Manuel Vinç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,373

Etiketler
Ynt: Manuel Vinç

4 . sayfada murat beyin fotosunu koyduğu halat çektirmenin aynısı. Tabi bütün çin mallarında olduğu gibi markası farklı.

bugün bir dergide bu vinçleri gördüm fiyatlara kdv dahilmi bilmiyorum ama bana uygun geldi bir sürü çeşit vardı fırsat buldukça eklerim resimlerini

tara0001.jpg

Sayın vosdost uçakların iniş takımlarını açmak ve toplamak için kullanılan 12v dc volt ile çalışan redüktör sistemi monteli üzerine birtek tambur ekleyerek vinç sahibi olabilirsiniz böyle bir parçayı Ankarada hurdacılar sitesinde görmüştüm sizde İzmir'de Aliağada mke hurdalığında belki bulabilirsiniz cj ihalesine gittiğimizde uçak motoru ve parçaları vardı kolay gelsin.
vosdost' Alıntı:
benım düsündüğüm vinç araca sabıt olmak zorunda. Arazı sanzımanından pto çıkısına pompa bağlıyarak tamburlu bir vinç için ugrasıyorum. Farklı noktalarda yaptırdığım tonaj ve hız hesapları birbirine uymuyor :smiley:
aslında seyyarda yapılabılır. Fakat 2.5 kw bir jeneratör boyutunu bulur. Acil kurtarma ekiplerinde kullanılan hydrolik kesiciler var. Benzinli motrola hydrolik basıncını kesme makaslarına aktarıyorlar. Bu sisteme yakın birseyde yapılabılır. Ben sabıt olanı arastırıyorum. Hatta aracın önüne hydrolik silindirle çekme anında aracın öne kaymaması için yere saplanacak bir parçada aklımda. kumandayı ileriye dönük 4 lü alıp ilerde onuda bağlamayı düsünüyorum. ruhsata islettirmeye gerek yok gibi. polisler ruhsata islimi değil mi diye bakmazlar; ancak vizede sorun olursa tamburu söker vizeye gireriz. işi çözebilirsem kalan parayla mangal yakalım hiç olmazsa 2-3 gün aç kalmayız :smiley:

emre_ozk' Alıntı:
bugün bir dergide bu vinçleri gördüm fiyatlara kdv dahilmi bilmiyorum ama bana uygun geldi bir sürü çeşit vardı fırsat buldukça eklerim resimlerini
dün bu gerdirmelerden 4 tonluk olanını 100tl a aldım.
halatı çok kısa
ilave halatda almak gerekiyor

herkese selamlar gercekten cok faydalı bir konu acılmıs ve bilgiler paylasılmıs ellerinize saglık bnmde bir sorum olucak sitedeki garajlardan birinde görmüştüm bayagı aklıma yatmıstı hi jack ile cekme fotografı vardı onun uygulaması nasıl bu gerdirmelere göre iyimidir yoksa gerdirmelermi daha iyidir bu arada kullanmayı dusundugum arac cj5

http://www.topcular.com.tr/ProductList.aspx?sub_cat=71

İnternette bu siteyi buldum. Yukarıda bahsi geçen ürünler stoklarında var gözüküyor. Ben 4 tonluk gerdirmeyi almayı düşünüyorum ama görmeden almak istemedim. Henüz gitme fırsatım da olmadı.

Bu linktede faydalı bilgiler var...
http://www.2mmakina.com.tr/tr/Content4.asp?m1=1&m2=2&m3=2&m4=88

Ben biraz araştırdım piyasada...
Düşüncelerim;
Tirfor calaskara göre pahalı....
Uzun halat mesafesi var... Ama uzun halatı ve mekanızması sebebiyle bayağı ağır. 1.5 tonluğu tek kişi çok zor kaldırıyor...

En uygunu bence bi calaskar alıp, kapağı ve ince zinciri çıkarıp, döndürmek için kol takmak... Ama çekiş mesafeniz 5 mt gibi...
Cır cırlı kolu olan calaskarlar var (hubzug)... Ama kol çok kullanışlı gözükmedi bana, Kol uzun....

Mc' nin bahsettiği üründe fena değil......

Benim sorularım;
1.5 tonluk calaskar, dikeyde 1.5, yatayda 2 katı, yani 2 ton çeker diyor satıcılar...
Dikeyde 1 çeken mekanizma yatayda gerçekten 2 mi çeker?

Bu doğruysa, benim 2 tonluk aracıma 1 tonluk yeter gözüküyor, ama çamura saplandığımızda çekilecek ağırlık ne oluyor?

mezeci_67' Alıntı:
Sayın vosdost uçakların iniş takımlarını açmak ve toplamak için kullanılan 12v dc volt ile çalışan redüktör sistemi monteli üzerine birtek tambur ekleyerek vinç sahibi olabilirsiniz böyle bir parçayı Ankarada hurdacılar sitesinde görmüştüm sizde İzmir'de Aliağada mke hurdalığında belki bulabilirsiniz cj ihalesine gittiğimizde uçak motoru ve parçaları vardı kolay gelsin.

teşekkürler aliağa ya gidip bakmak lazım

Vinç olayını şimdilik zaten düşünmüyordum ama... Başlatana, tüm yorumlayanlara tşk...

Vinç alırsam artık "manuel" diyorum...

şu manuel vinç in ne şekilde kullanabileceğimizi anlatırsanınız çook sevinirim caraskal bizim şantiyede olcaktı onu açtırıp yaptırabilirim vinç ,bende almak istiyorum vinç fakat hem kendisi masraflı hemde tampona ayrı işletmeye ayrı para vermek istemiyorum .gerçi konu bir hayli eski ama yinede cevaplarsanız çok sevinirim.

bende konuyu yeni gördüm ama arkadaşların yazdıkları verdikleri linkler çok fazdalı yoksa 1000 -1500 tl bayılmaktansa çok mantıklı takipteyım konuyu kaydettim siteleride sıkkulanılanlara

bu konuyo geçenlerde bi abimle konuştum traktörü var ve çok araç çekmiş birisidir gerçekten mankıklı buldu hatta neden ben akıl edemedim falan diye hayıflandı ,ben araştırmaya devam ediyorum bir gelişme yakalarsam fotolarla burda paylaşmaya çalışçam.

serkan35' Alıntı:
bu konuyo geçenlerde bi abimle konuştum traktörü var ve çok araç çekmiş birisidir gerçekten mankıklı buldu hatta neden ben akıl edemedim falan diye hayıflandı ,ben araştırmaya devam ediyorum bir gelişme yakalarsam fotolarla burda paylaşmaya çalışçam.

Benim inşaatla, traktörle felan pek işim olmuyor. Lütfen deneyip bilgilendirir misiniz?

bu ceraskala flanş yadımı ile bir marş motoru içeriden kontrol edilecek bir tesisat. ceraskal ve marş motoru bir şasi uzerine monte edilip zincirler için de önüne güzel bir kutu yapılabilir ben deniyeceğim yapabilirsem sizlerle paylaşırım. bilgiler için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR