Manuel Vinç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,988
Ynt: Manuel Vinç

marş dinamosu aracın motorunu çeviriyor bence bu makarayıda çevirebilir.
zincir için sandığım hazır araçta zincir sayesinde kasadaki ağırlıklarıda azaltabilirim.

Etiketler

Zinciri neden uzatıyorsunuz ki?
Sizi kurtaracak boyda(herhalde 2m yetecektir) zincir olsun, uzatma için halat kullanırsınız, olmaz mı?
Haybeye zincir de taşımamış olursunuz.

merhaba fahri bey,
manuel vinc yazınızı uzun süre önce okumuştum
ama hayata geçirme fırsatını yeni buldum.
size teşekkür etmek istedim,sayenizde hem
ucuz,hemde kullanışlı bir mekanik vinç sahibi oldum.
2 tonluk pajeromu da battığı yerden kolayca çıkardı.
bizi bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.saygılar :smiley:

Marş motoru kısa süreli çalışmak için uygundur. Süreyi biraz uzattığınızda kömür ve kollektör sorunu ortaya çıkar. Araştırdığım ağır devir dc motoru hala bulamadım. Yüksek devirleri var ona konulacak redüktör çok büyük

GÖRKEM SADAY' Alıntı:
Dışarıdan tahrikli ceraskal.Fikir vermesi amacıyla koydum.Motor herhalde 220 ile çalışıyor.Böyle birşey yapıp aracada jeneratör koysak ne olur acaba?
12 lik motor konur. 12 nin gücü o kasnağı çevirir. Bkz: Silecek Motorları.

Konu burada çok güzel yazılmış çizilmiş, emeği geçenlerin aklına, fikrine, zikrine teşekkürler.
Yanlız,
Konu ile ilgili tecrübeler Şubat ayı başında kesilmiş. Neredyse 3 ay oldu.
Bu sistem veya benzerlerini kullanan, yaptıran üyeler lütfen olumlu veya olumsuz tecrübelerini paylaşsın.
Bende düşünüyorum, başkalırıda elbet....
Bekliyoruz....
Teşekkürler........
Sağlıcakla....

Şuan hydrolik bir vinç için arastırma yapıyorum. dakkikada 6 metre ve 6 ton kapasiteli. Uygun rakamları yakalamaya çalışıyorum :smiley:

Vincim yokken resimdeki gibi bir vinç almıştım. İmes sanayide bu konudan sonra caraskal almak için dolanırken bir esnafın yardımıyla ithalatçısını bulmuştum, alt muhafazası yamuk ürünler vardı elinde, kenara ayırmıştı en büyüğünden bir tane aldım bende komik paraya. Çin malı güvenilmez ama çokta ucuz diyip almıştım, üstünde ki makara ve halatı verdiğim paraya alamazdım zaten.

hand_winch_main.jpg

Bir Kırklareli gezisinde Pajero fena battı, şasesi gömülmüştü çamura koca arabanın. Xj ile vurdurarak bile çıkartamadık o kadar kötüydü durum. El vinciyle bir ağacı sabit nokta yapıp çıkardık, baya uğraştık ama işe yaradı, metrelerce çektik aracı gömüldüğü yerden.

Dönüşte ithalatçıya gittim bir tane daha almak için ama malesef yoktu ;) Vinç taktığım halde, arkadan çekmem gerekir falan diye bagajımda tutuyorum. HR-V ile bir yere gideceksem strap ile birlikte bagaja atıyorum ;)

119.jpg

120.jpg

vosdost' Alıntı:
Şuan hydrolik bir vinç için arastırma yapıyorum. dakkikada 6 metre ve 6 ton kapasiteli. Uygun rakamları yakalamaya çalışıyorum :smiley:
Araca sabit takılmayacak bişeydir inşallah.... Hidrolik teknolojiler, mekanizmalar hakkında pek bilgim yok...
Çok arazim yok. Senede iki kere kullanacağım bişeyi taktırıp ruhsata felan işletmek, bisürü para çok harcamak gereksiz geliyor bana. Varsın kullanması zahmetli olsun, vakit alsın. Portatif olsun, zincir felan toplam hafif olsun yeter....
Aslansın Ateş :smiley:
Çöz şu işi, elektrikli vince harcanacak parayı Türkbükünde birlikte yiyelim ( Anca bi gün yeter, Ship'a Hoy felan... :smiley: )

bendede var 4 tonluk olandan :smiley: Çin malı 4 ton çekeceğini zannetmiyorum :smiley: fakat is görür.

benım düsündüğüm vinç araca sabıt olmak zorunda. Arazı sanzımanından pto çıkısına pompa bağlıyarak tamburlu bir vinç için ugrasıyorum. Farklı noktalarda yaptırdığım tonaj ve hız hesapları birbirine uymuyor :smiley:
aslında seyyarda yapılabılır. Fakat 2.5 kw bir jeneratör boyutunu bulur. Acil kurtarma ekiplerinde kullanılan hydrolik kesiciler var. Benzinli motrola hydrolik basıncını kesme makaslarına aktarıyorlar. Bu sisteme yakın birseyde yapılabılır. Ben sabıt olanı arastırıyorum. Hatta aracın önüne hydrolik silindirle çekme anında aracın öne kaymaması için yere saplanacak bir parçada aklımda. kumandayı ileriye dönük 4 lü alıp ilerde onuda bağlamayı düsünüyorum. ruhsata islettirmeye gerek yok gibi. polisler ruhsata islimi değil mi diye bakmazlar; ancak vizede sorun olursa tamburu söker vizeye gireriz. işi çözebilirsem kalan parayla mangal yakalım hiç olmazsa 2-3 gün aç kalmayız :smiley:

