre uzatabiliriz? birde yeniL200 için kaç tonluk caraskal yada hubzug almam gerekir.3 tonluk sizce yetermi.aracım ağırlıkla beraber 2ton civarı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri