12 lik motor konur. 12 nin gücü o kasnağı çevirir. Bkz: Silecek Motorları.GÖRKEM SADAY' Alıntı:Dışarıdan tahrikli ceraskal.Fikir vermesi amacıyla koydum.Motor herhalde 220 ile çalışıyor.Böyle birşey yapıp aracada jeneratör koysak ne olur acaba?
Araca sabit takılmayacak bişeydir inşallah.... Hidrolik teknolojiler, mekanizmalar hakkında pek bilgim yok...vosdost' Alıntı:Şuan hydrolik bir vinç için arastırma yapıyorum. dakkikada 6 metre ve 6 ton kapasiteli. Uygun rakamları yakalamaya çalışıyorum
MC' Alıntı:Vincim yokken resimdeki gibi bir vinç almıştım. İmes sanayide bu konudan sonra caraskal almak için dolanırken bir esnafın yardımıyla ithalatçısını bulmuştum, alt muhafazası yamuk ürünler vardı elinde, kenara ayırmıştı en büyüğünden bir tane aldım bende komik paraya. Çin malı güvenilmez ama çokta ucuz diyip almıştım, üstünde ki makara ve halatı verdiğim paraya alamazdım zaten.
Bir Kırklareli gezisinde Pajero fena battı, şasesi gömülmüştü çamura koca arabanın. Xj ile vurdurarak bile çıkartamadık o kadar kötüydü durum. El vinciyle bir ağacı sabit nokta yapıp çıkardık, baya uğraştık ama işe yaradı, metrelerce çektik aracı gömüldüğü yerden.
Dönüşte ithalatçıya gittim bir tane daha almak için ama malesef yoktu Vinç taktığım halde, arkadan çekmem gerekir falan diye bagajımda tutuyorum. HR-V ile bir yere gideceksem strap ile birlikte bagaja atıyorum
Anlaşıldı, seninle Türkbüküne felan gidilmez kardeşimvosdost' Alıntı:benım düsündüğüm vinç araca sabıt olmak zorunda. Arazı sanzımanından pto çıkısına pompa bağlıyarak tamburlu bir vinç için ugrasıyorum. Farklı noktalarda yaptırdığım tonaj ve hız hesapları birbirine uymuyor
aslında seyyarda yapılabılır. Fakat 2.5 kw bir jeneratör boyutunu bulur. Acil kurtarma ekiplerinde kullanılan hydrolik kesiciler var. Benzinli motrola hydrolik basıncını kesme makaslarına aktarıyorlar. Bu sisteme yakın birseyde yapılabılır. Ben sabıt olanı arastırıyorum. Hatta aracın önüne hydrolik silindirle çekme anında aracın öne kaymaması için yere saplanacak bir parçada aklımda. kumandayı ileriye dönük 4 lü alıp ilerde onuda bağlamayı düsünüyorum. ruhsata islettirmeye gerek yok gibi. polisler ruhsata islimi değil mi diye bakmazlar; ancak vizede sorun olursa tamburu söker vizeye gireriz. işi çözebilirsem kalan parayla mangal yakalım hiç olmazsa 2-3 gün aç kalmayız