MC' Alıntı:
Vincim yokken resimdeki gibi bir vinç almıştım. İmes sanayide bu konudan sonra caraskal almak için dolanırken bir esnafın yardımıyla ithalatçısını bulmuştum, alt muhafazası yamuk ürünler vardı elinde, kenara ayırmıştı en büyüğünden bir tane aldım bende komik paraya. Çin malı güvenilmez ama çokta ucuz diyip almıştım, üstünde ki makara ve halatı verdiğim paraya alamazdım zaten.

hand_winch_main.jpg

Bir Kırklareli gezisinde Pajero fena battı, şasesi gömülmüştü çamura koca arabanın. Xj ile vurdurarak bile çıkartamadık o kadar kötüydü durum. El vinciyle bir ağacı sabit nokta yapıp çıkardık, baya uğraştık ama işe yaradı, metrelerce çektik aracı gömüldüğü yerden.

Dönüşte ithalatçıya gittim bir tane daha almak için ama malesef yoktu ;) Vinç taktığım halde, arkadan çekmem gerekir falan diye bagajımda tutuyorum. HR-V ile bir yere gideceksem strap ile birlikte bagaja atıyorum ;)

Vay be işe yarıyor demek. Halatı kaç metre. İçine sarıyor dimi halatı. Araca makara taktınız. Halatın bi ucu vinçe çünki. Markasını okuyamadım fotodan. Bakarmısınız, belki buluruz.
Ben anakarda posta caddesine gittim, bütün hırdavatçılar felan orda. Ostim var bide ama orayı tanımıyorum pek.
Çin malı calaskar buldum. İnce zinciriyle birlikte 16 kg geliyor. 5 mt. çekme zinciri var. Yeter. Pazarlık öncesi 140 tl dediler. Çin mallarının hepsi kötü değil. güven verdi satıcı bana. Hep satıyolarmış, orada eski esnaflar, biliyorum. Yalancı olsa topu atardı. Güvendim yani, hep satıyomuş. Hiç geri gelen olmadı diyor. Aylar sonra yeniden konuyu aokuyunca şaşırdım. konuyu açan üyemiz 2 tonluğu 60 tl' ye almış.... Praktikerde felan baktım. fiyatlar 150 felan gibi. 60 tl doğrudur ama, ütopik geldi bana. Biraz fiyat detayı alabilirmiyiz arkadaşlar?
Benim araç 2 ton gibi. Benimle birlikte 3 ton oluyor :smiley: ama çekilirken içinde olmıcam aracın :smiley: Dikeyde 2 tonu yukarı çeken düşeyde 4 ton çekermiş. E vinç hesabıda göre aracın ağırlığının 2 katı güçte düşey çeken vinç lazım deniyor. Dolayısı ile 2 tonluk calaskar yeter di mi? Peki diflerine kadar balçığa oturmuş ( hemde ben içindeyken oturuyor tabiki :smiley: ) bi makineye yeter mi sizce ?

Sağlıcakla....

vosdost' Alıntı:
benım düsündüğüm vinç araca sabıt olmak zorunda. Arazı sanzımanından pto çıkısına pompa bağlıyarak tamburlu bir vinç için ugrasıyorum. Farklı noktalarda yaptırdığım tonaj ve hız hesapları birbirine uymuyor :smiley:
aslında seyyarda yapılabılır. Fakat 2.5 kw bir jeneratör boyutunu bulur. Acil kurtarma ekiplerinde kullanılan hydrolik kesiciler var. Benzinli motrola hydrolik basıncını kesme makaslarına aktarıyorlar. Bu sisteme yakın birseyde yapılabılır. Ben sabıt olanı arastırıyorum. Hatta aracın önüne hydrolik silindirle çekme anında aracın öne kaymaması için yere saplanacak bir parçada aklımda. kumandayı ileriye dönük 4 lü alıp ilerde onuda bağlamayı düsünüyorum. ruhsata islettirmeye gerek yok gibi. polisler ruhsata islimi değil mi diye bakmazlar; ancak vizede sorun olursa tamburu söker vizeye gireriz. işi çözebilirsem kalan parayla mangal yakalım hiç olmazsa 2-3 gün aç kalmayız :smiley:
Anlaşıldı, seninle Türkbüküne felan gidilmez kardeşim :smiley:
Projen güzel, fotoları felan paylaş lütfen.....
Mangal fikri güzel..... Haymana gezisinde kaybettiğimi sandığım mangal telimle kömürümü buldum :smiley: piliçleride ben getiririm. Ok?

Arkadaşlar bana pm atarsanız 2 3 gün cevap alamazsınız. Mangala gidiyorum, meşgulum. Bilginize :smiley: Heyt be....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR